Politie heeft nog vragen over ongeluk Utrecht waarbij 18-jarige fietser om het leven kwam Politie heeft nog vragen over ongeluk Utrecht waarbij 18-jarige fietser om het leven kwam

Politie heeft nog vragen over ongeluk Utrecht waarbij 18-jarige fietser om het leven kwam

Politie heeft nog vragen over ongeluk Utrecht waarbij 18-jarige fietser om het leven kwam
Het onderzoeksteam van de politie heeft nog niet precies helder kunnen krijgen hoe het ongeluk op 6 november op de Niels Bohrweg in Utrecht kon gebeuren. Bij het ongeval kwam een 18-jarige vrouw om het leven. Daarom roept de politie getuigen op zich te melden.

Het onderzoeksteam van de politie heeft nog niet precies helder kunnen krijgen hoe het ongeluk op 6 november op de Niels Bohrweg in Utrecht kon gebeuren. Bij het ongeval kwam een 18-jarige vrouw om het leven. Daarom roept de politie getuigen op zich te melden.

De aanrijding blijkt te zijn gebeurd tussen de 18-jarige Utrechtse op de fiets en een klein model vrachtwagen, bestuurd door een 30-jarige man uit Zeist, waarbij de Utrechtse op haar fiets in haar flank werd aangereden door de vrachtwagen.

Na de 112-melding gaan direct een ambulance en politie ter plaatse en de meldkamer roept ook een traumahelikopter op. De ambulance komt als eerste ter plaatse. De ambulanceverpleegkundigen zien dat het letsel van de fietser, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, zeer ernstig is en dat zij de komst van een Mobiel Medisch Team niet af kunnen wachten.

Terwijl de politie ter plaats komt, heeft het ambulancepersoneel het slachtoffer al in de ambulance gelegd en zij gaan met spoed naar het ziekenhuis. Ondanks alle medische zorg overlijdt het 18-jarige slachtoffer in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Getuigen

Agenten spreken met meerdere getuigen, maar geen van hen heeft de aanrijding daadwerkelijk zien gebeuren, maar zijn zoals de politie het noemt klapgetuigen. Zij hebben de toedracht van de aanrijding niet geheel gezien.

De Forensische Opsporing Verkeer heeft samen met het Opsporingsteam Verkeer op de kruising Maarssenbroeksedijk en Niels Bohrweg in Utrecht onderzoek gedaan naar het ongeval. Om helemaal duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd, wil het onderzoeksteam  in contact komen met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren.

Aan bedrijven in de omgeving die zijn voorzien van bewakingscamera’s wordt verzocht om te kijken of zij mogelijk beelden hebben waarop de aanrijding is vastgelegd of waarop is te zien dat de fietser of de witte vrachtwagen kort voor 20.10 uur in de richting van de kruising rijden.

8 Reacties

Reageren
  1. buurtbewoner

    heel veel sterkte voor de nabestaanden gewenst..

  2. Ihsan

    Ik heb de afgelopen jaren herhaaldelijk bij de gemeente geklaagd over de Niels Bohrweg, een van de meest gevaarlijke wegen in Utrecht. Vrachtwagens rijden hier soms wel 80km/u, maar er is niet eens een fietsstrook! 100 meter ten oosten van dit ongeluk is een paar jaar geleden een vrouw op de fiets doodgereden. De automobilisten op de Niels Bohrweg lijken zich niet te beseffen dat er hier ook mensen fietsen en skaten. Het aantal keer dat ik hier bijna ben aangereden door een vrachtwagen, dat ik in de bocht ben afgesneden door een bestelbus, en dat ik door een open raam ben uitgescholden is niet op twee handen te tellen. Ook de auto’s die dwars op de Niels Bohrweg moeten parkeren maken de straat onveiliger. Dit alles heb ik al jaren terug gemeld bij de gemeente, en ik heb toen ook voorspeld dat er zeker nog meer doden zouden vallen als er niets aan de inrichting zou worden gedaan. Natuurlijk is er met dit advies niets gedaan. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat de inrichting van de weg geen probleem zou zijn… Nou sorry maar dan begrijp je echt helemaal niets van verkeersveiligheid. Hoeveel dode fietsers per strekkende 100m weg is voldoende voor de wethouder om in actie te komen?

  3. Hetty

    Ihsan, uitstekend, dat U het heeft gemeld, maar ja, de gemeente Utrecht heeft het veel te druk met prestige-projecten rond het Centraal Station, en het overal openbreken van wegen, zoals de Maliesingel, om deze zogenaamd veiliger te maken. Terwijl ze niets doen met de meldingen zoals die van Ihsan over de wegen, die echt levensgevaarlijk zijn. De gemeente Utrecht mag daarom wel smartegeld gaan uitkeren aan de nabestaanden van de aangereden en daardoor overleden vrouw. Wellicht kun je hier ook spreken van dood door schuld, door nalatigheid van de gemeente Utrecht !

  4. JdV

    @Ishan: Als je skate op de rijbaan ben je in overtreding. Skaters worden beschouwd als voetgangers en mogen dus niet op het fietspad of op de rijbaan. Skaters moeten gebruik makan van de stoep.
    Dat leren ze je als je een rijbewijs tracht te halen.

  5. Ihsan

    @JvD, Ik heb al ruim 7 jaar mijn rijbewijs. De wet zegt inderdaad dat je als skater een voetganger bent. Over het algemeen is skaten over de stoep echter een stuk gevaarlijker voor zowel de skater als voor omstanders, dan skaten over een fietspad of fietsstrook. Ik haal snelheden tot boven de 35km/u. Onze openbare ruimte is ingedeeld vanuit de gedachte van het scheiden van verkeersstromen naar snelheid. Naar de geest van de wet pas ik als snelle skater dus het best tussen de fietsers. Dat snappen de meeste fietsers ook, dus zij kijken er niet van op. Als ze iets zeggen is het meestal iets positiefs als ‘wow, wat ga jij lekker!’. Elke agent weet dat deze wet nergens op slaat, en ik ben er in mijn hele leven dus ook nog nooit op aangesproken. Natuurlijk pas ik wél mijn snelheid aan aan de omgeving en andere weggebruikers. Het zou fijn zijn als automobilisten dit ook eens zouden doen.

  6. Koel Hoofd

    @Ihsan
    Niels Bohrweg is een 50km/u weg op een groot industrie terrein met een fietspadloos stukje. Waarom pak je niet voor dat stukje die 300m ventweg als je zo irriteerd aan het vrachtvervoer met mensen onder hoge tijddruk achter het stuur?
    Mensen die daar gaan skaten zijn knettergek want dat mag niet eens.

  7. Ihsan

    @Koel Hoofd, als auto’s zich aan die snelheid zouden houden was er geen enkel probleem. De straat waar jij op doelt (Kantonnaleweg) is totaal niet duidelijk aangegeven als veilige fietsroute. Als je vanaf het noordoosten langs de Niels Bohrweg het kruispunt met de Rutherfordweg en Kantonnaleweg nadert wordt je door het fietspad nadrukkelijk de rijweg opgeleid, niet de Kantonnaleweg! Nu ben ik zelf wel bekend met de Kantonnaleweg, die ik vaak neem (maar niet als het nat is, want dan kan ik daar niet skaten door het type wegdek). De meeste mensen zien deze straat echter over het hoofd, omdat het wegdek hen ergens anders heen leidt. Precies hetzelfde voor fietsers die vanaf het westen komen en de kruising met de Maarssenbroeksedijk naderen. Als je niet weet dat je de weg over moet steken en dan een beschut zijstraatje in kan, dan fiets je gewoon rechtdoor. Dat is namelijk waar je heen wordt geleid… De rijbaan op! Dus je kan wel zeggen dat ik daar niet moet skaten, maar daar gáát het niet om. Het zijn fietsers die hier sterven. Probeer aub niet zo van het onderwerp af te wijken. Ik vind dat nogal respectloos.

  8. banzsi

    grote gedeelten van industrie terrein lage Wijde zijn levensgevaarlijk voor fietsers.
    TIP. Fiets zoveel als mogelijk op het voetpad.
    En fiets om als je niet veilig kan oversteken, ben zelf al eens bijna dood gereden.
    Had mijn licht aan, hand uitgestoken en nog wilde een STRONT VRACHTWAGEN mij links in halen met 70km/h. Vrachtwagens met hun haast rijden iedereen het liefst dood, denk ik weleens.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).