Politie heeft geen aanwijzingen dat Anne Faber zelf wilde verdwijnen | De Utrechtse Internet Courant Politie heeft geen aanwijzingen dat Anne Faber zelf wilde verdwijnen | De Utrechtse Internet Courant

Politie heeft geen aanwijzingen dat Anne Faber zelf wilde verdwijnen

Politie heeft geen aanwijzingen dat Anne Faber zelf wilde verdwijnen
Anne Faber
De politie heeft een gedeelte van het onderzoeksdossier rond Anne Faber online gezet. Daaruit blijkt dat de politie geen signalen heeft waaruit zou blijken dat Anne Faber zelf wilde verdwijnen. De politie heeft zich daarom vanaf de eerste melding zorgen gemaakt over de toestand van Anne.

De politie heeft een gedeelte van het onderzoeksdossier rond Anne Faber online gezet. Daaruit blijkt dat de politie geen signalen heeft waaruit zou blijken dat Anne Faber zelf wilde verdwijnen. De politie heeft zich daarom vanaf de eerste melding zorgen gemaakt over de toestand van Anne.

Woordvoerder van de politie Bernard Jens zegt dat een ongeval op dit moment niet waarschijnlijk lijkt. “We weten nog steeds niet heel erg veel, maar een ongeval lijkt niet voor de hand te liggen. Dan hadden we de fiets wel gevonden”, aldus Jens maandagavond bij het televisieprogramma Pauw.

De politie maakt zich vooral zorgen omdat uit verhalen van familie en bekenden een beeld naar voren komt van iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Vermist sinds vrijdag

Sinds vrijdagavond 29 september is de 25-jarige Anne Faber vermist. Ze vertrok rond 17.00 uur vanuit Utrecht op haar zwarte Opoefiets voor een fietstocht. Er was voor die avond slecht weer voorspeld. Het is niet bekend waar ze naartoe wilde fietsen.

Ze stuurde om 18.15 uur nog een berichtje naar haar vriend en zei in Hollandsche Rading te zijn. Een half uur later stuurt ze een selfie die blijkt te zijn gemaakt in Baarn bij de kruising Hilversumsestraatweg/Amsterdamsestraatweg.

Zoektocht

Zaterdagmiddag is een rechercheteam ingericht. Het team werkt met verschillende scenario’s en houdt alle scenario’s open. Zaterdagmiddag is er door de politie fysiek gezocht in Baarn in de omgeving van de plek waar Anne een selfie maakte die zij naar haar vriend stuurde. Ook werd een politiehelikopter ingezet die warmtebeelden maakte. Deze zoektocht leverde geen resultaat op. Gisteren heeft de politie geassisteerd bij de zoektochten van familie en vrienden. Ook dat heeft nog niet geleid tot een doorbraak in de zoektocht.

Op basis van telecomgegevens heeft de politie later gisteravond met zes politiehonden gezocht in Zuid-Oost Soest in verband met de vermissing van Anne. Er is ook een online tipformulier.

De politie beantwoordt ook veelgestelde vragen over de vermissing.

De vermiste Anne Faber

Anne Faber (links). Foto: Cynthia Van ‘t Leven.

5 Reacties

Reageren
 1. C,A, Gijsbers van Wijk

  Waarschijnlijk heeft u dit zelf ook al bedacht.of doet het niet ter zake —-Kan Anne niet ergens zijn gaan schuilen voor een bui regen en wordt zij misschien ergens vast gehouden ? Hoop zo dat u haar vindt

 2. Marjan

  Hoop dat ze geen lift heeft aangeboden gekregen van een verkeerd persoon,
  personen…
  En is ingestapt..
  Wat erg is dit toch dat je niet weet waar iemand is, hopen dat ze gezond en wel weer opduikt!

 3. Wilma Heideman

  Wat verschrikkelijk om niet te eten waar je dochter is. Anne lilt precies op mijn dochter. Ik leef met haar familie en vrienden mee en hoop zo dat Anne ongedeerd weer tevoorschijn komt!

 4. marlies souren

  ik vrees ook dat iemand haar wellicht een lift heeft gegeven en ook de fiets heeft ingeladen. Wie weet met welke verkeerde bedoelingen. ik hoop dat de recherche ook met dit scenario rekening houdt.
  marlies souren

 5. monique

  Allereerst wil ik familie en vrienden van Anne heel veel sterkte toewensen. Het grijpt mij zo aan als ik zulk nieuws hoor. Ik probeer mij ook te verplaatsen in haar gedachten en vraag mij af , waarom een fietstocht maken met slecht weer en om die tijd ? Wat was dan zo belangrijk om dat met de fiets , met slecht weer en om die tijd te doen of deed ze dat vaker?
  Is daar nog iets uit te halen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).