Politie houdt Utrechter (22) aan voor babbeltruc met bloedprikken | De Utrechtse Internet Courant Politie houdt Utrechter (22) aan voor babbeltruc met bloedprikken | De Utrechtse Internet Courant

Politie houdt Utrechter (22) aan voor babbeltruc met bloedprikken

Politie houdt Utrechter (22) aan voor babbeltruc met bloedprikken
De politie heeft zondag en maandag twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij zeven babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht.

De politie heeft zondag en maandag twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij zeven babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht.

De daders deden zich voor als medewerkers van de thuiszorg en probeerden de huizen van slachtoffers binnen te komen door te zeggen dat ze bloed kwamen prikken. Zodra de daders in de woning binnen waren, stalen ze geld en bankpassen van de slachtoffers.

De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. Rechercheteams uit die regio’s werkten samen in een groot onderzoek, waarin ook camerabeelden van de verdachten werden bekeken. De verdachten zijn aan de hand van die beelden geïdentificeerd.

De politie gaat nog verder met het onderzoek en sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.

7 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Deze 2 gasten zijn eigenlijk zelfs mijn hier geschreven woorden niet waard, maar laat ik het daarom maar afsluiten met de juridische kant van de zaak.

  Indien de 2 daders ook daadwerkelijk bloed hebben geprikt bij de slachtoffers dan zal de rechter dit zeker opgaan vatten als mishandeling en er is dus ook een kans dat de rechter dit gaat opvatten als zware mishandeling………….

 2. Lombokker

  Als je bejaarden beroofd ben je toch wel erg laag gezonken. Ik wens deze bloedzuigers een forse gevangenisstraf toe,

 3. [email protected]😉

  Dit zijn daders uit een groep die bekend staan om hun laffe daden ivm met ouderen, ze zullen er wel wéér goed vanaf komen met een dikke uitkering en een woning.
  Zolang de overheid blijft papen en nat houden zal dit nooit stoppen.
  Het zal je oude vader of moeder maar zijn.

 4. MJPD

  @[email protected]
  Wat voor groep zou dat moeten zijn dan?

 5. Kadoendra

  @[email protected]

  Als jij het artikel en mijn reactie goed leest dan kan je weten dat er een kans is dat de daders voor een bepaald aantal jaren de gevangenis in gaan.

  “Rechercheteams uit die regio’s werkten samen in een GROOT onderzoek”.

  (zware) mishandeling van 7 zeer kwetsbare mensen, daar ziet elk weldenkend mens een rechter niet vrolijk van worden!

 6. Lombokker

  @[email protected]
  Dat de daders vaak een bepaalde achtergrond hebben, is nog geen reden om daar een hele bevolkingsgroep voor verantwoordelijk te houden.

 7. MJPD

  @Lombokker
  U struikelt over uw eigen gehaastheid om online politieke correct te kunnen zijn. [email protected] beweert dat namelijk nergens wat u stelt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).