Politie gaat inval Zwarte Pieten op basisschool onderzoeken | De Utrechtse Internet Courant Politie gaat inval Zwarte Pieten op basisschool onderzoeken | De Utrechtse Internet Courant

Politie gaat inval Zwarte Pieten op basisschool onderzoeken

Politie gaat inval Zwarte Pieten op basisschool onderzoeken
Archieffoto DUIC
Johan van Renswoude, districtschef van de politie Utrecht, laat via Twitter weten dat de politie onderzoek gaat doen naar de Zwarte Pieteninval in basisschool De Cirkel in Zuilen. “Of de kinderen het leuk vonden is irrelevant. Beleid schoolbestuur, directie, opvattingen ouders en rechtsregels bepalen of dit door de beugel kan”, aldus de districtschef.

Johan van Renswoude, districtschef van de politie Utrecht, laat via Twitter weten dat de politie onderzoek gaat doen naar de Zwarte Pieteninval in basisschool De Cirkel in Zuilen. “Of de kinderen het leuk vonden is irrelevant. Beleid schoolbestuur, directie, opvattingen ouders en rechtsregels bepalen of dit door de beugel kan”, aldus de districtschef.

Afgelopen donderdag vielen tien activisten verkleed als Zwarte Piet de school binnen en deelden onder andere pepernoten uit. De tien actievoerders zijn lid van een actiegroep voor het behoud van Zwarte Piet.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Bij ons in binnen de familie zal bij het sinterklaasfeest zwarte Pieten aanwezig zijn. Discriminatie of niet het boeit niemand, het is ons feestje.
  Maar om nou een school binnen te vallen omdat je pro zwarte Piet bent dan zit er een aardig steekje bij je los.
  Bij de landelijke intocht en bij de intochten in de grote steden worden roet Pieten gebruikt. In de rest van het land is de beste man gewoon zwart.
  Pro zwarte Pieten vieren thuis het feest vanzelf sprekend ook met zwarte Pieten.
  Er is absoluut geen probleem, waarom zou je dan problemen willen maken.
  Wat is de volgende stap een kleuterschool gijzelen en zwarte Piet terug eisen?

 2. Henk Temming

  @ Yoshua

  Dit komt doordat heel veel Nederlanders kwaad zijn dat een kleine minderheid gesteund door de linkse elite en media, in rap tempo onze Nederlandse tradities en waarden aan het kapot maken zijn ten faveure van een klein groepje kinderachtige en hypocriete mensen met een ander kleurtje.

  Nederland is al decennia een land waar veel mogelijk is en waar iedereen, blank ,bruin, zwart, geel zijn ding mag doen. en kan binnen komen. Nu zijn veel Nederlanders het zat dat diezelfde mensen nu overal tegen aantrappen gesteund door een extreme partij als Antifa bijvoorbeeld. De partij Denk ( o wee als je kritiek op Endogan geeft) het meisje Simons ( waar is ze als er over het onderling racisme onder de Surinamers word gesproken) al die verontwaardigheid in ene….dat alles zet heel veel kwaad bloed en daarom komen steeds meer Nederlanders op voor onze normen en waarden en in verzet tegen dit soort mensen.

  Hoe meer dit soort splinterpartijen blijven schoppen, hoe meer tweedeling er zal komen. Het echte probleem ligt bij een partij als Denk en het meisje Simons, je ergert je kapot.

  Ik stel me daarom ook beschikbaar om zwarte Piet te spelen, niets mis mee.
  Mij noemden ze vroeger “witte” of blondie….boeie….moet ik daar ook een klacht over indienen? Rutte zou zeggen…..doe even normaal man!

 3. WvR

  @Henk Temming:
  Nee, het echte probleem ligt bij mensen die dit doen en/of goed praten.
  En ik heb niks tegen zwarte piet.

 4. Yoshua

  @ beste Henk Temming,
  Jij gaat toch niet jaarlijks naar de intocht van sinterklaas met de hele familie, dat vier jij toch ook gewoon gezellig samen met de familie in besloten sfeer.
  Voor mij zal Piet zwart blijven zolang als ik leef dat staat buiten kijf.
  Maar om nou een paar zeikers en een Sylvana Simons en zelfs een politieke partij erbij te halen. Kom op zeg, doe eens gewoon en wees eens een vent.
  Erdogan, Surinamers die discrimineren dat heeft er helemaal niets mee te maken.
  Waar het omgaat is dat er een heel klein percentage van de Nederlanders er een andere mening er op na houd dan wij met zijn allen.
  Landelijke intocht en de grote steden hebben zich aangepast de rest van het land niet.
  Iedereen mag een mening hebben ook al wordt die door de media enorm opgeblazen.
  Zwarte Piet gaat nooit weg en zal ook nooit verboden worden in Nederland. Dacht je echt dat hij zal gaan verdwijnen en je de gevangenis ingaat wanneer je een zwarte Piet thuis hebt zitten.
  Waar het omgaat is dat je van kleine kinderen afblijft die zijn altijd onschuldig en moeten losstaan van het niet eens zijn met een mening van een ander.
  Wanneer ik die verklede pedo’s bij mijn kinderen op school betrap dan zijn ze alle tien aan de beurt.
  Totaal dis-respect naar kinderen, leerkrachten en de ouders van de kinderen om ongevraagd de school te betreden.
  Scholen dienen ter aller tijden veilig te zijn voor kinderen Straks gaan de anti-zwarte Pieten toevallig actie voeren op een school waar de pro zwarte Pieten ook zijn.
  Dat moet je toch niet willen.

 5. Ihsan

  @Henk, welke tradities en waarden heb je het over? De waarden die ik uit uw tekst haal:
  – Kleineer vrouwen met een mening.
  – Begin waar mogelijk over de huidskleur van mensen waar je het mee oneens bent.
  – Gebruik hyperbolen om je mening kracht bij te zetten.
  – Noem Aziaten “geel”
  – Gebruik jij-bak drogredenen om je eigen hypocrisie te verbergen.
  – Reduceer racistische opmerkingen tot koosnaampjes.

  Zanger blijf bij je leest.

 6. Theo

  Henk, je verwoordt het prima.
  Het is niet goed om kinderen op school lastig te vallen met je acties, maar het is wel te begrijpen dat mensen zoiets doen.
  Het probleem ligt bij de schreeuwers die zwarte piet racistisch vinden, voor geen argument openstaan maar wel gehoor vinden bij bestuurders.

 7. Theo

  Ik begrijp ook niet wat er te onderzoeken is aan deze ongelukkige actie.
  De situatie ligt toch duidelijk?

 8. Pieter Post

  Het probleem is niet dat veel mensen geen probleem zagen in de wat meer traditionele piet.

  Het probleem is ook niet dan een deel van de Nederlanders (als je een paspoort hebt, ben je Nederlander, punt) om kleine veranderingen aan het uiterlijk van piet vraagt.

  Er is wel degelijk roep om een discussie over ‘onbedoelde’ (en wel degelijk zo bedoelde) discriminatie. Vraag is wel of je die discussie rondom sinterklaas moet voeren. Ik denk van niet. Piet verandert toch wel geleidelijk richting roetveeg, ook in de provincie, heel geleidelijk. Kijk over 25 jaar maar eens terug en bekijk hoe het dan is.

  Het probleem is dat mensen als ‘Henk Temming’ hier, tuig is, racist IS en er een fascistische gedachtengang op na houden. Leg het langs de meetlat van die begrippen en je kan niet anders dan tot die conclusie komen.

  Deze mensen, door het niet willen accepteren van mensen met een andere mening (minderheid of meerderheid, doet er niet toe), niet vatbaar zijn voor redelijke argumenten om ze daar op te wijzen en overgaan tot het plegen van misdrijven en geweld om hun mening door te drammen en het niet willen accepteren van de regels die we in Nederland hebben afgesproken en het zijn nu net deze regels en opvattingen die veel meer blijk en uiting geven van de Nederlandse tradities, dan een piet die pas sinds 1850 in deze min of meer uiterlijke vorm bestaat en qua gedrag pas sinds 1980 bestaat.

  Deze typisch Nederlandse regels zijn: ook minderheden mogen een mening hebben. Iedereen mag voor die mening uit komen, TEN ALLE TIJDEN, iedereen heeft het recht op demonstreren, tenzij er strafbare feiten worden gepleegd of die kans er op zeer groot is, politiek bemoeit zich niet met de inhoudelijke rechtspraak, we hebben gescheiden machten.

  Wat zo typisch is dat vooral mensen met een rechtse (en vaak zeer extreem-rechtse mening) roepen dat ze zogenaamd geen mening mogen hebben en de mond gesnoerd worden, terwijl we zien dat sinds 2001 de rechtse (en vaak extreem-rechtse) meningen en standpunten het publieke debat volledig domineren.

  Aangezien de PvdA al jaren gedecimeerd is en ook al vanaf 1991 geen links-socialistische partij en beweging meer is en Nederland de laatste jaren gedomineerd is door CDA en VVD kabinetten, waar zowel de LPF als de PVV danwel aan mee gedaan hebben of gedoogsteun hebben gegeven, kan je niet spreken over linkse elites of linkse machthebbers. We leven al decennia in een neo-liberaal en dus automatisch vrij rechts speelveld. Ook het bestuur de publieke omroep, de NPO, wordt al jaren gedomineerd door leden van de VVD. De mensen die daar aan de touwtjes trekken zijn allesbehalve links te noemen. De baas van de NTR is bijvoorbeeld echt links iemand.

  Al die rechtse droeftoeters die huilie-huilie doen snappen gewoon niet hoe de wereld werkt; en dat zij of hun baan kwijt zijn of lang moeten wachten op een huurhuis en dat vele openbare sectoren verpest zijn (zoals gezondheidszorg) door marktwerking, is te wijten aan de vele neo-liberale kabinetten de afgelopen decennia. Wachtlijsten voor een huis bijvoorbeeld ontstaan niet door vluchtelingen die een huis krijgen, maar doordat een grote eel van het bestand verkocht is of verhuurd wordt in de vrije sector. Ook het feit dat huurprijzen stijgen is een gevolg van de minister Blok, die de huurprijzen marktconform heeft gemaakt, ook voor sociale huurhuizen. Onvrede ontstaat daardoor, maar wordt geprojecteerd op precies de verkeerde partijen. Grappig en triest tegelijkertijd.

 9. Johannes

  Zo pieter post, dat is er weer even fijn uit. Alle cliches uit je wereldbeeld weer in een post gestopt. Tot de volgende keer weer.

 10. Pieter Post

  @ Theo

  De schreeuwers zijn toch echt al dagen, weken, maanden, jaren: de pro-piet-mensen hoor.

  Ga maar eens in reactievelden tellen hoeveel pro-piet reacties daar staan die een schreeuwend karakter hebben. Daarnaast staan die reacties vol met scheldwoorden en tonen ze vaak een opmerkelijk racistisch karakter.

  De afgelopen weken hebben we gezien dat de pro-pieters dus mensen op de snelweg afgesneden hebben, deze mensen geïntimideerd hebben, file en ongelukken hebben veroorzaakt, een school zijn binnen gevallen, hetgeen gewoon een inbraak is, want een school mag je alleen binnen gaan als je er iets te zoeken hebt, deze mensen hebben ook racistische taal hebben uitgeslagen tegen de docenten. En waarom? Vinden zij niet dat een school het recht heeft een feest te organiseren zoals zij dat graag willen? We leven niet in een dictatuur hoor. Kort samengevat: strafbare feiten worden er dus gepleegd en een deel van de bevolking, laat 21% voor een aanpassing van piet zijn, toch al gauw 1/5, 1/4 van de bevolking, dus pak ‘m beet 3 miljoen mensen. Meer mensen dus dan er PVV-stemmers waren. Maar die riepen moord en brand dat er niet naar ze geluisterd werd. Nu worden er dus wel 3 miljoen mensen de mond gesnoerd door de pro-pieters. Althans, dat is hun intentie. Men moet maar het feestje vieren zoals zij dat graag willen. Denk je daar anders over, dan moet je je bek houden of anders………………

  De anti-piet mensen staan nu al jaren in een vak met de intochten en blijven daar ook vaak staan, uitzonderingen daargelaten, want er worden ieder jaar 1 of 2 mensen aangehouden die zich daar niet aan houden. Ook al is het overigens toegestaan om op ieder moment van de dag je mening te uiten in de openbare ruimte als individu, mits je geen strafbare feiten pleegt of als er een noodverordening is uitgeroepen. Ook zien we de anti-piet mensen vaak in een talkshow het woord nemen, waar zij echter accepteren dat er een gespreksleider is en voeren zij vaak de gesprekken op basis van argumenten.

  De pro-piet mensen gaan vaak over tot: bedreigen, mensen de mond snoeren, intimidatie, geweld en strafbare feiten. Dat zijn toch echt de feiten van zeker de laatste weken.

  Vandaar ook dat een roetveegpiet de beste optie is. Daar is ook snel een grote groep Nederlanders voor te vinden die daar voor is, zodat het feestje door kan gaan.

 11. Sonja

  School is zelf ook verantwoordelijk. Hoe kunnen ze binnen komen, niet op slot?.
  Wat als er echte idioten binnen komen? Ik wil dit niet goed praten hoor.

 12. Henk Temming

  @ Yoshua-Pieter Post ( wat een lap tekst om je gelijk proberen te halen) Isuha

  Accepteer nou maar dat heel veel Nederlanders het opgelegde ” oh wat zijn we zielig en we worden gediscrimineerd” zat zijn en gewoon weer leuk en veilig willen leven in Nederland zonder al die verongelijkte mensen.

  @ Pieter Post
  als het zo is dat we neo liberale kabinetten hebben en houden dan wordt het de hoogste tijd dat dit ook in de grote steden tot uiting gaat komen zoals in amsterdam, rotterdam en utrecht. Precies de 3 steden waar men nu met allerlei pseudo pieten komt om een kleine minderheid te vriend te houden en bang zijn om de laatste stemmen kwijt te raken aan gekleurde Nederlanders die toch naar Denk overlopen.. Dezelfde Colleges die het marrokanen probleem totaal uit de hand hebben laten lopen door bijvoorbeeld miljoenen aan subsidies te geven voor clubhuizen die gebruikt werden/worden als boeven en drugs clubhuizen…ook veels te lage straffen geven en het maar onder de tafel schuiven van grote problemen met Marrokaanse jongeren, zie pas nog de “viering” van het behalen van het WK, wederom veelal uit de media gehouden gestuurd door de politiek….ze lachen iedereen uit, en vinden ons slappe Nederlanders.

  Goed gedaan links, dan is het enige alternatief voor miljoenen Nederlanders de PVV of FvD omdat de rest van politiek Nederland zijn ogen blijft sluiten. En dan ben je voor de zogenaamde elite een racist of extremist….jaja…de mensen zijn het gewoon zat!

  En…ik weet net of je het weet….zwarte Piet was voornamelijk zwart omdat anders je dochter of zoon zag dat het de buurman of oom was!

 13. Ihsan

  @Henk. Volgens mij ben jij degene die hier zielig loopt te doen. Met je racistische opmerkingen gooi je trouwens je eigen ruiten in. Ik heb amper eerder zo’n triest verhaal gelezen. Zo veel woede, angst, haat, onbegrip, en een totaal gebrek aan zelfreflectie. Ook je spelling en met name interpunctie laten te wensen over. Probeer je zinnen netjes af te maken, dan begrijpen anderen je misschien beter. Ik snap werkelijk niet dat je nog in Utrecht wilt blijven wonen als je echt denkt dat het zo slecht gaat. In mijn optiek gaat het prima in Utrecht. Ik denk trouwens dat je no even moet opzoeken wat (neo-)liberaal betekend.

 14. Yoshua

  @Henk Temming,
  dat kan wel zijn dat heel Nederland het ” oh wat zijn we zielig en we worden gediscrimineerd” zat zijn. Denk ik zelf van niet het is slechts een mening en geen vaststaand feit. Maar je kan er van alles en niets bij betrekken maar waar het omgaat is iets wat heel Nederland vind.
  Je blijft met je poten van kinderen af, die zijn altijd ten aller tijden onschuldig en mogen niet de speelbal worden van volwassen mafkezen die een school binnenvallen met als gevolg huilende kinderen.(erkende de woordvoerder van de zwarte pieten zielenpoten).
  Nederland is pas veilig wanneer kinderen veilig zijn en niet worden lastiggevallen.
  Voor jou gelden zo te lezen compleet andere zaken wat betreft een leuk en veilig leven, dat mag best over de rug van kinderen worden uitgevochten.
  Mensen die denken zoals jij denkt zijn juist de oorzaak van het verdwijnen van een leuk en veilig leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).