Politie krijgt melding over grote groep voetballende jongeren en grijpt de megafoon | De Utrechtse Internet Courant Politie krijgt melding over grote groep voetballende jongeren en grijpt de megafoon | De Utrechtse Internet Courant

Politie krijgt melding over grote groep voetballende jongeren en grijpt de megafoon

Politie krijgt melding over grote groep voetballende jongeren en grijpt de megafoon
De politie in Utrecht heeft tientallen jongeren een waarschuwing gegeven en gewezen op hun verantwoordelijkheid. De jongeren van 12 tot 18 jaar waren aan het voetballen.

De politie in Utrecht heeft tientallen jongeren een waarschuwing gegeven en gewezen op hun verantwoordelijkheid. De jongeren van 12 tot 18 jaar waren aan het voetballen.

De politie schrijft op Instagram dat ze een melding kregen dat ruim 70 jongeren aan het voetballen waren op een afgesloten voetbalveld.

“Bij het voetbalveld zagen wij dat de jongeren (van 12 tot 18 jaar) bij elkaar zaten en aan het voetballen waren. Hun middels de megafoon van het voetbalveld afgeroepen en gewezen op hun verantwoordelijkheid met betrekking tot het coronavirus.”

De jongeren hebben een waarschuwing gekregen voor het zich bevinden op afgesloten terrein.

Maatregelen volgen

De overheid stuurde zondagochtend al een NL-Alert waarin wordt opgeroepen de instructies omtrent de coronamaatregelen op te volgen. Vooral zaterdag bleek dat niet iedereen zich daaraan hield.

In bijvoorbeeld het Máximapark in Leidsche Rijn of op de markt op het Vredenburg kwamen grote groepen mensen samen. Veel mensen laten via sociale media weten dat ze zich hieraan ergeren en roepen anderen op verantwoordelijk te nemen.

1,5 meter afstand

De politie heeft zondag een tekstkar bij het Máximapark geplaatst waarop staat dat mensen gepast afstand van elkaar moeten houden.

In de NL-Alert-melding staat onder andere het volgende: “Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona.”

18 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Ah, ‘jongeren’. Tijd dat we meer de ouders van deze jongeren verantwoordelijk gaan houden. Weet waar je kroost uithangt.

 2. Koel Hoofd

  Opvoeden is zoveel moeilijker dan voeden.

 3. Luuk Upuuk

  Tijdens de oorlog moesten in een jappenkamp tijdens het hete middaguur kindertjes urenlang in de houding staan. Als er dan een kindje begon te huilen, moest het zijn/haar moeder aanwijzen die vervolgens afgeranseld werd met een bamboestok. Kindertjes hadden snel door dat stokstijf en stil ook inderdaad dat betekende.

 4. Berk

  @Luuk Upuuk wat is dat nou weer voor vergelijking man, ga je schamen…

  Een paar flinke boetes voor de ouders ben ik wel voor

 5. Erwin

  @luuk: wat is je punt? Pleit je voor dezelfde maatregelen..? Bizar.

 6. Fred

  Het vervelende is dat Nederlanders een veel te vrijblijvend volkje is, wat ons in deze kwestie erg kan opbreken.
  Alles moet maar kunnen, “ach, die maatregelen gelden toch zeker niet voor mij” is dan de gedachte.
  Jongeren die denken dat corona niet gevaarlijk is voor hen, en zelfs dan zouden ze anderen er mee kunnen besmetten voor wie het wel gevaarlijk is.
  Veel mensen zijn blijkbaar niet bereid aanpassingen te doen aan hun dagelijks leven.
  Als we dat allemaal wel zouden doen, en de richtlijnen opvolgen zijn we misschien wel over enkele weken van het probleem af, en kunnen we daarna weer ons normale leven leiden, doet een deel van de bevolking dat niet, dan kan het nog maanden of jaren aanslepen en zijn ook de economische gevolgen niet te overzien.
  Dus breng dat offer nu gewoon voor de komende tijd a.u.b. !!!

 7. Ronald

  Megafoon?
  Wapenstok!

 8. Otto Nelemans

  Wanneer ik op TV een geïnterviewde passant hoor zeggen dat het allemaal wel meevalt, hij is immers onder de zestig, dan denk ik maar een ding. Een grote groep is of dom of lui om zich even in de materie te verdiepen, Nieuws volgen is dan niets anders dan cherrypicken. Loop ik een risico, nee dan zal het wel los lopen met mijn gedrag. Het is niet anders dan met vele andere hardnekkige problemen. Dommigheid en luiheid houden vel narigheid in stand.

 9. Wil

  Wapenstok op 1,5 meter?

 10. MJPD

  Vooral bepaalde groepen “jongeren” lijken er maling aan te hebben. Grote groepen voetballend in de voetbalkooi, dicht bij elkaar staan. Vorige week vrijdag al aangemeld bij de gemeente, tot nu toe is er niets mee gedaan. Elke dag is het ding propvol.

  En dan moet de gemeente gaan hahahahandhaven?

 11. anna

  Taakstraf boodschappen doen voor mensen die thuis vast zitten.

 12. woutvr

  Puberbreinen, neem het ze niet te hard kwalijk

 13. MJPD

  @woutvr
  Ah, een “opvoeder”. Blijft u vooral wegkijken en ontkennen.

 14. W

  Laat ze het maar eens in hun portemonnai voelen!
  Zij dagen uit, dat mag maar heeft wel een risico!
  Dus laat ze € 400,00 afrekenen, dan laten ze het misschien wel, want dat is veel geld!

 15. Johannes

  Je zult dat virus maar overgedragen krijgen door zo’n puberbrein, woutvr.

 16. Ries Adriaansen

  Waarom je er aan ergeren…aan voetballende jongeren op een afgesloten veld?

 17. Wim

  @ Ries

  Jij snapt het nog steeds niet hè. Niet te geloven.
  Er hoeft maar één jochie met dat virus tussen te zitten.
  En vervolgens hebben ze het allemaal met een beetje pech.
  En dan loopt er eentje tegen jou aan in de supermarkt.
  Kunnen ze je over een paar weken op de IC afhalen.

 18. Luuk Upuuk

  @ Erwin en Berk, het feit dat jullie zo reageren, geeft aan dat jullie de ernst van de situatie nog steeds niet doorhebben. We hebben een spreekwoord: Mijden als de pest. Zo’n spreekwoord ontstaat niet voor niets. Ten tijde van de pest kon zo’n virus niet in 3 maanden zoals nu de hele wereld veroveren, dus de situatie is nu vele malen erger. Een stel eigenwijze pubers die op zo’n manier hun middelvinger naar de samenleving opsteken, breng je met een boete niet in het gareel. We zijn in oorlog en dan passen drastische maatregelen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).