Politie krijgt zeker acht meldingen van bedreiging gelinkt aan blokkades Kanaalweg Politie krijgt zeker acht meldingen van bedreiging gelinkt aan blokkades Kanaalweg

Politie krijgt zeker acht meldingen van bedreiging gelinkt aan blokkades Kanaalweg

Politie krijgt zeker acht meldingen van bedreiging gelinkt aan blokkades Kanaalweg
Borden en hekken op de Kanaalweg. Op het witte bord staat 'Uitsluitend toegang voor omwonenden'. Bron: Google Maps (2019)
De gemeente en de politie hebben tientallen meldingen gehad die te maken hebben met de blokkades van de Kanaalweg. Zeker acht van die meldingen zijn van mensen die zich bedreigd voelen.

De gemeente en de politie hebben tientallen meldingen gehad die te maken hebben met de blokkades van de Kanaalweg. Zeker acht van die meldingen zijn van mensen die zich bedreigd voelen.

Deze zomer kregen GroenLinks en D66 signalen dat bewoners van de Kanaalweg vaak het einde van de straat afsluiten voor voorbijgangers. Ze zouden op eigen initiatief versperringen neerzetten of afzetlinten gebruiken.

De gemeente erkende dat probleem en heeft regelmatig blokkades verwijderd en voorwerpen inbeslaggenomen.

Meldingen

D66 en Student & Starter vroegen de burgemeester donderdag opnieuw naar de situatie. De burgemeester zegt dat het probleem het college zorgen baart. Bij de gemeente kwamen in 2019 drie meldingen binnen, terwijl dat er in 2020 tot nu toe al 34 zijn.

De politie ontving afgelopen drie maanden minimaal vijftien meldingen, waarvan acht voor bedreiging en het afzetten van de weg en zeven voor alleen het afzetten van de weg. Volgens de burgemeester zijn de melders bang om aangifte te doen.

Alert

Burgemeester Den Oudsten zei dat het college alert blijft. “Er wordt frequent gesurveilleerd en eventueel handhavend opgetreden”, zei hij. Ook is er een ‘voornemen tot last onder dwangsom’ naar de bewoners verstuurd. Dat houdt in dat ze het risico lopen een boete te krijgen als ze de weg blijven blokkeren.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Ooginaller

  Vroeger was het punt waar dat kampje zat een dode hoek waar nooit iemand langs kwam, maar dat is na de komst van Soia en de bouw van Leidsche Rijn veel minder het geval. Het is nu geografisch zo ongeveer het middelpunt van de gemeente. Logisch gevolg: er komt nu veel meer volk langs, en de bewoners vinden dat ivm hun privacy (?) maar niks.

  De oplossing is simpel: kampje integraal verhuizen naar een rustige hoek aan de rand van de gemeente. Kan makkelijk, de huizen staan immers op wielen? Zij blij (want privacy) , gemeente blij (want triple a locatie klaar voor verdere ontwikkeling) en voorbijgangers blij.

 2. Willem

  @Ooginaller hoezo moet de gemeente iemand gaan verhuizen als er iemand voor zijn huis langsloopt? Er staat ook wel eens iemand in mijn tuintje te koekeloeren. Kan ik dan aankloppen bij de gemeente voor een verhuizing? Als deze mensen nog meer privacy willen dan kopen ze toch gewoon een boerderijtje op het platteland? Ze wonen al op een prachtplek. Het houdt een keertje op.

 3. Wim

  Bijzonder hoor, dat os bestuur zo’n vrijstaat tolereert.

 4. Pee

  De gemeente had veel eerder moeten gaan praten met de bewoners van het kamp.
  Ik denk dat de bewoners van het kamp wel bij de gemeente hebben aangeklopt maar dat de gemeente niets heeft ondernomen.
  Dan krijg je dus dit soort situaties

 5. Sociaal-boer

  In Nederland heeft niemand de ruimte: dat zal je moeten accepteren – woonhuis of kamp. Wie regels naar z’n eigen hand probeert te zetten door mensen te bedreigen zal er vroeg of laat de consequenties van ondervinden.

  Als ze dus over enige tijd gesommeerd worden te vertrekken en ze kunnen nergens anders een plek vinden omdat geen gemeente ze op hun grond wil hebben, is het huilie huilie…

  Wat je zaait zal je oogsten. Tijd voor een gedragsverbetering voor de oogsttijd aanbreekt.

 6. BW

  @Pee
  Wat moet de gemeente bespreken dan? Of er op de openbare weg alsjeblieft voorbijgangers mogen passeren?

 7. Luuk Upuuk

  @Willem, jij hebt waarschijnlijk geen criminele activiteiten die je voor voorbijgangers verborgen wilt houden.

 8. jan

  Dat de gemeente zoveel tijd spendeert aan die mensen! Gewoon beboeten en anders de boel opdoeken daar. Ze denken dat ze die hele hoek bezitten, maar zo zit het niet. Ik erger mij al tijden hieraan. Je voelt je ook niet prettig als je er loopt. Misschien hebben ze teveel te verbergen en willen ze geen inkijk. Dat denk ik dat er speelt.

 9. TeringJantje

  @Jan.

  Helemaal mee eens. Moest vorig jaar bij Soia zijn voor een verjaardagsfeest, je wordt een partij intimiderend aangekeken van heb ik jou daar simpelweg door erlangs te fietsen. Kan je niet tegen andere mensen of kunnen je activiteiten het daglicht niet verdragen ga dan niet midden in de stad zitten. Ga lekker in Friesland ofzo wonen, het is niet dat je last kunt hebben van van woon/werkafstand.

 10. [email protected] 😷

  Volgens mij gaat het niet om het feit dat er mensen langslopen, maar om het feit dat autobezitters die het zgn stadsstrand bezoeken hun auto’s lukraak pakeren.
  En even voor de goede orde,de bewoners wonen er al sedert jaren,zelfs toen het zgn stadsstrand er niet was.
  En tja woonwagenbewoners hebben iets meer temperament om zich te verzetten.
  Ook wij als straatbewoners zouden sluipverkeer en en gerelateerde overlast daarvan niet accepteren.
  Het is dus weer het bekende verhaal, horeca en overlast.

 11. Angelique

  Inderdaad ook een keertje bedreigd toen ik het hek opzij schoof. Misschien ook nog maar eens melding van maken…

 12. Koel Hoofd

  Wat raar, Duic publiceert dat er afzettingen zijn die de gemeente ongewenst vind. En nu ineens komen er meldingen binnen van bedreiging?

  Want een afzetting doeT99.9% van de mensen niet moeilijk over, dat negeren ze gewoon, zelfs indien het een levensgevaarlijke situatie betreft.
  Dat er nu sprake zou zijn van bedreigingen betekend echt dat er iets heel anders aan de hand is. Wie provoceert hier wie?

 13. Toine Goossens

  @Geenstijl,

  Onder de 2500 voertuigbewegingen op een woonstraat treedt de gemeente niet op. Dat is namelijk de grens die voor iedere burger geldt.
  Wat hier gebeurt is eigenrichting. Dat is verboden in Nederland. Dat eist dat ook kampers hun emoties beheersen.

 14. Joep

  @ Koel Hoofd

  De meldingen van bedreigen waren al lang en breed bekend bij de politie. Dat de gemeenteraad hier geen weet van heeft is toch vooral een probleem van de gemeenteraad. Iemand verzuimd iemand goed in te lichten.

 15. Kadoendra

  @Luuk Upuuk

  “@Willem, jij hebt waarschijnlijk geen criminele activiteiten die je voor voorbijgangers verborgen wilt houden.”

  Willem heeft PLANTJES in zijn tuintje!

  “Er staat ook wel eens iemand in mijn tuintje te koekeloeren.” (@Willem)

 16. Bolinho

  Al jaren zorgen deze bewoners voor overlast. Autowrakken in de berm, huisraad op de openbare weg, vuurtje stoken op de openbare weg, noem maar op. De gemeente moet zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving. Daar is nu geen sprake van op de kanaalweg. De gemeente is hier al langer van op de hoogte en had het niet zo ver hoeven laten komen. Jammer, maar het is voor de gemeente nu echt tijd om passende maatregelen te treffen.

 17. Yoshua

  Verhaal van omwonenden is toch een beetje anders dan de reacties hier weergeven.
  Er staat bij dat kampje een vrijstaande woning, de bewoner van die woning doet mee met de acties.
  RTV Utrecht heeft de omwonende gesproken en die kwamen met een zeer goede reden.
  Zo zouden zowel mannen als vrouwen wildplassen en -poepen rond hun woningen. Veel bezoekers zouden dronken en luidruchtig zijn. Ook worden fietsen her en der geparkeerd.
  Dan begrijp ik die omwonenden heel erg goed.
  Je zal maar lekker aan de koffie zitten in je huisje en er zitten continu mensen naast je huis te poepen.
  Die mensen kunnen de woonwagen niet verlaten zonder in de menselijke poep te stappen.
  Gemeente moet handhaven op de wild-poepers, dan blokkeren de omwonenden de straat niet meer.
  Ik zou ook boos worden wanneer mensen continu voor mijn huis gaan zitten poepen.

 18. Kadoendra

  @Yoshua

  Dus die gasten sluiten een doorgaande weg omdat fietsers en automobilisten tijdens hun reis precies voor hun neus heel even de reis stoppen om in alle rust uitgebreid voor hun huis te gaan zitten poepen en ondertussen blijven die gasten al rustig kijkend een lekker bakkie koffie drinken.

  Ja, ja, nou nee, ik denk dat die gasten last hebben van projectie en dat het wel eens te maken kan hebben dat ze collectief last hebben van poep in hun hoofd!

 19. Joepie

  @ Koel Hoofd

  Die meldingen zijn er niet ineens, die zijn al jaren bij de politie bekend.
  Kennelijk is de situatie zelfs zo bedreigend dat de mensen geen aangifte durven te doen (omdat ze dus ernstig bedreigd worden, bedreigen loont hier dus zelfs), de politie durft op basis van de meldingen niet zelf actie te ondernemen. Dat doen ze kennelijk pas bij aangiftes (wat best bizar is kennelijk).

  Het is eerder raar dat men in de gemeenteraad doet alsof men van niets weet en je kan afvragen hoe dat kan.

 20. Koel Hoofd

  @Yoshua, je beschrijft het probleem vlijmscherp.

  @Geen Stijl, je beschrijft de oorzaak van het probleem heel helder, de horeca en recreatie terreur van mensen met te veel vrije tijd.

  @Teringjantje, je voelt je al geintimideerd door een boze blik? Hoe ga jij je dan voelen als wildvreemde wereldvreemde mensen voor jou voordeur staan te pissen of zitten te poepen, hun fietsen voor je deur kwakken en hun auto’s de weg blokkeren? Traumatische ervaringen waarvoor jarenlange traumatherapie nodig is?

  @Luuk Upuuk, er zijn ook criminelen die in Tesla’s rijden, dagelijks sporten, en avocado’s eten.

  @Sociaal-Boer, wie moet er zich hier aanpassen aan wie en waarom?

 21. jan

  Geloof je het zelf dat er daaar mensen massaal aan het poepen zijn. Wat een onzin

 22. As

  Op googlemaps zijn de borden- hekwekken ook in 2019 te zien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).