Politie deelt boetes uit voor negeren rood kruis op A2 bij Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Politie deelt boetes uit voor negeren rood kruis op A2 bij Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Politie deelt boetes uit voor negeren rood kruis op A2 bij Utrecht

Politie deelt boetes uit voor negeren rood kruis op A2 bij Utrecht
Bron: Rijkswaterstaat
De verbindingsweg van de A2 richting de A12 bij Utrecht was vanochtend dicht vanwege een ongeval. Meerdere automobilisten negeerden het rode kruis en daarom schreef de politie boetes uit.

De verbindingsweg van de A2 richting de A12 bij Utrecht was vanochtend dicht vanwege een ongeval. Meerdere automobilisten negeerden het rode kruis en daarom schreef de politie boetes uit.

Het ongeluk was gebeurd bij knooppunt Oudenrijn. Rijkswaterstaat had middels een rood kruis de verbindingsweg tussen de A2 en de A12 afgesloten voor verkeer. Een hele stoet automobilisten trok zich hier echter weinig van aan en reed de weg op. De politie deelde vervolgens meerdere boetes uit.

Het negeren van rode kruizen boven de snelweg is een probleem dat regelmatig voorkomt rond de stad. Rijkswaterstaat laat weten dat dit zeer gevaarlijk is. De politie treedt hier dan ook snel tegen op.

12 Reacties

Reageren
 1. Nlz

  Blijkbaar is de boete nog niet hoog genoeg om er genoeg dreiging van uit te laten gaan. Er is gewoon vrijwel geen excuus om een afgekruisd baanvak op te rijden.
  Het enige wat ik me kan indenken waarom je er wel (zo kort mogelijk!) op mag komen is het voorkomen van een aanrijding.

 2. Utrechter

  @Nlz: het probleem is dat juist wel veel excuses zijn om tóch over een afgekruiste rijstrook te rijden, zoals wanneer ze door de tunneldosering om één of andere reden de Leidsche Rijn tunnel afknijpen met gigantische files tot gevolg. Als iedereen gewoon die kruizen zou negeren, zou je niet meer voor de kat z’n viool in de file staan. Zolang er dus onzinnige afkruizingen zijn, blijven automobilisten ze negeren, ook als er een ongeluk is gebeurd.

 3. JdV

  Tja, als Rijkswaterstraat 5 kilometer snelweg afsluit als er ergens een teddybeer in de berm ligt snap ik wel dat mensen dat op een gegeven moment lekker gaan negeren. Net zoals een rijbaan voor kilometers afkruisen omdat er ergens een twingo met pech op de vluchtstrook staat. Eigenlijk is dat gewoon ordinaire uitlokking van RWS.

 4. Nlz

  @ Utrechter: Die LR-tunnel wordt juist afgesloten omdat er ná de tunnel file staat en een file IN de tunnel niet bepaald wenselijk is. Mocht er dan in de tunnel brand uitbreken kan men nergens heen.
  Er is gewoon buiten het voorkomen van een ongeval geen enkele reden om een afgekruisd baanvak op te rijden.
  @ JdV: Ik ben met je eens dat er af en toe wel wat minder afgekruisd kan worden, maar dat neemt niet weg dat er dan nog steeds geldt dat het baanvak wat afgekruisd is niet betreden mag worden.

  Lastig he, die regeltjes.

 5. Wim Barmentloo

  @Utrechter, @JdV Vrijdagmorgen was de rechter parallel rijbaan afgekruist. Voor de tunnel de mededeling dat dosering werd toegepast vanwege een incident aan het einde van de tunnel. Diverse asociale gasten zoals jullie moesten op het laatste moment naar links om een hulpverleningsvoertuig te ontwijken inclusief de hulpverlener. Utrechter zijn betekent ook dat je voldoet aan redelijke intelligentie, sociaal bewustzijn en je realiseren dat de wereld er niet alleen voor jou is tenzij je natuurlijk behoort tot dat deel wat denkt en uitspreekt dat ze tot dat deel behoren wat iedere fatsoensnorm maar “gutmensch” geleuter vinden. En JdV daar behoort anoniem zijn ook toe,

 6. Frits

  JvD heeft gewoon gelijk. Ik ken mensen bij Rijkswaterstaat. Die hebben er de grootste lol in lukraak rijstroken af te kruizen, vooral als JvD onderweg is. Na afloop complimenteren de operators elkaar. Er is ook een wedstrijd: wie heeft de meeste automobilisten gepest? Tegen het einde van het jaar krijgt de winnaar een bonus.

  Verdorie, we mogen blij zijn dat we in Nederland zulke mooie, dure, geavanceerde systemen hebben voor de verkeersveiligheid! Wat een luxeprobleem dat we kunnen voorkomen dat er file staat in een tunnel! En dan gaan zitten zeuren…

  Frappant ook dat dezelfde JvD die hier zeurt over “uitlokking” en het goedpraat over afgesloten rijstroken te rijden, zelf voortdurend afgeeft op fietsers die het ook maar wagen een miniem overtredinkje te begaan. Iets met niet de balk in eigen oog zien maar wel de splinter bij een ander…

 7. Cico

  Frits zit net zo te leuteren en verhalen te verzinnen als ‘argument’. Rijksdiensten zitten niet lachend te trollen met snelwegen, ze staan onder streng toezicht zoals iedere overheidsdienst. Zeker als er doden kunnen vallen.

 8. G.H.

  @Cico: Zet uw sarcasme-knopje even aan 🙂

 9. H.Schuring

  We moeten eens ophouden met beoordelen of maatregelen terecht of onterecht zijn GEWOON OPVOLGEN

 10. Cico

  @G.H dank, mijn humor stond vandaag in de file
  @Frits my bad!

 11. Toine Goossens

  Inderdaad, doen wat u door het bevoegde gezag wordt opgelegd. En niet denken, dat geldt voor mij niet. Dat is asociaal.

 12. bee

  of er nou een teddybeer in de berm ligt of een brommobiel stil staat op de weg
  dat kan je niet van te voren zien .
  die rode kruisen staan soms wel al een paar kilometer van te voren aan en als je maar niet langs het euvel komt dan ben je geneigd om toch die baan waar het kruis
  boven brand te gaan nemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).