Politie grijpt in bij trouwstoet; meerdere bekeuringen uitgeschreven | De Utrechtse Internet Courant Politie grijpt in bij trouwstoet; meerdere bekeuringen uitgeschreven | De Utrechtse Internet Courant

Politie grijpt in bij trouwstoet; meerdere bekeuringen uitgeschreven

Politie grijpt in bij trouwstoet; meerdere bekeuringen uitgeschreven
Meerdere deelnemers van een bruiloftsstoet zijn zaterdag in Utrecht op de bon geslingerd. In meerdere delen van de stad trok de groep volgens de politie ‘negatieve aandacht’.

Meerdere deelnemers van een bruiloftsstoet zijn zaterdag in Utrecht op de bon geslingerd. In meerdere delen van de stad trok de groep volgens de politie ‘negatieve aandacht’.

De trouwstoet begon in Utrecht-Zuid. Daarna trok de groep richting het centrum van de stad. “Diverse voertuigen van deze trouwstoet zijn bekeurd voor verschillende feiten”, aldus de politie. Welke feiten dit zijn en hoeveel bekeuringen er zijn uitgeschreven is niet bekend.

De politie schrijft vaker bekeuringen uit tijdens een bruiloftsstoet. Zo werden in juni van dit jaar meerdere deelnemers van zo’n stoet bekeurd omdat zij wegen blokkeerden en over de stoep reden waarbij passanten bijna van de sokken werden gereden.

Rotterdam

In Rotterdam liep het vorige maand helemaal uit de hand. Toen werd een agent neergeslagen door één van feestvierders. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, overweegt nu een meldplicht voor trouwstoeten.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. The teue Vlerk

  Nu weten we ook meteen wat bijdraagt aan het feit dat Utrecht de lawaaiigste gemeente is…))

 2. Tim

  Lekker bezig! Het zou eens hoog tijd worden om hierop te handhaven!

 3. Harry

  GOED BEZIG!

  Eindelijk

  Handhaven dat tuig.

 4. Scherpschutter

  Joh, laat die paupers in hun huurautootjes ook een keer een beetje plezier maken. Boetes lossen dit echt niet op. Die betalen ze lachend. Die paar Euro kan er wel bij bovenop het huren van een Ferrari.

  Irritant en onbeschaafd is het zeker, maar ook niet het einde van de wereld. Wat mij betreft niet te moeilijk over doen en pas als het gevaarlijk wordt genadeloos ingrijpen. Leven en laten leven…

 5. Lombokker

  Figuren die hier helemaal niet in de wijk wonen maken een grote omweg om speciaal op de Kanaalstraat te worden gezien en gehoord. Het liefst op zaterdag, wanneer het toch al hartstikke druk is met verkeer.

  En dan behalve de herrie en vervuiling ook nog een gevaarlijke stunts uithalen in het verkeer. Volkomen terecht dat zulk puberaal gedrag wordt beloond met een paar fikse boetes.

 6. Peet

  Ik voel grote liefde voor deze agenten

 7. Angelique

  Die dure auto’s zijn natuurlijk niet toevallig huurauto’s. Een kruispunt blokkeren levert al €230 boete op, kan best zuur worden voor ze.

 8. Wouter

  Met dit soort zaken kunnen er wat mij betreft vanuit maatschappelijk oogpunt best argumenten aangedragen worden om het de straffen toepasselijker te maken.

  1. Maak de organisator / het getrouwde koppel van de stoet verantwoordelijk voor het wangedrag van de gasten. Dit is bij het huren van een zaal (lijkte mij) ook het geval. Verbind hier extra boetes aan bovenop de reguliere verkeersboetes. En eigenlijk bij voorkeur een straf waarvoor je even mag overnachten bij de politie – want die boetes worden dan inderdaad gewoon ingecalculeerd als kostenpost.
  2. Neem mee dat dit bewuste overtredingen zijn. Ze weten echt wel wat ze doen en dat dit niet mag. Consequentie: iedereen in de auto krijgt individueel een boete, wegens medeplichtigheid – want het is bij hen bekende voorbedachte rade, en ze hebben niet ingegrepen, maar zijn gewoon mee gaan doen.
  3. 3 strikes out. Ben je herhaaldelijk in een huurauto aangehouden, dan is het klaar. Geen huurauto meer voor jou. Verhuurders die evengoed een auto ter beschikking stellen krijgen bij de eerst 3 keer een boete. Bij de 4de keer mag de ballentent dicht. Politie dient om dit te faciliteren een zwarte lijst bij te houden en ter beschikking te stellen.
  4. Blijkt dat iemand die op de lijst staat in een huurauto rijd die door een ander gehuurd is? Grappig, dat mag diegene zijn rijbewijs inleveren, evenals de faciliterende huurder. Wij kunnen ook nadenken en creatief zijn.

  Lief doen helpt niet? Dan maar niet lief doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).