Politie gaat beelden verspreiden van relschoppers FC Utrecht Politie gaat beelden verspreiden van relschoppers FC Utrecht

Politie gaat beelden verspreiden van relschoppers FC Utrecht

Politie gaat beelden verspreiden van relschoppers FC Utrecht
Beelden van de ongeregeldheden.
De politie in Utrecht heeft een oproep gedaan aan relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden rondom de wedstrijd FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. Ze kunnen zich tot maandag melden, anders worden er beelden gepubliceerd.

De politie in Utrecht heeft een oproep gedaan aan relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden rondom de wedstrijd FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. Ze kunnen zich tot maandag melden, anders worden er beelden gepubliceerd.

Na de finale van de play-offs ontstonden er rellen buiten stadion Galgenwaard. Een grote groep FC Utrecht-supporters keerde zich tegen de politie. Er is meerdere malen geschoten door verschillende agenten. Relschoppers gooiden onder meer met stenen en fietsen.

Er zijn tot nu toe twee arrestaties verricht, maar het politieonderzoek loopt nog. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn relschoppers opgeroepen om zich te melden. Dit kunnen ze nog doen tot maandag 10 juni 12.00 uur. Als verdachten dat niet doen, is er de kans dat beelden van ze vertoond worden.

9 Reacties

Reageren
 1. arbeider

  Ahh, dat zouden ze meer moeten doen, bijvoorbeeld bij de rellen in Overvecht j.l.

  Oh wacht, dat heet dan in de linkse volksmond ” etnisch profileren ”

  En dan er raar van opkijken dat de PVV de grootste partij in Nederland is geworden!

 2. Uuu

  @ Arbeider

  Voor extreem rechts is alles en iedereen links. Links zijn is gewoon toegestaan in Nederland. Extreem rechts probeert de rechtsstaat stelselmatig af te breken.

  De hooliganrellen overtreffen alle andere relletjes in Utrecht met een factor 50. Meerdere pogingen tot doodslag en zware mishandeling op agenten. Dat is bij geen enkele andere rel of demonstratie gebeurd in Utrecht.

  Het lijkt er verdacht veel op dat jij, rechts/ radicaal rechts, juist aan ongelijke monnikken en kappen wil doen en het extreme hooligan geweld wil wegbagataliseren, alsof je de ene vorm van criminaliteit minder erg vindt dan de andere vorm.

  Vreemd dat juist mensen met rechtse sympathiën zoveel onderscheid willen maken, in burgers.

  Links en midden partijen zijn bij elkaar opgeteld vele malen groter dan de PVV. Je hebt gewoon geluk dat Forum een partij voor gekkies is geworden, anders waren die zetels van de PVV verdeeld over PVV en Forum en was de PvdA samen met Groen Links by far de grootste partij van Nederland geworden. Het is dat onbetrouwbare Pietertje (die liever met extreem rechts regeert) nog wat middenzeteltjes heeft weggekaapt, die anders ook bij de PvdA hadden gezeten, Dan was PvdA Groen Links met ongeveer 28 tot 30 zetels de grootste geweest bij de landelijke verkiezingen.

  Een crimineel blijft echter een crimineel. Hooligans zijn criminelen.

 3. Koel Hoofd

  @Uuu
  De PVV is niet extreem rechts, daarvoor moet je toch meer bij de FvD zijn of nog beter, die knakkers van de AfD of die Vlaamse club die zich bij Nederland wil aansluiten in het kader van ‘historisch culturele banden’ wat gelipte Reichsburger ook zo aantrekkelijk vinden omdat ‘vroeger alles beter was’.
  Links is altijd bijzonder goed in het verhaspelen van concepten om de meute het rad voor de ogen te draaien zodat het niet zo opvalt dat ze geen verhaal noch antwoord hebben.

  @arbeider
  Heb je enig idee hoe intimiderend activisten kunnen zijn als ze vinden dat je iets doet wat zij niet willen?

 4. Arie

  @Uuu met Frans timmerhans haal je nooit geen 20 zetels.

 5. De stuart

  Zo veel mogelijk van dit tuig met kop en kont op tv. Flink Betalen pannekoek!!!

 6. Utrechtvoorutrecht

  @arbeider Ethisch profileren is mensen aanhouden omdat ze (bijvoorbeeld) een kleurtje hebben. Een foto van een verdachte verspreiden heet “een foto van een verdachte verspreiden”. Als je liever niet hebt dat hooligans die behoorlijk ver gingen, opgespoord worden, dan is er iets mis met je. Als FCU supporters dit niet willen uit sympathie met de harde kern, is er wat mis met de club. Hoe moeilijk is het nou om de rotte appels niet een hand boven het hoofd te houden?

 7. Robbie

  @uuu
  Mand.

 8. arbeider

  @ Uuu

  Wat een lap tekst zeg, en gelijk mij in de extreem rechtse hoek duwen.Dat is altijd de reactie van gefrustreerde linkse burgers die hun zin niet krijgen in een discussie.

  Je snapt het nog steeds niet he?
  In Utrecht/ Nederland worden we dagelijks geconfronteerd met asociaal en ondermijnend gedrag van deze Nieuwe Nederlanders. Als je daar wat van vind/ zeg word je in de hoek van extreem rechts gezet. Wat is dat toch?

  Ben jij bij de rellen in Kanaleneiland/ Overvecht en Galgenwaard geweest? Praat ik dat goed?

  Ik kan er alleen niet tegen dat reguurders zoals jij consequent een club als FC Utrecht proberen kapot te maken door week in,week uit, onzin te schrijven, en het echte probleem in Nederland links te laten liggen….lees goed….links te laten liggen!

 9. Uuu

  @ Koel Hoofd

  Er bestaat niet 1 links. Dat is meteen haar probleem. De onderlinge verschilletjes tussen SP en de rest zijn groot, bijv.. Dus je gefoeter op en over “links” raakt kant nog wal. Rechts is ook verdeeld, we hebben het over extreem en radicaal rechts, die erg sterk op elkaar lijken. PVV is sowieso radicaal rechts, met wat extremere trekjes. Ze zitten wel in een internationaal verband met wel degelijk extreem rechtse clubjes (voorbeeld AFD, waar de PVV geen afstand van neemt).

  Extreem en radicaal rechts hebben hetzelfde streven. Ze verschillen nauwelijks van elkaar, behalve dat radicaal rechts duidelijk de politieke koers verkiest, zie ook Vlaams Belang. Ook niet zo vreemd, men (de internationale samenwerking) wordt indirect gefinancierd vanuit P*tin en consorten (tot aan 2022 sowieso gebeurd) en Steve Bannon is hun internationale advisseur. Men heeft zich georganiseerd en heeft eenzelfde agenda (rechtsstaat aantasten en omverwerpen).

  Je weet dat Geert Wilders beste vriendjes is met AFD en met Meloni? Ook Orban staat op zijn vriendenlijst en tot vrij recent was hij ook Pro R*sland. Zie wat Marcel de Graaff in het verleden allemaal gedaan heeft (ook in zijn PVV tijd). PIS in Polen is ook een partij die Geert wel ok en tof vindt, die hebben de politieke omroep daar gepolitiseerd (nog maar 1 geluid, geen kritisch tegengeluid meer in hun tijd) en de rechterlijke macht toebedeeld aan hun partijleden. Met heeft de trias politicia in Polen afgeschaft en een conservatieve autocratie willen installeren. Gelukkig is hier een stokje voor gestoken.

  PvdA Groen Links HEEFT met Timmermans meer dan 24 zetels gescoord. Kun je nagaan wat ze met Aboutaleb kunnen scoren. Dat is toch niet bepaald weinig in het verdeelde politieke landschap. Groter dan andere voormalige grootmachten in Nederland, te weten VVD en CDA en ze vertegenwoordigeen miljoenen kiezers, die weinig verkeerd doen. Je mag (nog) links zijn, links denken, links praten en links stemmen. Links doet weinig dat de rechtsstaat aantast of omverwerpt. Dit in tegenstelling tot radicaal en extreem rechts.

  En nu weer over naar de hooligans. Die moeten gewoon met honderden tegelijkertijd of gearresteerd worden, of geldboetes krijgen PLUS levenslange stadioverboden krijgen. Ook moet FC Utrecht civielrechterlijke procedures tegen ze aanspannen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).