Politie deelt boetes in Utrecht uit aan automobilist en bijrijder die afval uit het raam gooien Politie deelt boetes in Utrecht uit aan automobilist en bijrijder die afval uit het raam gooien

Politie deelt boetes in Utrecht uit aan automobilist en bijrijder die afval uit het raam gooien

Politie deelt boetes in Utrecht uit aan automobilist en bijrijder die afval uit het raam gooien
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
De politie heeft in het noorden van Utrecht boetes uitgedeeld aan een automobilist en bijrijder die al rijdend verpakkingen van McDonald’s uit het raam gooiden.

De politie heeft in het noorden van Utrecht boetes uitgedeeld aan een automobilist en bijrijder die al rijdend verpakkingen van McDonald’s uit het raam gooiden.

De daders werden op heterdaad betrapt door politieagenten in burger, toen ze het afval uit het raam gooiden. Dat meldt de politie op Instagram.

De auto is aan de kant gezet en ondertussen hebben de agenten het afval uit de berm en van de weg gehaald. De inzittenden van het voertuig kregen dit vervolgens weer terug.

Daarnaast kregen zowel de bestuurder als de bijrijder een boete van 150 euro. “Dit zijn ongeveer 60 Big Mac’s volgens de Big Mac-index.”

19 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Ha ! Dan is het op de ASW en zijstraten kassa ! Wat dáár niet al uit de auto’s wordt gemieterd, elke ochtend een grote puinhoop. Er staan camera’s, dus die kentekens moeten te achterhalen zijn. Maar dat gebeurt dus niet. Overigens, je ziet hier nooit een agent op straat lopen.

 2. Hans

  MacDonalds- en KFC-afval belandt dagelijks in de berm en op de parkeerplaatsen van landgoed Haarzuilens. Maar daar zal nooit iemand een boete krijgen. De politie weet niet eens waar Haarzuilens (= gemeente Utrecht) ligt laat staan dat er gepatrouilleerd wordt. Dat weten onze asociale medeburgers ook.

 3. Lombokker

  Mooi, dat mogen ze vaker doen. Bijvoorbeeld op de Timorkade en het naastgelegen park.

 4. Geenstijl@Utrecht

  Dat was dus Big-dom van deze kinderen,en goed van de politie in dit geval,gebruikelijke verdachten natuurlijk.

 5. Kees Truijens

  Ik woon in de binnenstad, blijkbaar op een afstand van een MacDonalds waarop je je hamburger opgegeten hebt. Veel MacDonalds verpakkingen op de stoep. Blijkbaar niet enkel van automobilisten.

 6. Wies

  Helaas is dit wel vaker zo. Bij bepaalde ondernemers hier in de buurt lijkt het wel op een gemiddelde berm in een ontwikkelingsland. Maar optreden, ho maar. We hebben daarnaast zoveel last van verpakkingen van de grote fastfood ketens, Red Bull, Fernandez en nog wat usual suspect merken. Soms denk ik weleens geef die bedrijven een apart statiegeldtarief van €5.

 7. Pepijn

  Prima actie, dat mag vaker en op meerdere plekken gebeuren. Er zijn nav dit bericht al de nodige suggesties gedaan.

 8. guus

  McDonald’s Burgers & McNuggets prijslijst 2022
  McDonald’s Product Prijs los
  Big Mac € 4,55

  Een boete van € 150 is 60 Big Mac’s?
  Ik begrijp de rekensom niet.

 9. Scherpschutter

  Ik begrijp niet waarom vermeld moet worden dat het om verpakkingen van McDonalds gaat. Alsof dit fantastische bedrijf er iets aan kan doen dat een paar laagbegaafde klanten rommel op de grond gooien…Nodeloos om de goede naam van deze organisatie middels “guilt by association” te bezoedelen.

 10. Wegwerper

  Tsja, snel, ongezond, voer nodigt natuurlijk ook uit tot lekker snel weggooien. Dit moet veel vaker beboet worden. Heeft ook alles te maken met steeds meer aso-(wegwerp)maatschappij.

 11. GBrie

  @guus: er is voor 300,00 aan boetes uitgedeeld. 2 x 150,00.

 12. passalacqua

  kun je nagaan, dit is dermate uniek dat ze er 2 hebben bekeurd dat er een artikel aan wordt gewijd, een zeldzaamheid dus, terwijl de bermen en parkeerplaatsen intussen bomvol liggen…

 13. Eef

  Wanneer gaat de overheid nu meer investeren in Politie? Zaken blijven op de plank liggen, maar ook dit aso gedrag aanpakken in hard nodig!

 14. Koel Hoofd

  @Eef
  Geld is het probleem niet in het rijke Nederland, onze rijkspolitie reed zelfs ooit in Porsches. De politiek heeft gewoon vele jaren de prioriteiten verkeerd gehad en heeft dat nog steeds. Men spreekt er intussen dan ook liever schande over dan er echt iets aan te doen, en als er dan wel iets aan wordt gedaan dan spreekt links er ook weer schande van. Dus nu is het grote probleem mensen vinden die dat werk willen doen.

 15. Rose

  McD een fantastisch bedrijf? Gezien de relatief gigantische hoeveelheid afval per portie valt dat zeer te betwijfelen. Nog afgezien van de zompigheid van de etenswaren. Maar OK, smaken verschillen.

 16. J smink

  150 euro is veel te weinig, 1500 euro is veel effectiever, en inderdaad moet dit veel meer bestraft worden, echt alles wordt weg gepleurt. Zelf de plastic flesjes nog steefs. 15 cent statiegeld moet 15 euro worden, dat raakt de ze veel meer. Idem met blikjes, en rest van verpakkingsmaterialen.

 17. wollie

  ik vond eens een blikje kaviaar in mijn voortuin; dat kon ik wel weer waarderen 😉

 18. Witte Snaauw

  Guus heeft behalve de rekensom de inhoud van het bericht ook niet begrepen. 😂😂😂

 19. AD

  Zojuist precies hetzelfde hier in een klein dorp de provincie Groningen , Papieren tasje vol McDonalds afval . En die boete van €150 is nat-uurlijk belachelijk laag als je die vergelijkt met de huidige verkeersboutes of telefoongebruik onder het rijden van n.b. €420!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).