Politie houdt na twee jaar verdachte aan voor zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht Politie houdt na twee jaar verdachte aan voor zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht

Politie houdt na twee jaar verdachte aan voor zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht

Politie houdt na twee jaar verdachte aan voor zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht
Bron: Opsporing Verzocht
De politie heeft maandagochtend een 24-jarige Utrechter aangehouden in een ruim twee jaar oude mishandelingszaak. De man wordt ervan verdacht dat hij in juni 2020 een 22-jarige man op de Kanaalstraat zwaar heeft mishandeld. Het slachtoffer lag negentien dagen in coma en kan nooit meer werken.

De politie heeft maandagochtend een 24-jarige Utrechter aangehouden in een ruim twee jaar oude mishandelingszaak. De man wordt ervan verdacht dat hij in juni 2020 een 22-jarige man op de Kanaalstraat zwaar heeft mishandeld. Het slachtoffer lag negentien dagen in coma en kan nooit meer werken.

Het slachtoffer, een 22-jarige man, werd twee jaar geleden in de nacht van 13 op 14 juni mishandeld naar aanleiding van een verkeersruzie op de Kanaalstraat. Omstanders bemoeiden zich met de ruzie en rond de twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit, waarbij het slachtoffer en zijn twee vrienden flink werden toegetakeld.

In de chaotische situatie probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen, waarop het slachtoffer zich aan de auto vastklampte in een poging dit te voorkomen. Desondanks begon de persoon achter het stuur te rijden. De bestuurder remde vervolgens abrupt, waarbij het slachtoffer gelanceerd werd en met hoge snelheid tegen een fietsenrek aankwam. De bestuurder liet het slachtoffer ernstig gewond achter.

Coma

Het slachtoffer lag negentien dagen in een coma, raakte gedeeltelijk verlamd en blind aan één oog. Volgens de politie zal hij nooit meer kunnen werken. Getuigen wisten destijds van drie daders een signalement te geven. Ook werd in verschillende opsporingsprogramma’s aandacht besteed aan de zaak en werd in juni van dit jaar een reconstructie gedaan van het incident.

De 24-jarige Utrechter die maandag is aangehouden wordt ervan verdacht dat hij de auto van het slachtoffer heeft gestolen en achter het stuur heeft gezeten terwijl het slachtoffer zich aan de auto vastklampte. De recherche sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Ricard

  Beter laat dan nooit. Hulde voor de politie in deze zaak.

 2. alex

  Mooi werk! Erg benieuwd hoe ze deze verdachte hebben kunnen opsporen!

 3. LOESJE P.

  Hopelijk volgt er een passende straf!

 4. Bill

  Achter het tralies en een giga schadevergoeding voor de idioot die is opgepakt. Die kan hopelijk de rest van z’n leven betalen aan het slachtoffer.

 5. Chris

  Wanneer wordt er iets gedaan aan de schijnbare wetteloosheid op de Kanaalstraat? Normale verkeersregels gelden er niet en durf daar maar eens iets van te zeggen…
  Tijdens de pandemie: overal mondkapjesplicht en 1,5 meter maatregel, behalve bij de winkels op de Kanaalstraat…
  2 voorbeelden van een groter geheel. Waarom wordt dit gedoogd? Is men bang voor een escalatie van een bepaalde cultuur?

 6. Hassan

  Taakstraf van 40 uur voorwaardelijk

 7. Uuu

  Stel dat de pensioengerechtigde leeftijd in de verre toekomst 73 is. 73-22 (leefijd slachtoffer)= 51 jaren werk te goed. 51×40.000 (modaal salaris incl. inflatiecorrectie) ik zit vast nog te laag = 2.040.000. Dat is alleen nog maar het gemis aan salaris. Doe er nog even 500.000 euro schadevergoeding bij + de kosten van de levenslange lichamelijke en geestelijke therapie bij voor het slachtoffer + de kosten voor de medische technologie om het leven van het slachtoffer te veraangenamen; dan zit je op zo’n 3,5 miljoen? Kijk, met zo’n schadeveroeding zouden we ergens komen. Plus 12-25 jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag of poging tot moord. Extra straf voor het zich niet melden bij politie en niet tonen van berouw en geen empathie hebben voor het slahtoffer, dus ook nog tbs erbij. Alle inkomsten en bezittingen van de man in beslag nemen en alle tegenoetkomingen van het werk in de gevangenis en groot deel toekomstig salaris van de dader gaan naar het slachtoffer. De dader mag van 800 euro per maand rond komen, eenmaal vrij. En bij dubbel passport, NL paspoort inleveren wegens het niet naleven van de wet en grondwet en inachtneming van de geldende normen en waarden in onze staat.

  Kijk, dat is een straf. Gaat alleen toch niet gebeuren.

 8. Peet

  Complimenten voor de politie
  Hopelijk geen pamperstrafje

 9. Kaat

  Mooi en graag een extra lange straf omdat deze persoon zichzelf niet eerder gemeld heeft.

 10. Berk

  Mooi dat ze die bloedhond hebben gepakt. Heeft nog lang geduurd natuurlijk maar het kan niet anders dat z’n omgeving hem beschermd heeft. Daar mag je die omgeving wellicht ook voor bestraffen ben ik van mening

 11. Geenstijl@Utrecht

  Ik denk dat jullie zwaar teleurgesteld gaan worden,waarschijnlijk zal deze vermoedelijke dader snel op vrije voeten staan voor ooit eens voor de rechter.
  Met dank aan jaren van politici, die wegblijven kijken voor de feiten.
  Ik hoop dat het slachtoffer zijn recht krijgt,en wens hem erg veel sterkte toe.

 12. Ihsan

  @ Chris, Dat is selectieve verontwaardiging. Ook in de supermarkt van Ondiep (de Plus aan de Plantage) golden de 1,5m afstand en mondkapjesplicht niet. Het heeft wel met cultuur te maken… Echter niet de cultuur van een bepaalde etnictiteit, maar die van de sociale klasse.

 13. Thuisblijver

  Eens met Chris. Zero tolerance voor iedere overtreding. En in geval van noodzaak moet er snel opgeschaald kunnen worden. Toch maar wat (overbodige) winkels sluiten in die straat. Daar kun je mooi studenten in huisvesten. Straat wordt opgeknapt, maar gaat niet helpen, je zou ook alle scooters moeten verbieden. En inderdaad heb je niets aan die huisvaders gehad, ze hebben een mooie jas gekregen en dat was het. En het niet opvolgen van de mondkapjesplicht: Corona heeft inderdaad dubbel zo hard huisgehouden in de families van de gemiddelde Kanaalstraatbezoeker. Tip: ook bekeuringen uitdelen aan iedereen die z’n auto daar onbeheerd en stationair met sleutels in het contact laat draaien.

 14. Realist

  Er staat 20 man op straat die elkaar allemaal steunen in een buurt waarin de politie waarschijnlijk niet echt geliefd is en toch wordt de mogelijke bestuurder er uitgepikt. Dat verdient wel enig respect voor de opsporingsdiensten. Chapeau.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).