Politie gebruikt wapenstok bij illegaal feest in werfkelder Oudegracht; Twaalf personen gearresteerd Politie gebruikt wapenstok bij illegaal feest in werfkelder Oudegracht; Twaalf personen gearresteerd

Politie gebruikt wapenstok bij illegaal feest in werfkelder Oudegracht; Twaalf personen gearresteerd

Politie gebruikt wapenstok bij illegaal feest in werfkelder Oudegracht; Twaalf personen gearresteerd
De politie heeft afgelopen nacht een eind gemaakt aan een illegaal feest in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Meerdere mensen zijn bekeurd en even later is ook een groepje feestgangers aangehouden.

De politie heeft afgelopen nacht een eind gemaakt aan een illegaal feest in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Meerdere mensen zijn bekeurd en even later is ook een groepje feestgangers aangehouden.

Bij de politie kwam rond 01.10 uur de melding binnen dat er een feest gaande was in een pand aan de Oudegracht. Agenten troffen zo’n 50 personen aan op de locatie.

Bij het zien van de politie wilden een aantal feestgangers het pand snel verlaten. De agenten gaven echter aan dat iedereen moest wachten, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Grimmig

De politie zegt dat de sfeer daarna grimmig werd in de richting van de agenten die zich genoodzaakt voelden hun wapenstok te gebruiken. Desondanks wist een groepje te ontkomen, waarna de rust weer terugkeerde.

De 28 overgebleven feestgangers moesten daarna één voor één het pand verlaten. Iedereen kreeg een bekeuring.

Insluiten

Iets later, rond 02.20 uur, kregen agenten via de meldkamer te horen dat het groepje dat wist te ontkomen weer onderweg was naar de Oudegracht. Er werd besloten om de jongeren in te sluiten en te vorderen de stad te verlaten. In eerste instantie vertrokken zij volgens de politie richting het station, maar besloten later om toch te blijven.

Daarop werd de groep aangehouden. Het ging om twaalf mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. Zij zijn uiteindelijk ook allemaal met een bekeuring weer heengezonden.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  De kassa rinkelt, een goéd begin van de dag dit bericht!

 2. Thuisblijver

  Héhé, zo moet het. Je komt niet ongestraft weg als je lak hebt aan de regels. Kijken of er de komende nacht weer een paar feestgangers de mist in gaan.

 3. Erwin

  “Er werd besloten om de jongeren in te sluiten en te vorderen de stad te verlaten.”
  Huh? Op basis waarvan kan dit gevorderd worden? En wat als het inwoners van Utrecht zijn? Kun je die vorderen de stad te verlaten? Vragen, vragen, vragen…

 4. Rottebert Peermans

  Ik vind dit maar een matige actie van de popo. Waarom geen stroomstoten en pepperspray??

 5. C.F.

  12 mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar? Dat zijn snotneuzen. Eigenlijk moet zo’n groep feestgangers 10 dagen in quararaine blijven in de feestkelder. Zijn ze dan niet besmet, dan mogen ze de kelder verlaten, wel eerst de boete betalen.

 6. isabelle

  @Esrin W.: En dan treedt de politie op, volkomen terecht en legitiem, en nu is het wèèr niet goed?? Ik ben blij dat ze dit doen. Het is even niet anders. Punt.

 7. Gerard Brugmans

  Na weer zo’n niet gehandhaafd schijt-aan-corona huisfeest heb ik laatst maar eens aangebeld bij het studentenhuis bij ons achter (alleen, en met mondkapje) Men was heel vriendelijk, maar toch was het een onthutsende ontmoeting. Ze denken daar echt op grond van hun leeftijd – ook nu nog – recht te hebben op feestjes, ze denken dat hun leven zal mislukken als ze een tijdje geen lol kunnen hebben, en ze hebben geen idee hoe ze om moeten gaan met beperkingen, teleurstellingen en tegenslagen. Het risico dat deze groepen vormen voor onze samenleving is op dit moment nog veel groter dan ik al dacht. Ik ben me rot geschrokken, we hebben echt een enorm probleem!

 8. Esrin W.

  Waar lees jij dat ik er niet blij mee ben Isabelle? Ik heb fluitend m’n koffie gepakt.

 9. Herman

  Dit feest is opgerold, ondertussen her en der in de provincie tientallen feesten die niet betrapt zijn. Politie kan dit nooit aan.
  Verbieden werkt niet, zie de drooglegging in de jaren 20 in Amerika, of drugs in Nederland.
  Misschien zorgt verbieden zelfs voor meer feesten, het is spannend…….

 10. Scherpschutter

  Het maakt niet uit hoe grotesk egoistische ouderen gillen om lockdowns en snoeiharde handhaving onder jongeren: jongeren laten zich niet kooien vanwege een virusje dat voor hun nog niet eens een griepje is. Never have never will. De ouderen kunnen zich hier maar beter gewoon bij neerleggen en naar logische oplossingen kijken.

  Verplaats je nou eens in de schoenen van een 18-jarige!! Wat zie je? Een flutvirus dat niet eens een verkoudheidje voor jou is en vrijwel alleen maar 70+’ers in het ziekenhuis die zelf de maatregelen niet goed gevolgd hebben. Hadden ze dat wel gedaan dan waren ze natuurlijk niet besmet, want dat is de storyline die jou als 18-jarige gevoed wordt in Nederland…Een 18-jarige ziet een realiteit waar hij niets van te vrezen heeft, noch kan hij natuurlijk verantwoordelijk worden gehouden voor het roekeloze gedrag van zieke 70+’ers.

  De jeugd laat zich niet stoppen. De sleutel naar een oplossing ligt daar niet. De sleutel ligt in het isoleren van zieke 70+’ers, die alle capaciteit in deze zorgcrisis (want dat is het) opslokken.

 11. Ton

  @ Gerard Brugmans.
  “Ze denken dat hun leven zal mislukken als ze een tijdje geen lol kunnen hebben, en ze hebben geen idee hoe ze om moeten gaan met beperkingen, teleurstellingen en tegenslagen.”
  Ook zonder corona lijkt me dit een risico voor onze samenleving.

 12. C.

  Het is niet eens alleen het feesten, maar bijvoorbeeld ook het joggen op de stoep, waar ik als gezonde zestiger gewoon loop, probeer rekening te houden met anderen en afstand te bewaren, dus iemand met een wandelwagen ruikge te geven; word ik door een jonge jogger in de rug gelopen, die vindt dat ik ineens van richting veranderde op de stoep. Waarom kan zo iemand niet op de stoep richting Wilhelminapark gewoon naar het park lopen om eerst daar te gaan joggen. Op mijn verontwaardiging over de botsing reageerde hij heel verongelijkt. Ik liep in de weg voor meneer de egoïst. Schandelijk.

 13. Berend

  Huh, jongeren houden zich niet aan de regels? Schande!

 14. W

  Scherpschutter!
  Ik hoop dat zo’n 18-jarige eindelijk ook een verantwoordelijkheidsgevoel krijgt/ontwikkelt!
  Soms spoken bij zo’n verhaal de opa’s en oma’s van deze snotneuzen door mijn gedachten!
  En dan hoop ik even heel kort dat de bij dit soort ontevreden/verongelijkte pubers hun opa’s en oma’s, ouders misschien even heftig geconfronteerd worden met deze virus! Misschien dat dan die grijze massa in die hersenpan gaat werken! Of zet ze even 24 uur achter glas op een ic waar ze die zorg van Corona patiënten kunnen zien! Maak het visueel, zeg ik altijd, dat helpt voor een groot deel. Maak ze deel van………… het medische probleem.

  Goed gedaan politie, alhoewel ik dacht, dat als je de ingang van een werf kelder blokkeert, je iedereen treft! en niemand je kan ontsnappen. Er is toch maar één in-en uitgang in een werfkelder?

  Familie van een student moet in quarantaine blijven, omdat hij in een studentenhuis bij een student op bezoek ging en bij thuiskomst ontdekte dat hij Corona had opgelopen! Twee familieleden zijn nu door hem besmet, en iedereen is nu -dank zij hem- verplicht thuis te blijven! Niet sporten etc., etc. Alleenstaande oma van hem mag nu geen bezoek meer hebben. Lekker sociaal jongens! Daar hoor je de jeugd niet over.
  Over dit soort gaat ontmoetingen gaat het nu! Zet de jongeren zelf in een reservaat, is misschien een beter idee! Bak met pillen, ballonnen en lachgas erbij, want anders kunnen ze zich niet vermaken! Kunnen ze trots op zichzelf zijn! De maatschappij zorgt dan wel voor zijn/haar ouders, opa’s en oma’s!
  De goeden daargelaten natuurlijk! En gelukkig heb je die jongeren ook nog! Jongeren die houden van hun opa’s en oma’s en zich wel degelijk verantwoordelijk te voelen in deze Corona tijd! Chapeau voor die groep!

 15. Harry

  @Scherpschutter. Jongeren leven niet in een parallelle maatschappij.Ik ben 57 en docent. Mijn moeder heeft af en toe mijn hulp bij haar thuis nodig. Een collega is al besmet en kan nu geen mantelzorg verrichten bij haar moeder. Bovendien hebben veel van jongeren werk, waar zij samenwerken met niet leeftijdsgenoten. Je kunt ouderen of jongeren niet isoleren. Wie geeft de jongeren dan les? En wie verzorgt de ouderen dan?

 16. Utrechter

  Niet duur, 95 piek voor een paar feestjes. Voor dit soort figuren is de oude boete van 400 euro veel meer gerechtvaardigd.

 17. Scherpschutter

  @W

  Ik zal mijn innerlijke 18-jarige nog eens kanaliseren om het u duidelijker te maken:

  Als u het mij vraagt zijn het juist de ouderen waar eens de knoet overheen moet! Ouderen blokkeren de complete zorg omdat ze alle zorgcapaciteit opslokken. Er liggen geen jongeren in ziekenhuizen. Het ligt ramvol met 70+’ers.

  Zoals u weet kunt u alleen besmet raken als u zich niet aan de regels houdt, dus waarom zijn die 70+’ers zo koppig en negeren ze massaal de regels, waardoor ik mijn jeugd moet opofferen? Het is de schuld van ouderen! Niet van jongeren…
  Als ouderen verantwoordelijk zouden zijn dan trekken ze zich even helemaal terug uit het publieke leven. Snappen ze dan niet dat ze de complete zorg blokkeren?

  Het maakt helemaal niets uit als jongeren besmet raken. Voor mij is het een flutvirusje. Het maakt alleen iets uit dat stronteigenwijze 70+’ers besmet raken. Daar zou je dus eens streng moeten gaan handhaven en boetes moeten uitdelen. Of laat die oudjes inderdaad eens een IC zien, want erg serieus nemen ze het allemaal niet kennelijk….Dan offer ik ook niks op. Zoek het maar uit.

  *18-jarigen modus uit*

  Dit is wat jongeren zien. Dit is waarom jongeren massaler en massaler lak aan de regels hebben. Ze zien dat ouderen er lak aan hebben en weigeren als zondebok onder de bus gegooid te worden.

 18. D.

  Goed gedaan politie. Er zullen altijd lafaards proberen te ontkomen (als je zo stoer bent om te feesten wees dan ook zo stoer de gevolgen te accepteren wanneer je gesnapt wordt). Laten we hopen dat deze groep de volgende keer zich nog een keer bedenken voor ze weer gaan feesten.

 19. HArry

  Laatste nieuws is dat je gewoon een potje vitamine D per maand achterover moet slaan en volgens de nieuwe WHO richtlijn iedere 20 minuten je huis fors ventileren met verse schone buitenlucht en dan kunnen we in Januari weer met wintersport.

  Dus denk alsjeblieft eens in oplossingen dan in onderdrukking.

 20. Rob

  Het zal je kind maar wezen jeh jeh jeh jeh.het Komt thuis en zo besmetten ze weer tenminste 2 personen pa en ma!!! Die smorgens weer aan de bak moeten
  Stelletje egoïsten , !!!!wanner worden we wakker

 21. Fred

  @ W:
  Jouw vraag: Er is toch maar één in-en uitgang in een werfkelder?

  Mijn antwoord (niet universeel geldig): Ik kan je in ieder geval 1 werfkelder wijzen die ook een achterdeur naar de tuin heeft. Die constructie kan vaker zijn toegepast.

 22. Inez

  @Scherpschutter: er zijn ook ouderen/kwetsbaren die voor een behandeling naar een ziekenhuis moeten. Sommigen van hun worden besmet door de verpleging. Ze hebben dus 0 schuld aan hun besmetting.
  Kun je je in die situatie verplaatsen?

 23. Olaf

  In “mijn” supermarkt (AH aan de Stroatweg) loopt vrijwel iedereen met mondkapjes op tegenwoordig, inclusief alle studenten en jongeren.

  Met 1 structurele uitzondering. Juist ja, de oudere risicogroep. 99% van de oudjes die daar in de supermarkt rondlopen hebben geen mondkapje op, en laten zich verder ook aan niets, zoals bv afstand houden, gelegen liggen. Echt bijzonder. Ik dacht eerst dat het toeval was, maar het is echt structureel.

  Bijzonder.

 24. Coen

  @ HArry; vitamine D kan een gunstig effect hebben….maar….vitamine D haal je uit zon en bepaalde voeding. Vitamine bijslikken heeft alleen zin als je lichaam te weing aanmaakt/ heeft. Krijgt je lichaam te veel vitanine D binnen kan dit zelfs schadelijk zijn en averechts werken.

  Luchten is altijd een goed idee. Alleen nog steeds zinloos als je te lang te dicht in de buurt van besmette mensen bent en te intiem wordt, wat op feestjes gebeurd. Ook wordt er gedanst waardoor aerosolen zich makkelijk verspreiden.

  ALS je trouwens lef hebt kijk je onderstaand filmpje even:

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-zoon-van-marjon-raakte-besmet-met-corona-op-een-feestje-zij-legt-uit-hoeveel-mensen-daar-nu-door/

  Uiteindelijk zijn misschien wel 400 mensen de dupe van een feestje van 8 man. Dan snap je meteen waarom bovenstaande maatregelen nodig zijn.

 25. Pee

  Maar een kerk met meer dan 300 man die ook staan te zingen etc. Dat is geen probleem.
  Ministers die iedereen dreigen als men zich niet aan de maatregelen houd maar zichzelf niet aan maatregelen houden .
  Demonstraties met honderden of duizenden mensen waar geen besmetting is geconstateerd .
  Dat is wat jongeren ook zien en denken dan automatisch dat het dan wel mee zal vallen.
  Er word niet consequent tegen iedereen opgetreden en wat voor de ene verboden is krijgt weer een ander een ontheffing voor.
  De ernst word daardoor niet gezien.

 26. bawang putih

  en als je zodra de politie komt met z’n allen kerkliederen gaat zingen? onder het mom van een popup-kerk? 😉

 27. G.H.

  @bawang putih: alle koorknaapjes, uit volle borst: RAve Maria ♪ ♫

 28. Joëlle

  [email protected]: maar…. het vitamine D seizoen is helaas alweer voorbij. In de herfst- en wintermaanden maak je geen vitamine D aan, hoeveel je ook in de zon loop.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).