Politie laat fietsers afstappen vanwege gladheid Dafne Schippersbrug | De Utrechtse Internet Courant Politie laat fietsers afstappen vanwege gladheid Dafne Schippersbrug | De Utrechtse Internet Courant

Politie laat fietsers afstappen vanwege gladheid Dafne Schippersbrug

Politie laat fietsers afstappen vanwege gladheid Dafne Schippersbrug
Archieffoto Dafne Schippersbrug
De politie heeft vanochtend fietsers bij de Dafne Schippersbrug laten afstappen vanwege gladheid. Eerder deze ochtend liepen twee fietsers schaafwonden op nadat ze met hun rijwiel waren uitgegleden.

De politie heeft vanochtend fietsers bij de Dafne Schippersbrug laten afstappen vanwege gladheid. Eerder deze ochtend liepen twee fietsers schaafwonden op nadat ze met hun rijwiel waren uitgegleden.

Weeronline waarschuwde gisteren al voor de koude nachten die op komst waren. Op sommige plekken zou het tot vorst komen. Ook voor komende nacht wordt op sommige plekken vorst verwacht.

Vanochtend op de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Leidsche Rijn en Oog in Al was het ook al zo glad dat meerdere mensen uitgleden. De politie liet uit voorzorg mensen van hun rijwiel afstappen.

 

 

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Cor Nelis

  Het eerste nachtvorstje en het gaat al weer mis….

 2. Frank Jansen

  Ook ik ging om 06.30 uur onderuit… schaafwond, broek en jas kapot.
  Teller kan dus opgehoogd worden

 3. Richard

  Naam maar veranderen in Sven Kramerbrug?

 4. Ronald

  Ik ging ook op mijn plaat vanochtend. Mevrouw achter mij ook. +2! Melding bij de gemeente is gemaakt overigens.

 5. Kelvin 273

  Een brug waar water op bevriest als het onder de 0 graden is, dat is inderdaad belachelijk.

 6. Hedwig

  Ik moet ook over de brug naar mijn werk en had me al bedacht dat deze brug niet veilig is met vorst, sneeuw en regen. Bij de eerste vorst is het al raak. Als ik dit al kan bedenken, dan zou je toch verwachten dat de ontwerper en mensen bij de gemeente dit ook kunnen en dan maatregelen nemen of ben ik te naïef nu?

 7. Lombokker

  Bruggen en viaducten kunnen ook aanvriezen bij temperaturen boven het vriespunt. Als het waait verdampt er vocht van het brugdek, waardoor er warmte uit wordt onttrokken. Dit staat bekend als “wind chill index”, in Nederland beter bekend als gevoelstemperatuur.

  De gemeente zal hier bij hun strooibeleid rekening mee moeten houden. Er zijn gelukkig volop weermodellen en sensoren beschikbaar die kunnen helpen om dit verschijnsel te voorspellen.

 8. WD

  De fietsbruggen over de plaatselijke beken in de gemeente Aalst-Waalre waren gister keurig handmatig gestrooid. Kleine gemeente, maar in een stad moet dat toch ook kunnen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).