Politie bezoekt FC Utrecht-supporter die met wapen in de hand ongenoegen over de club uit Politie bezoekt FC Utrecht-supporter die met wapen in de hand ongenoegen over de club uit

Politie bezoekt FC Utrecht-supporter die met wapen in de hand ongenoegen over de club uit

Politie bezoekt FC Utrecht-supporter die met wapen in de hand ongenoegen over de club uit
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Een supporter van FC Utrecht uitte zaterdagavond via Twitter zijn ongenoegen over het resultaat van de club. Bij dit bericht plaatste hij een foto waarop ook een wapen te zien is. Niet veel later kwamen agenten poolshoogte nemen.

Een supporter van FC Utrecht uitte zaterdagavond via Twitter zijn ongenoegen over het resultaat van de club. Bij dit bericht plaatste hij een foto waarop ook een wapen te zien is. Niet veel later kwamen agenten poolshoogte nemen.

“On my way to the Galgenwaard. Ben echt helemaal klaar met deze ongelofelijke zwakke aftreksels van échte mannen. Met de beste wil van de wereld kan ik het serieus niet meer opbrengen om dit slappe zooitje te supporten”, is te lezen in het bericht.

Een paar uur later plaatst de supporter nog een bericht, hierin zijn agenten te zien die bij hem thuiskwamen. Een woordvoerder van de politie zegt dat de agenten langsgingen voor een gesprek met de man.

Gesprek

“Het is niet zo’n handig bericht, je geeft hiermee het verkeerde signaal af”, aldus de woordvoerder. “Er is uiteindelijk geen strafbaar feit gepleegd, maar zo’n bericht veroorzaakt onrust. Daarom zijn we het gesprek aangegaan.”

FC Utrecht speelde zaterdag in eigen huis gelijk tegen Fortuna Sittard. De club van René Hake en Rick Kruys staat nu tiende in de ranglijst van de Eredivisie.

18 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Staat er gevaarlijk op met zijn windbuks.

 2. Rugnummertje

  Nou mooie utrecht suporter wel toerekening vatbaar helaas heb ik zo mn eigen gedachte over het wel of niet .

 3. M

  Wat een ongelofelijke droeftoeter ben je dan.

 4. joop gerritse

  Hij deed niets strafbaars. En toch kwam de politie langs?
  Lijkt me een poging tot intimidatie…

 5. Gerard Brugmans

  Toch knap hoe die FCU fans steeds weer een nieuwe manier vinden om het imago van hun klub nog beroerder te maken dan het al was. Maar het wordt pas echt bedenkelijk als zo’n typje zichzelf toerekeningsvatbaar verklaard. Is zo iemand nou nog welkom bij FCU of is dat een rare vraag?

 6. Hans meulenkamp

  Het niveau van FC utrecht is in ieder geval stukken hoger dan daf van haar supporters

 7. De Shaduw van het Verleden

  @joop gerritse
  Nee, dat heet preventie. Stel dat deze man daadwerkelijk iets van plan was…

 8. Scherpschutter

  Ik weet dat het een weinig populair feit is, maar minimaal 15% van de bevolking heeft nu eenmaal een IQ van onder de 90. Of dit voor dit ‘heerschap’ ook geldt weet ik niet, maar uit zijn handelingen en de blik in zijn ogen valt niet af te leiden dat hij er heel veel boven zit…

  Overigens zie ik verder niet in waarom deze man moet worden lastiggevallen door de Politie. Met een buks op de foto staan is dom en onbeschaafd, maar natuurlijk geen misdaad of misdrijf te noemen. Laat deze onnozele lekker met rust en wees blij dat deze een uitlaatklep heeft in de vorm van voetbaltribalisme. Zwakzinnigen worden pas echt vervelend zonder uitlaatklep…

 9. Rutger Zegers.

  Imago van de club zal in hoge mate bepaald worden door de prestaties van de selectie. En juist die huidige prestaties brengen mensen in de verleiding om een ietwat fors signaal af te geven. In de emotie en ook door de betrokkenheid bij de club. Ik zou er dus niet zo zwaar aan tillen. Kan mij levendig voorstellen dat de persoon in kwestie de gracht in springt na alsnog halen van Europees voetbal. Dinsdag wacht alweer een nieuwe uitdaging. Emmen! Bij verlies duikelt FC Utrecht mogelijk richting plaats 13.

 10. Géénstijl @Utrecht

  Iedereen ziet toch dat deze echte man een luchtbuks in zijn handen hééft 🤣🤣🤣🤣

 11. Gerard Brugmans

  @Rutger Zegers, het imago van FCU wordt al decennia bepaalt door het gedrag van haar ‘supporters’, en dit exemplaar heeft daar met zijn bedreigende tweet weer een stukje aan toegevoegd. Net zoals iedereen die dit nu weer probeert goed te praten of weg te wuiven!

 12. Katja

  1 Waarom moet iedereen zo nodig op twitter maar wat raaskallen ?
  2 Hoe wist de politie waar hij woont ?
  3 Utreg, ga in godsnaam dinsdag niet “socialedienstvoetbal ” spelen, dan kun je je
  niet veroorloven…

 13. Vak K

  @ Haha…daar is die Gerard Brugmans er weer als de kippen bij als het om onze FC gaat. Je zou haast denken dat die man iets is aangedaan…..over droeftoeters gesproken!

  @ dit is toch humor wat deze supporter heeft gedaan? zijn terechte frustratie laten blijken op een ludieke manier. Dit is Nederland anno 2020, de humor is ver te zoeken en we zijn onderhand een politiestaat geworden, een kind van 12 ziet dat het een luchtbuks is, wat een trammelant om niets zeg..

 14. Uuutje

  Ja, humor. Dreigen dat je naar de club toegaat om mensen wat aan te doen.

  Je bent trouwens als Vak K met dit root opmerkingen niet echt een lekker uithangbord van de club.

  Een club die zelfs in goede tijden maar 5% van het inwonertal van de stad aan zich weet te binden in het stadion. Als het op de grote regio aankomt misschien maar 1-2,5%..

  Dan heb je best wel een imagoprobleem en ben je alles behalve een brede volksclub. Eerder een bepaald soort volksclub/ t*igclub.

 15. vak K

  @ Uuutje

  2 wekelijks worden 20.000 supporters bediend en blij gemaakt. Maatschappelijke acties, zoals bij WKZ,voedselbank, of bejaarden huizen etc etc. Geen functie in de stad/ regio? Laat me niet lachen.

  Dat de stad veryupt kan de FC niets aan doen maar dit knettergekke College die zegt links te zijn,maar alleen maar mensen met 2x boven modaal naar de stad trekt, zo lust ik er nog wel een paar zeg. Laat iedereen in zijn waarde jochie,doen wij ook met al die overgesubsidieerde sectoren waar bijna geen hond zit.

  Fijne feestdagen voetbal/ sporthaters

 16. Uuutje

  @ Vak K

  Nou, uit de oude volksbuurten komen er niet zo veel mensen naar de FC U hoor. De FCU staat als sinds jaar en dag bekend als een enorme t*igcl*b en in veel volksbuurten woont echt niet alleen maar t*ig. Die willen ook gewoon gezellig naar het voetbal, zonder agressieve spreekkoren en agressieve supporters. Vaak wil je gewoon met je kinderen. De FCU, waar de eigen supporters het eigen kinder- en familievak met vuurwerk bestoken en bestormen, daar kan dat dus al niet bij. De voorgangers van de FCU. dat waren nu echte clubs voor het volk. Overigens kunnen veel mensen in de volksbuurten de kaartjes en seizoenskaarten helemaal niet meer betalen joh.

  En dan die zogenaamde goede doelen van de FCU. Dat zijn vooral moetjes, vooral voor de spelers die als ze al acte de presence geven, daar vooral met een lang gezicht naartoe “moeten”.

  Moetjes, om net te doen alsof je wat betekent voor de samenleving.

  Overigens kost de FCU alleen al door politieinzet, vooral nodig vanwege de eigen “supporters”, het veelvoud en wat er aan subsidie naar bijv. een kleine culturele organisatie gaat en dan komen er nog wat extra kosten bij.

  20.000 man in het stadion is dus net aan 5% van de bevolking. Maar dan heb je het alleen maar over de stad Utrecht. Tel je Nieuwegein, Houten, grote delen van Maarssen (etc.) (toch niet echte yuppenbuurten) mee, dan kon je eerder rond de 1,5%-2% uit.

  Loop je nou te koketteren met het woord jochie 😉 Haha.

 17. vak K

  @ Uuutje
  Wat een verhaal, lekker kort ook! Wat wil je nou eigenlijk zeggen/beweren? Je bent geen supporter vd FC…boeie jochie, zo’n zuurpruim moet samen met Gérard Brugmans ( of zijn jullie soms dezelfde?) Lekker gaan klaverjassen. Doe lekker je ding en laat je gauw vaccineren, wie weet word je dan weer wat minder zuur.

  Dag joekie…

 18. Uuutje

  @ Vak K

  Velox, DOS of Elinkwijk, dat waren nog eens clubs. Helaas moeten we het nu met hun opvolger en vooral met hun zogenaamde fans doen. Utrecht verdient zoveel beter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).