Politie houdt grote controle bij opslagbedrijf Schepenbuurt | De Utrechtse Internet Courant Politie houdt grote controle bij opslagbedrijf Schepenbuurt | De Utrechtse Internet Courant

Politie houdt grote controle bij opslagbedrijf Schepenbuurt

Politie houdt grote controle bij opslagbedrijf Schepenbuurt
De politie heeft een grote controle gehouden bij een opslagbedrijf aan de Locomotiefstraat in de Schepenbuurt. Het bedrijf verhuurt containers aan mensen die spullen willen opslaan. De politie werd bijgestaan door onder andere de brandweer en douane.

De politie heeft een grote controle gehouden bij een opslagbedrijf aan de Locomotiefstraat in de Schepenbuurt. Het bedrijf verhuurt containers aan mensen die spullen willen opslaan. De politie werd bijgestaan door onder andere de brandweer en douane.

Het initiatief voor de controleactie lag bij de gemeente Utrecht, de politie besloot om daarbij aan te haken. De inhoud van de containers werd gecontroleerd. De politie laat weten dat er  spullen zijn aangetroffen die vermoedelijk gebruikt zijn bij strafbare feiten.

Het is nog bekend wat er precies is gevonden, de politie doet daar geen mededeling over. De eigenaar van het bedrijf werd maandagochtend gebeld door de politie dat ze voor de deur stonden en de containers gingen controleren. Hij zegt niet te weten wat er allemaal in de containers ligt die hij verhuurt.

8 Reacties

Reageren
 1. cas

  Hier is het eerste bewijs dat de politie zijn bevoegdheid misbruikt. Zonder een daadwerkelijke aanleiding elke container openbreken is gewoon inbraak.

 2. JdV

  Ik neem aan dat bij diverse andere opslagbedrijven binnenkort ook dit soort acties gaan plaatsvinden? Er zit een Shurgard vlak bij, en ook elders in Utrecht zijn er dit soort bedrijven. Leuk als huurder dat je eens wat spullen in je box komt ophalen of neerzetten en dan je slot is opengeknipt.

 3. MJPD

  @cas
  “Zonder een daadwerkelijke aanleiding”. Staat nergens in het artikel, die zal er vast wel zijn. De politie doet het niet vaak goed bij u, he? Wat zou daarvoor de “aanleiding” zijn geweest…?

 4. Reguurder

  Het initiatief lag bij de gemeente Utrecht, weer een bewijs dat de gemeente zich mengt in zaken waar ze niets mee te maken heeft.
  Blijkbaar willen ze eigenaar weg hebben dus misbrijkt men het bestuursrecht in deze.
  Het terrein moet natuurlijk een gesubsidieerde kunstenaars terrein worden.

 5. Erwin

  @cas: wélke bevoegdheid wordt misbruikt (graag evt. artikel SV benoemen) en aan welke voorwaarde is niet voldaan?
  Of roept u gewoon maar wat?

 6. Angelique

  Klopt het dat alle containers zijn gecontroleerd? Dat klinkt als een sleepnet. Dan wordt de bevoegdheid om iemands privacy te schenden wel misbruikt. Als je toevallig een container daar huurt, breekt de politie zomaar in. Kwestie van proportionaliteit. Stel dat je huis wordt doorzocht,omdat je buurman in het vizier van de politie komt…

 7. Mattie

  Als ik zo hoor wat ze hebben gevonden, was het dus terecht, zullen we nou eens blij zijn dat de politie dus gestolen goederen, wapens en drugs heeft gevonden of van de straat haalt?
  Ipv zeiken dat de politie nooit wat doet? Tis nooit goed. Ze zullen vast een goede aanleiding hebben gehad of een tip en de containers stonden daar illegaal las ik? Vandaar betrokkenheid vd gemeente? Douane mag ook containers openen, dus inbraak???

 8. cas

  @ Erwin, controle is geen legitiem excuus om alles open te breken. Er moet wel een vermoeden zijn om gericht te werk gaan. Anders kunnen ze elke woning ook wel binnenvallen om te controleren of er niks illegaals gebeurd.
  Ik denk dat hier de abbb’s wel volstaan om zoiets niet goed te keuren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).