Politie in Utrecht Zuid heeft handen vol aan rijders op illegale crossmotoren Politie in Utrecht Zuid heeft handen vol aan rijders op illegale crossmotoren

Politie in Utrecht Zuid heeft handen vol aan rijders op illegale crossmotoren

Politie in Utrecht Zuid heeft handen vol aan rijders op illegale crossmotoren
Bron: Facebook Politie Basisteam Utrecht Zuid
Agenten in Utrecht Zuid hebben opnieuw een crossmotor van de weg gehaald. De bestuurder was volgens de politie ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Agenten in Utrecht Zuid hebben opnieuw een crossmotor van de weg gehaald. De bestuurder was volgens de politie ook niet in het bezit van een rijbewijs.

De crossmotorrijder heeft meerdere processen-verbaal gekregen voor de overtredingen. De motor is door de politie in beslag genomen.

Het is niet de eerste crossmotor die de politie in Utrecht Zuid inneemt. In de afgelopen weken moesten agenten al meerdere keren optreden tegen bestuurders van de luidruchtige motoren. De politie benadrukt opnieuw dat het strafbaar is om met deze voertuigen op de openbare weg te rijden.

Bewoners in de wijk hebben volgens eerdere berichten veel last van de crossmotoren. Ook dat merkt de politie. “Wij krijgen de laatste tijd veel meldingen over deze crossmotoren”, schrijft de politie in een bericht op Facebook.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Allemaal de shredder in + boete + weekendje brommen + paar jaar rijontzegging.

 2. Koel Hoofd

  De knullen gaan niet op hun voetbalschoenen met noppen door de stad rennen omdat ze dan uitglijde. Maar ze gaan wel op noppenbanden door de stad rijden.
  Begrijpen ze nou echt niet dat noppen (crossbanden) geen goede grip geven op asfalt en steen?
  Nou ja, daar komen ze dan wel achter als ze in een bochtje onderuit gaan…

 3. Bill

  @Bernhard, misschien kunnen ze dat weekendje brommen op een illegale crossmotor?

 4. Hetty

  Misschien een goed idee om een crossveldje aan te leggen voor deze jongeren? Ver buiten bebouwing natuurlijk. Dan kunnen ze overdag naar hartenlust crossen, zonder dat ze s nachts hun toevlucht hoeven te nemen tot de openbare weg, en zo bewoners uit hun slaap houden. En natuurlijk een veilige stalling, zodat ze op hun gewone brommer, fiets of OV naar het crossterrein kunnen.

 5. Moniek

  Inderdaad, meteen naar de sloop.

 6. Realist

  De politie blijft bezig in een land waar daders of dadergroepen met fluwelen handschoenen worden aangepakt. Deze gast hoeft niets te vrezen, steelt of koopt voor weinig weer een motortje en gassen maar.

 7. Bill

  @Hetty, nee, alles moet meteen KAPOT en naar de SLOOP en in de SHREDDER want dát is hoe we problemen willen aanpakken hier op DUIC.

 8. Lombokker

  Bij inbeslagname beslist de OvJ wat er met het voertuig gaat gebeuren, meestal gaat dit (binnen enkele weken) terug naar de eigenaar. Verbeurdverklaring komt helaas veel te weinig voor.
  Misschien een idee om de lawaaiuitlaat vol te spuiten met purschuim?

  @Bernhard
  Rijontzegging bij iemand die niet eens een rijbewijs heeft?

 9. LH

  @ Hetty

  Je bedoelt zoiets zoals de Motocross MC Utrecht Isotopenweg? Of msv Salz in Soesterberg.

  Meestal is het zien en gezien worden op deze motoren met geboorde uitlaten. Net zoals op de quats die vroeger in kanaleneiland rond sjeesden.

 10. BW

  @Hetty en @Bill
  Wat mij betreft hoeft niet alles per se kapot en/of in de shredder (zelfs niet in hoofdletters), maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat de problemen niet opgelost zijn met een crossveldje. Dat is niet zomaar een wilde aanname of een sluimerend onderbuikgevoel, maar met name gebaseerd op het feit dat op Lage Weide (al heel lang) een motorcrossbaan ís.

 11. Lombokker OG

  Ook in Lombok gigantisch veel overlast van luide motoren met de duivelhelmpjes. Steek dat zwarte geld eens in een gedegen opleiding in plaats van in je flutmotor. En rij rondjes in je eigen wijk!

 12. Scherpschutter

  Man man man. Wat een reacties weer. Het zijn maar gewoon een paar kwajochies die op een veredeld brommertje van 125cc rondrijden, geen bijlmoordenaars…

  Waarschuwing, brommertje terug, klaar.

 13. Koel Hoofd

  @BW
  Slap argument,
  Utrecht heeft ook meerdere zwembaden, diverse hockey en voetbalverenigingen, de nodige tennisbanen door de hele stad en ga zo maar door.
  één crossveldje (Lage Weide) voor heel Utrecht steekt daar wat magertjes bij af…

 14. Alex

  De vertrutting van Utrecht is angstaanjagend. Laat deze jongens lekker tiener zijn. Zijn we allemaal geweest. Maar zodra het een ander kleurtje heeft wordt het als misdadig gezien.

 15. BdV

  Die dingen maken inderdaad een gigantisch kabaal. Ik kwam er een tijdje geleden één tegen die werd begeleid door twee scootertjes. Ik fietste richting Werkhoven en hoorde hem al kilometers terug. Gelukkig was de berijder zo sociaal om bij het passeren niet volgas te gaan.

 16. Kaat

  Enorm kabaal maken die dingen. Dat sloopt je echt in de nacht. Weg ermee. Niet terug geven, want dan gaan ze er mee verder.

 17. Theo Turbo

  Vrij naief dat veel hier denken dat een extra crossveldje dit gaat oplossen. Ditto overlast van motorscooters hier van eigenaren met parkinson in de handen, hengsten aan de gashendel dus..

  Handhaven, boetes en een WOK geven (als in voertuig mag niet meer de weg op) werkt ook allang niet meer in dit geval, vaak hebben de berijders ook geen rijbewijs en is er sowieso iets mis met het voertuig. Neem ze maar in beslag en laat de eigenaren verplicht rondrijden op een roze regenboogfiets ofzo, of iets anders eeraantastend – daar gaat t uiteindelijk om – egootjes.

 18. Nlz

  @ Scherpschutter: Ja natuurlijk, tot zo’n onverzekerde totaalidioot jou of een van je naasten van de sokken rijdt en niet verzekerd is, en zich als een kale kip voordoet, ondanks naast de crossmotor een dikke Duitse bak voor de deur. Dan wil ik je wel eens horen over wat een schoften het dan zijn.

 19. Zuilen030

  Het bovengenoemde, legale crossveldje op Lage Weide geeft ook al jaren (legaal) overlast in de wijk Zuilen. Motorcross geeft altijd, of het nu legaal of illegaal is geluidsoverlast.

 20. Lombokker OG

  @alex

  Geluidsoverlast in een groeiende stad is een gigantisch gezondheidsprobleem. Dat je dit afdoet als vertrutting en zelfs discriminatie is pas écht stuitend. En bovendien onwetend en dom. Misschien moet het besef eens indalen dat we geen plattelandsgemeente in Twente zijn maar de snelstgroeiende stad van Nederland.

 21. Berend

  Waren het voor de corona geen hinderlijke quats? De recessie is toegeslagen! Of zijn die lui allemaal over de kop geslagen inmiddels, want die konden ook niet goed rijden.

 22. Bill

  In Overvecht “toevallig” ook schering en inslag met die motorscooters, tijd voor handhaving.

 23. W.

  In Zuilen zijn het crossmotoren én quads. Het lijkt er inmiddels op dat zij elke avond straatraces houden en als een soort roedel door de wijk trekken.

 24. Scherpschutter

  @Nlz

  Gaat je ook met een helm naar het toilet voor het geval je uitglijdt? Stel je toch niet zo aan man…Er gebeuren sowieso al nauwelijks ongelukken (het verkeer in Nederland is absurd veilig), laat staan met onverzekerde crossmotoren.

 25. Harry

  @Scherpschutter: ga toch weg man. Die dingen maken een ongelofelijke teringherrie. Er zitten vaak zo luid mogelijke uitlaten op. Geloof mij als die 20x per nacht voor je deur langsrijden wordt je daar zwaar gestoord van.

  @Alex: vertrutting? Wij werden 20 jaar geleden door oom agent ook gewoon van onze scooters gehaald als we overlast veroorzaakte in een woonwijk. Laat staan met crossmotoren.

 26. Ihsan

  @Scheefschutter, Utrecht is een grote stad, niet een gat in Twente. Als je wilt crossen verhuis je maar lekker naar een dorp. Deze jongens willen trouwens niet crossen, en ze hebben er ook veel te weinig hersencellen voor. Het is gewoon straatintimidatie, en is levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Er kan wat mij betreft niet hard genoeg worden opgetreden. En mensen (Alex) moeten niet zomaar bij alles ‘discriminatie’ roepen. Dat slaat nergens op, doet af aan de ernst van het woord, en frustreert elke discussie. De politiek is aan zet om deze dingen (te beginnen met quads) strenger te reguleren. Zoals vuurwapens. Je zou crossmotoren en quads enkel moeten mogen bezitten als je actief lid bent van een crossvereniging. Ook zouden die dingen automatisch verbeurd verklaard moeten worden indien ze op de openbare weg worden aangetroffen. Simpel, maar wel een paar dagen werk voor de ambtenaren.

 27. Scherpschutter

  @Harry

  En ook u bent compleet buiten zinnen. Er komt niet 20x per nacht een crossmotor bij u langs…Zucht. Overdrijf niet zo. Waarschijnlijker is dat 1x een crossmotor per 20 nachten langsrijdt…Als u dat al vervelend vindt, laat staan dat u er gek van wordt, dan raad ik u een boerendorpje aan. De stad is niets voor u.

  @Ihsan

  Straatintimidatie? Ja, ik heb geen idee wat u met die vage term bedoelt… Verder is het helemaal niet “levensgevaarlijk”, stelt u zich niet zo aan. Er gebeuren nooit ongelukken met crossmotoren. De kans is groter dat je de loterij wint, dan dat je in Utrecht als voetganger wordt aangereden door een crossmotor…

 28. Realist

  @SS. Ik raad Harry zeker geen boerendorp aan want daar wordt heel wat afgescheurd met motoren, trekkers, oude auto’s, brommobielen en weet ik wat. Tot overmaat van ramp wordt daar ook wel eens een vleugje mest geroken..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).