Politie betrapt in Utrecht automobilist voor de tiende keer op rijden zonder rijbewijs Politie betrapt in Utrecht automobilist voor de tiende keer op rijden zonder rijbewijs

Politie betrapt in Utrecht automobilist voor de tiende keer op rijden zonder rijbewijs

Dat iemand aangehouden wordt voor rijden zonder rijbewijs komt wel vaker voor, maar de politie in Utrecht kreeg nu wel een bijzonder geval in het vizier. In Kanaleneiland werd onlangs een man gearresteerd die voor de tiende keer betrapt werd op rijden terwijl hij geen rijbewijs had.

Dat iemand aangehouden wordt voor rijden zonder rijbewijs komt wel vaker voor, maar de politie in Utrecht kreeg nu wel een bijzonder geval in het vizier. In Kanaleneiland werd onlangs een man gearresteerd die voor de tiende keer betrapt werd op rijden terwijl hij geen rijbewijs had.

De politie heeft woensdag beelden gedeeld van de arrestatie van de man. Te zien is dat de politie de achtervolging inzet als een auto met hoge snelheid voorbij komt. Agenten geven de bestuurder een volgteken, maar de auto blijft stilstaan bij de verkeerslichten op de kruising van de Beneluxlaan en het 24 Oktoberplein.

Op het moment dat de agenten achteruit naar de auto terugrijden, zien ze dat de bestuurder en de passagier in de auto snel van plek hebben gewisseld. De agenten herkennen de man die eerder de auto bestuurde echter van eerdere keren dat hij zonder rijbewijs reed. Hij blijkt voor de tiende keer betrapt te zijn op het rijden zonder rijbewijs en wordt aangehouden door de politie. Het rijbewijs van de passagier blijkt ongeldig omdat het als gestolen staat geregistreerd.

De bestuurder moest mee met de politie en de auto is in beslag genomen.

Kijk vanaf 4:51 minuten naar de arrestatie van de bestuurder

10 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Knap hoor van de politie. Maar is het niet ‘s tijd om zo iemand een tijdje op te bergen?

 2. passalacqua

  de opgelegde straf(fen) van de voorgaande 9 keer hebben blijkbaar geen indruk gemaakt, dat kan nu met deze tienklapper worden rechtgezet!

 3. w

  pheeew bij de politie moet je over zoveel zelfbeheersing beschikken, en elke dag maar weer in staat zijn dit soort “gesprekken” met dit soort types te houden.
  Als ik bij de politie zou werken waren ze in no-time door hun voorraad pepperspray heen haha

 4. Confusius

  En waarom zit deze potentiële verkeersmoordenaar na poging 2 niet achter slot en deuren, waarom heeft deze persoon nog de mogelijkheid om een voertuig te hebben of te kunnen kopen, etc., etc., etc?

 5. Liza

  Poging 2: half jaar cel
  Poging 3, 4, 5: 1 jaar cel + permanente rijontzegging, no matter what voor zielig verhaal
  Poging 6, 7, 8 en 9: 1,5 jaar cel ) verplicht werk doen op IC, afdeling verkeersongelukken + verplicht coachingstraject psychologische nazorg samen met ernstige verkeersslachtoffers
  Poging 10: 2,5 jaar-3,5 cel +verplicht psychologisch/ psychiatrisch traject

 6. Esrin W.

  Spreekt voor zich toch?
  Dit gaat net zo lang door als iedereen het goed blijft vinden. Nét zo lang.

 7. Rob H.

  @liza: Eens! en dit graag ook voor overtreders van de maximum snelheid.

 8. rv

  binnenkort ook de 11e ker

 9. Moniek

  Ik stel voor naast de gebruikelijke straf steeds bij volgende overtredingen van deze recidivist de auto in beslag te nemen en deze meteen naar de sloop af te voeren. En misschien kan de Belastingdienst nu eens bij déze man streng gaan controleren?

 10. Zwaontje

  Sorry hoor Liza, maor je hebt ‘t bij de verkeerde eind…

  1ste overtreding Geldboete
  2de overtreding Dagvaarden, eis ter zitting: geldboete € 400 / € 280 en voor alle categorieën één week hechtenis voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar
  3de overtreding Dagvaarden, eis ter zitting: twee weken hechtenis
  onvoorwaardelijk
  4de overtreding Dagvaarden, eis ter zitting: drie weken hechtenis onvoorwaardelijk
  5de overtreding Dagvaarden, eis ter zitting: vier weken hechtenis onvoorwaardelijk

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).