Politie laat fietsers lopen vanwege extreme gladheid bij Berekuil in Utrecht Politie laat fietsers lopen vanwege extreme gladheid bij Berekuil in Utrecht

Politie laat fietsers lopen vanwege extreme gladheid bij Berekuil in Utrecht

Politie laat fietsers lopen vanwege extreme gladheid bij Berekuil in Utrecht
Het was woensdagochtend extreem glad op het drukke fietspad bij de Berekuil in Utrecht. De politie was samen met medewerkers van handhaving aanwezig om fietser erop te wijzen dat ze verder moesten lopen.

Het was woensdagochtend extreem glad op het drukke fietspad bij de Berekuil in Utrecht. De politie was samen met medewerkers van handhaving aanwezig om fietser erop te wijzen dat ze verder moesten lopen.

De temperatuur ligt rond het vriespunt en dat kan zorgen voor gladde wegen. Hoewel het op veel plekken niet glad was, bleek dat juist op het fietspad bij de Berekuil wel het geval. Een flinke laag ijs precies in de bocht zorgde voor gevaarlijke situaties.

Een ambulance was aanwezig voor een fietser die gevallen was. Om te zorgen dat er verder geen gewonden vallen waren handhavers en de politie aanwezig om fietsers te laten afstappen.

17 Reacties

Reageren
 1. sneuschutter

  wat een nieuwsitem haha, is de fotograaf uit bed gebeld en met spoed er naar toe gegaan?

 2. Fietser

  Wat een enorm slecht gebeuren dit. Er stonden meerdere ambulances, de politie riep de fietser op om af te stappen, die fietsers hingen in de rem en vielen direct. Snap werkelijk niet dat er bij dit enorme drukke punt niet gestrooid was.

  Ik vind het enorm treurig dat er mensen naar ziekenhuis zijn afgevoerd omdat er verzaakt is te strooien door de Gemeente (die dit uitbesteedt aan derden).

 3. Rob H.

  @Fietser: Wat denk je dat die trekker op de tweede foto aan het doen is?

 4. Wil

  Politie had beter ff zak zout kunnen strooien

 5. Utrechter

  @Rob H te laat veel te laat eerst moeten er mensen met een ambulance afgevoerd worden voordat er gehandeld wordt door de gemeente utrecht. Gemeente utrecht massaal aansprakelijk stellen voor alle valpartijen en letsel.

 6. Fietser

  @ Rob H, die trekker? Inderdaad die was de mosterd ná de maaltijd aan het strooien. Echt hele goede actie om na afvoer door de ambulances dán te gaan strooien. Iets als spuit 11…
  En vervolgens was i zand in jouw ogen aan het strooien kennelijk.

 7. Scherpschutter

  @Rob H

  Mosterd na de maaltijd serveren. Wat anders, Rob?

 8. Rob H.

  @Fietser: Want zo’n trekker kun je ook binnen drie seconden optrommelen? En het ijs is dan ook ogenblikkelijk foetsie?

  Het was op 1! plek glad. (Vanochtend heb ik, op de fiets, verder niets van gladheid gemerkt). De bevoegde instanties hebben daar zo adequaat mogelijk maatregelen op genomen (de politie hoeft daar niet te staan). Maar meteen verongelijkt reageren en in de slachtofferrol. Er is je zoooooveeeeeel onrecht aangedaan. Ik zou de gemeente aanklagen.

 9. JdV

  Rubbertegelparadijs Utrecht. Ontsla mensen vooral van hun eigen verantwoordelijkheid. Ga er gewoon vanuit dat mensen te dom zijn om zelf na te denken. Uiteraard heeft echt niemand vernomen dat er code geel was afgekondigd. Uiteraard heeft niemand gehoord dat er gladheid was voorspeld. Nee, gewoon op de fiets stappen en blind gaan rijden. De overheid regelt het wel voor je. Nadenken hoeft niet. Een alternatief zoeken hoeft niet. Vertrouw er op dat de gemeente dit allemaal voor je oplost. Te triest voor woorden.
  Je weet dat niet alle wegen kunnen en zullen worden gestrooid. Dat is nooit het geval. En dan toch huilie huilie doen.

 10. Binnenstadbewoner

  Goede actie van de politie. Dit scheelt een hoop akelige valpartijen en belast de zorg niet extra.

 11. Fietser

  @ Rob H. ach ach… wat een treurnis je reactie. Slecht geïnformeerd. De Gemeente heeft een duidelijk beleid. Waarin helder verwoord staat wat zij pro-actief doet. De Gemeente komt haar eigen beleid niet na. Als we het pad opgaan dat we niet kunnen aanspreken op eigen beleid… dan begeven we ons op glad ijs.

  https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/gladheidbestrijding-en-strooizout/

  Er is inderdaad maar 1 val nodig voor een levenslange kwetsuur. Ik zeg: ruim baan voor fietser Rob H! En vooral laten liggen als i valt.

 12. Koel Hoofd

  Bizar verhaal dit.
  één nachtvorstje en gelijk paniek incl. acute ‘curling actie’ politie om de heilige fietsers te redden.
  En dan die slachtofferreacties hier er ook nog eens over heen.
  Snowflakes

 13. Katja

  Doet de politie aan preventie, is het weer niet goed. En mocht dat meisje die verboden elektrische step inleveren ?

 14. Robster

  @Katje, de step op de onderste foto is geen elektrische step.

 15. Katja

  @Robster, Oeps…sorry !

 16. Domtorentje

  Dit is niet de eerste keer gebeurd heel vaak daar als het gaat vriezen, leren we niets van het verleden???

 17. Domtorentje

  Dit is niet de eerste keer aldaar, gebeurde al vaker de afgelopen jaren je zou dus denken met dit in je achterhoofd o het gaat vriezen dus strooien niet dus zo jammer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).