Politie gaat maandag uit protest reizigers station Utrecht Centraal hinderen | De Utrechtse Internet Courant Politie gaat maandag uit protest reizigers station Utrecht Centraal hinderen | De Utrechtse Internet Courant

Politie gaat maandag uit protest reizigers station Utrecht Centraal hinderen

Politie gaat maandag uit protest reizigers station Utrecht Centraal hinderen
Archieffoto politie station Utrecht Centraal
De politie wil tijdens de maandagochtendspits gaan protesteren bij station Utrecht Centraal. Agenten gaan in een linie bij het treinstation staan. Reizigers kunnen alleen nog via openingen in de linie naar binnen en buiten en moeten dan ook rekening houden met vertraging. 

De politie wil tijdens de maandagochtendspits gaan protesteren bij station Utrecht Centraal. Agenten gaan in een linie bij het treinstation staan. Reizigers kunnen alleen nog via openingen in de linie naar binnen en buiten en moeten dan ook rekening houden met vertraging. 

De Nederlandse Politiebond roept op tot dit protest als actie voor een betere cao, ook zou de politie door de hoge werkdruk onvoldoende kunnen instaan voor de veiligheid. De actie, genaamd #gevarenzone, moet ook gaan volgen in andere steden.

Gevarenzone

Met de actie wordt zowel de stad Utrecht als het Centraal Station bestempeld als ‘gevarenzone’, die burgers zogenaamd betreden op eigen risico. De keuze voor Utrecht Centraal moet volgens de politiebond worden gezien als een statement voor alle stations van Nederland.

De bond meldt: “Met de komst van de Nationale Politie, enkele jaren geleden, werd bepaald dat de spoorwegpolitie (net als de snelwegpolitie) er alleen nog is voor handhaving. Voor al het andere politiewerk in en rond stations worden sindsdien politiemensen weggetrokken uit het omliggende gebied.”

Veiligheid

In de verklaring wordt verder gemeld: “De gemiddelde burger zal zich veilig voelen op Utrecht Centraal en de meeste andere stations, maar daar is wel forse politie-inzet voor nodig.”

Zo rukt de politie regelmatig uit vanwege conducteurs die worden mishandeld, reizigers zonder plaatsbewijs, graffiti-spuiters, zakkenrollers en kofferdiefstal. “Waar nachttreinen rijden is bovendien regelmatig sprake van overlast, mishandeling, vechtpartijen en graffiti. De politie wil paraat kunnen staan om het spoor nu en in de toekomst veilig te houden.”

20 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Ze strijden voor een goede zaak en ik sta ook aan hun kant.
  Maar…..waarom moet bij elke staking de reiziger in het OV weer de dupe zijn ?
  Een tijdje terug nog de bussen, en nu weer dit.

 2. Angelique

  Wat is dat nou weer voor ge-etter?
  Ga dan voor de ingang van het kantoor van de minister staan.

 3. Berend

  Zal alleen maar antipathie en onbegrip opleveren. Je vraagt je af welke heldere lichten op zo’n idee komen.

 4. BdV

  Reizigers tegenhouden zodat ze hun trein missen? Om een betere CAO af te dwingen? Wat een waanzin. Ik vrees dat geen grote meerderheid de humor hiervan zal inzien.

 5. Steve

  Het zou leuk zijn als de M.E. dan de boel schoon veegt.
  Dan voelen ze ook eens een keer om anonieme klappen te krijgen.

 6. Elmer van Buuren

  Ik vraag me af of een demonstrant wel het recht heeft om een voorbijganger te hinderen. De agenten gaan dit immers niet uit hoofde van hun functie doen. Misschien dat er zelfs sprake is van ‘ambtsmisbruik’ in de zin van artikel 365 WvSr.

 7. Vingervlug

  8 cola 8 bier willen we

 8. Dennie

  Vroeger mochten ambtenaren niet staken en nu gaan we continu staken
  Ik ga ook maar elk jaar staken op me werk voor meer loon en tegen hoge werkdruk

 9. Dennis

  Linie om burgers tegen te houden. Lijkt mij crimineel gedrag. Ik neem wel wat water balonnen mee om een gat te maken in de linie. Ga niet mijn trein missen door “agenten” buiten dienst.

 10. Stephanie

  Prima actie maar slim dat ze blijven staan en niet gaan zitten. De trein uit Groningen zit wel misschien vol met rancuneuze demonstranten…

 11. w

  hoe gaan ze hinderen, met pepperspray en sirenes aanzetten?

 12. bee

  moeten ze maar nodig doen bij de burger die al geen hoge pet van de politie op heeft.

 13. Bert

  Dit word dus echt niet gedaan voor een beter cao,
  Dit word enkel gedaan om de burger eraan te herinneren dat de politie hier de dienst uit maakt en ze te laten wennen aan een politiestaat.

 14. Netty

  Ga lekker het Binnenhof in Den Haag de boel verstoren en niet de gewone burger pesten die toch altijd al de sjaak zijn! Ik noem het eerder Burgertje pesten als het op deze manier gaat!

 15. Rob H.

  Ga in hemelsnaam op de A2 zitten. En laat niet weer de treinreizigers de dupe zijn…

 16. Ralph

  Het lijkt mij dat ze voor zo’n “demonstratie” (want dat is het eigenlijk gewoon) een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente. En de gemeente zou dan ook gewoon eisen in de vergunning kunnen opleggen waardoor de burger wordt ontzien van hinder van dergelijke onzin.

 17. anoniem

  Laat ze rond het Binnenhof gaan staan. Of rond een ministerie. Alle ministeries, desnoods.
  Waarom moet je de ov-reiziger (die nou eens geen lease Audi onder zijn kont heeft) hier mee pesten?
  En wat gebeurt er als reizigers (terecht) boos worden? Is het dan ineens wel belediging van een ambtenaar in functie? Zijn ze in functie dan?

 18. Burger

  Ik lees hier veel kritiek op de politie, ik snap die ergernis ergens ook wel, want dit zijn geen leuke acties. Ik denk overigens dat veel van de reageerders hier niet voor het salaris van een politieman of vrouw hun bed uit zouden komen. Dat ze nu dit soort acties organiseren geeft aan hoezeer ze het zat zijn. Ik heb daar veel begrip voor, want zij staan altijd klaar voor ons allemaal. Ik hoop dan ook dat de minister ze snel gaat belonen met een salaris wat bij hun werk past.

 19. anna

  Op de verkeerde plek. Reizigers betalen niet het salaris van de agent.
  Ga bij de minister voor de deur liggen. En het ‘gezag; van de politie heeft aardige duw gekregen , zo maak je dit niet heel veel beter. Vooral niet als je met datzelfde gezag weer gaat handhaven. Begrip voor een betere CAO maar niet de juiste plek om dit te tonen.

 20. Cico

  Bizar. Zo verspeel je dus de sympathie van de burger die werkelijk niks met dit probleem te maken heeft. Makkelijk slachtoffer, dat dan weer wel.
  Ga lekker die linie vormen voor het ministerie zodat ambtenaren niet om 16:45 naar huis kunnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).