Politie geeft 113 boetes voor verkeersovertredingen in centrum van Utrecht Politie geeft 113 boetes voor verkeersovertredingen in centrum van Utrecht

Politie geeft 113 boetes voor verkeersovertredingen in centrum van Utrecht

Politie geeft 113 boetes voor verkeersovertredingen in centrum van Utrecht
Instagram Politie Utrecht Centrum
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 113 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende soorten verkeersovertredingen. Agenten controleerden weggebruikers in het centrum van Utrecht.

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 113 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende soorten verkeersovertredingen. Agenten controleerden weggebruikers in het centrum van Utrecht.

De politie noemt het aantal bekeuringen ‘schrikbarend’ en ‘onbegrijpelijk’. De boetes werden gegeven voor niet-handsfree bellen, zonder gordel rijden, geen helm dragen, onverzekerd of ongekeurd zijn en geen rijbewijs hebben. Ook werd een bestuurder die lachgas gebruikte van de weg gehaald.

Agenten controleerden onder meer op de Amsterdamsestraatweg, de Kardinaal de Jongweg en rondom Utrecht Centraal.

24 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Complimenten voor de politie
  Moest men veel vaker doen

 2. Mark

  Wegpiraten opgelet! Het boeteseizoen is weer begonnen. Altijd vanaf half september. Deze week automobilisten. Volgende week fietsers die door rood rijden en als de klok verschuift de week erna fietslichtcontrole. Ze houden zich elk jaar aan hetzelfde schema.

 3. Koel Hoofd

  Fietsers eens wat vaker controleren op appen op de fiets zou ook een forse bron van exrta inkomsten zijn voor de gemeentekas.
  Natuurlijk zijn idioten in een auto levensgevaarlijk, maar randdebielen op de fiets zijn net zo gevaarlijk.

 4. C.

  Nu graag overdag ook eens optreden (in bijv. de Adriaen van Ostadelaan) tegen bijvoorbeeld fietsers die op weg naar de sportvelden in Maarschalkerweerd, te lam zijn om het kruispunt Stadionlaan-Rubenslaan- Ostadelaan rond te gaan, en dan vinden dat ze al vanaf de Ferdinand Bolstraat, (op volle snelheid) op de stoep mogen rijden. Echter ook bewoners maken zich hieraan schuldig, wat je dan te horen krijgt als je als voetganger wat van dat op de stoep rijden zegt (“ik woon hier” …. ??? …).

 5. Yoshua

  De politie is waarschijnlijk de enige die hier van schrikt en het schrikbarend en onbegrijpelijk vindt.
  De normale Utrechter zonder politie oog die ziet niets anders dan dit soort overtredingen wanneer die zich begeeft op de openbare weg.
  Best wel gek dat de politie in shock is.
  Misschien zouden ze dit soort controles dagelijks moeten gaan uitvoeren, dan wennen ze er aan net als de inwoners van de stad er al aan hebben moeten wennen.

 6. Willow

  Goede actie. Wat mij betreft elke week herhalen.

 7. cas

  Nu ben ik toch benieuwd of er ook fietsers op de bon zijn geslingerd voor niet handsfree bellen..?

 8. André McKenzie

  En nu hopen dat dit geen éénmalige actie is geweest

 9. erwin

  @koelhoofd: inkomsten van boetes gaan niet naar de gemeente. zou je toch moeten weten. of zit je lekker te stoken?

 10. Herman

  “schrikbarend’ en ‘onbegrijpelijk” zegt de politie.
  Terwijl iedereen weet dat dit toch geen verassing is?

 11. Frits

  @Koel Hoofd,
  Ik snap dat je in shock bent dat de automobilisten, die toch altijd voorbeeldig gedrag vertonen en waaraan nooit iets op te merken is, wederom zo massaal op de bon zijn geslingerd.

  Voorlopig betekent het voor de fiets-bashers dat ze weer terug hun hok in kunnen.

  Wie geschoren wordt, moet stilzitten.

 12. MJPD

  @Frits
  Lekker aan het polariseren? KH heeft gelijk. Ik kan als fervent fietser én automobilist bevestigen dat het ge-app door fietsers volledig terug van (nooit) weggeweest is. Handhaving heeft maandenlang de handen vol gehad aan het niet-handhaven op de Coronaregels, dus die hebben nu tijd over.

  Misschien als de politie eens wat frequenter dit soort controles houdt, dan is het over een tijdje niet meer ‘schrikbarend’ en ‘ onbegrijpelijk. Politie lijken soms net politici…

 13. Scherpschutter

  Als je maar genoeg regels verzint dan vind je altijd wel een overtreder om te beroven van zijn geld waarbij je dan natuurlijk ‘geshockeerd’ bent over het aantal mensen dat regels overtreedt, alsof de mensen het probleem zijn in plaats van de regels.

 14. JOSM

  Laatst reed ik daar ook op de scooter en toen reed een jonge getinte jongen in een auto 1x door rood en ik geloofde mijn ogen niet.. hij reed nog een keer door rood😱😱. Ik vroeg aan hem “heb je wel door dat je 2x door rood reed?”. Hij keek me aan en zei niks keek weer weg. Toen dacht ik, ooo wat jammer dat er geen politie in de buurt was jonge!

 15. Rethep

  Gewoon ‘meer blauw’ op van die mountainbikes de straat op sturen! Dat betekent dat je overal op elk moment bekeurd kunt worden (rood licht, geen licht, telefoongebruik enz.), en niet alleen bij grote controles op 1 plek. De onverwachte controle werkt (preventief) veel sterker.
  En die boetes mogen omhoog: zonder licht, 150 euro bijvoorbeeld.

 16. cas

  @ Frits, ga eens op een kruising staan met een stoplicht voor fietsers en auto’s. Dan kan je gaan tellen welke groep het vaakst door rood rijdt…. Doet misschien pijn als een fietsofiel bent, maar fietsers maken vele malen meer overtredingen. De pakkans is gewoon kleiner.

 17. Jansen

  @ Cas

  Meestal 2 mensen op de 100 man die staan te wachten bij het stoplicht bij de meeste kruisingen. 2% van de fietsers in Utrecht gedraagt zich gemiddeld genomen asociaal en overtreed het door rood rijden.

  Maar goed, je probeert als fietshater de boel een beetje op te blazen. Zit je zelf nooit op de fiets dan?

 18. JdV

  @Jansen: 2 % van 50.000 fietsers per dag is 1000 fietsovertredingen. Das een stuk meer dan 113. Elke dag weer. Afgezien van het feit dat die 2 % eerder 20% of 80% zou moeten zijn.

 19. cas

  @ Jansen, ik durf te wedden dat ik meer dan jij op de fiets zit. En het is realiteit wat ik zeg.

 20. Jansen

  @JdV

  113 bekeuringen staan niet gelijk aan het aantal daadwerkelijke overtredingen. Stel dat die 113 bekeringen dan weer 2% is, dan representeren deze 5650 overtredingen.

  En nee; bij de stoplichten waar ik kom rijdt zeker niet 20-80% van de fietsers door rood. Het is echt maar een enkeling soms. Heel vaak blijft ook iedereen wachten. Misschien eens wat meer van die zolderkamer af komen en zelf op de fiets door Utrecht gaan fietsen!

 21. Henk

  de politie schrikt hier van,, kijk,,, en daar schrik nu weer van, zijn dat agenten van een andere planeet?
  Ze zouden wat vaker naar buiten moeten komen, en dan de oogkleppen wel af doen.

  Sorry mannen,,, jullie doen je best, wellicht moet er betere aansturing komen.

 22. Joep

  @cas

  Je eigen werkelijkheid dan.

  De meeste fietsers fietsen gewoon netjes.

 23. cas

  @ joep. weet je wat het is, als je in het verkeer deelneemt moet je de regels in acht nemen en je gedragen op een goede manier. Ik kan mij echt ergeren aan fietsers die zich totaal van de wereld afsluiten met grote koptelefoons op en zich als een werkelijk gevaar door het verkeer bewegen. De regels voor fietsers schijnen vaak niet te gelden, en ook weleens door mensen met een kind achterop die zich als idioten gedragen. En ik ben zelf totaal niet heilig, maar ik kijk zo goed als kan om me heen en schat de situatie in en vooral dat laatste schijnen veel fietsers absoluut niet te kunnen.
  Als je een bestuurder van een voertuig bent (ook fiets ja) moet je opletten en inschattingen kunnen maken. Jammer is het als je iemand erop aanspreek je een grote mond van terug krijgt. Maar een voetje tegen het voorwiel is vaak genoeg om ze af te remmen.

 24. Joep

  @ cas Er zijn fietsers die erg zijn ja. Maar nogmaals, dat is niet DE fietser. Dat blijven enkelingen. En met ongeveer 2 op de 100 mensen die raar doen zijn en lijken dat in de stad met zo’n beetje de meeste fietsers toch best wat mensen.

  Wat je kan doen is in ieder geval je eigen omgeving duidelijk maken, waarom bepaalde dingen (o.a. koptelefoons op in verkeer) zo gevaarlijk zijn. Daarmee kan je nog stiekem best veel mensen bereiken. Ern soort olievlek-butterfly effect. Als iedereen dat een beetje zou doen?

  En verder; het is niet jouw taak om als handhaver op te treden, dus ik zou als ik jou was, hoe frustrerend ook, dingen laten gaan, loslaten en je er niet mee bemoeien. Dus geen mensen aanspreken en ook geen voetjes tegen andermans wielen aan. Focus gewoon op jezelf en doe het zelf gewoon goed.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).