Chaos Utrecht Centraal kwam door bommelding, man aangehouden | De Utrechtse Internet Courant Chaos Utrecht Centraal kwam door bommelding, man aangehouden | De Utrechtse Internet Courant

Chaos Utrecht Centraal kwam door bommelding, man aangehouden

Chaos Utrecht Centraal kwam door bommelding, man aangehouden
Foto: Robert Oosterbroek
Utrecht Centraal is weer vrijgegeven na een bommelding. De politie laat weten dat een man die riep dat hij een bom bij zich had, snel overmeesterd kon worden. Ook de twee verdachte tassen die bij hem in de buurt stonden, bleken onschuldig. 

Utrecht Centraal is weer vrijgegeven na een bommelding. De politie laat weten dat een man die riep dat hij een bom bij zich had, snel overmeesterd kon worden. Ook de twee verdachte tassen die bij hem in de buurt stonden, bleken onschuldig. 

Alle sporen op Utrecht CS worden daarom weer vrijgegeven. De politie ontruimde spoor 14 tot en met 21 na de bommelding. De politie laat weten dat er een man op een perron liep die zei dat hij een bom bij zich had. Ook stonden er bij hem in de buurt twee verdachte tassen. De politie sloot daarom meerdere perrons af uit voorzorg. De man kon vervolgens snel overmeesterd worden.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag van de ochtend.

De melding kwam op het moment dat het al ontzettend druk was op Utrecht Centraal. Nog steeds is het er druk; reden is de stroomstoring bij energieleverancier Liander in de regio Amsterdam. Er rijden zeer beperkt treinen van en naar de hoofdstad en omgeving. NS meldt dat dat de nasleep van de stroomstoring voor de rest van de dag gevolgen heeft voor het treinverkeer in heel Nederland. NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht, Schiphol of Lelystad de reis uit te stellen.

Gestrande reizigers

De storing en het verdachte pakketje bezorgde veel overlast voor reizigers. Zo stond Femke op een van de perrons die ontruimd werd. “Ik moet naar mijn werk in Driebergen. Ik sta nu meer dan een uur te wachten en heb héle koude tenen”, zegt ze. “In het begin was het heel onduidelijk wat er aan de hand was. Uiteindelijk kwam ik er via internet achter dat het om een bommelding ging. Daar werd op het station niet over gecommuniceerd. Ik vind dat de informatieverstrekking veel beter kan. Ook werd er bijvoorbeeld omgeroepen dat er treinen vertrokken van perrons die juist ontruimd waren.”

Reiziger Chloe zat in een trein die vanwege de bommelding lang stil stond voor het station. “Ik ben op weg naar mijn school in Houten, althans dat probeer ik. Ik zat in de trein vanuit Leiden, die hier buiten het station heel lang stil stond. Misschien stonden we er wel een uur. Ik vind het een beetje belachelijk, maar je kunt er niets aan doen.”

3 Reacties

Reageren
  1. Luuk Upuuk

    Dan kan Rogier van Boxtel nog zoveel rndjes draaien op een windmlen, als het niet waait, staan de treinen stil.

  2. Jan

    @Luuk, uh wat?

  3. Stef

    @Luuk: Het is uiteraard geen gevolg van rondjes van de windmolen, maar heeft wel te maken met ‘rondjes om de kerk’. De stroomstoring was ‘s ochtends om 09.00 verholpen, maar de dienstregeling had er de hele dag in half NL last van. Een belangrijke oorzaak is dat de persoonslogistiek (machinisten) van de NS zo complex is, dat er wel treinen zijn en stroom is maar dat de machinist op het verkeerde station staat. De NS wil graag dat machinisten op vaste trajecten gaan rijden (zodat de personeelslogistiek niet zo complex is bij verstoringen). Een groep machinisten protesteerde daar recent nog tegen (“Rondje om de kerk = saai”), maar na gisteren is toch hopelijk wel duidelijk geworden dat het belang van reizigers (= klant) belangrijker is dan maximale trajectvariatie voor de machinist.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).