Politie houdt twee Utrechters aan voor autobrand rond jaarwisseling | De Utrechtse Internet Courant Politie houdt twee Utrechters aan voor autobrand rond jaarwisseling | De Utrechtse Internet Courant

Politie houdt twee Utrechters aan voor autobrand rond jaarwisseling

Politie houdt twee Utrechters aan voor autobrand rond jaarwisseling
Archieffoto DUIC / Robert Oosterbroek
De politie heeft op maandag twee mannen uit Utrecht aangehouden die worden verdacht van autobrandstichting. Eén van de twee is de gebruiker van de auto.

De politie heeft op maandag twee mannen uit Utrecht aangehouden die worden verdacht van autobrandstichting. Eén van de twee is de gebruiker van de auto.

Op 1 januari 2018 brandde een auto uit op de Pagodedreef in Overvecht. Sporenonderzoek toonde aan dat er brandbare stoffen aanwezig waren en leidde tot een verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting door de gebruiker zelf en een andere man. De twee mannen zijn maandagmiddag aangehouden.

De politie schrijft dat er meerdere redenen om een auto in brand te steken zijn, zoals onvrede of baldadigheid. “Een deel van de autobrandstichtingen wordt echter gepleegd om fraude te plegen met de verzekering. In dit geval gaat het dus niet om onschuldige slachtoffers van een autobrandstichting, maar van een bewuste actie van de eigenaar om hieraan verzekeringsgeld over te houden”, aldus de politie.

Bij een ander deel van de autobrandstichtingen gaat het om het vernietigen van een vluchtauto die gebruikt is na het plegen van een misdrijf.

Percentages

Een onderzoek naar de oorzaak van autobranden leidt niet altijd naar een verdachte en een motief. Daarom is niet met zekerheid te zeggen bij welk percentage van de autobranden het om verzekeringsfraude gaat.

Elke autobrand waarbij mogelijk sprake is van brandstichting, wordt onderzocht. De gouden tip die een zaak uit december 2017 of januari 2018 oplost, kan beloond worden met een bedrag tot 20.000 euro, uitgeloofd door de gemeente en het Openbaar Ministerie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).