Politie deelt 1.627 bekeuringen uit na grote controle in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Politie deelt 1.627 bekeuringen uit na grote controle in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Politie deelt 1.627 bekeuringen uit na grote controle in Utrecht

Politie deelt 1.627 bekeuringen uit na grote controle in Utrecht
Archiefbeeld politiecontrole
Tijdens een grootschalige verkeerscontrole op verschillende plekken in Utrecht heeft de politie 1.627 processen-verbaal opgemaakt en twee rijbewijzen ingevorderd. Vooral de Weg der Verenigde Naties blijkt een plek waar veel automobilisten veel te hard rijden. 

Tijdens een grootschalige verkeerscontrole op verschillende plekken in Utrecht heeft de politie 1.627 processen-verbaal opgemaakt en twee rijbewijzen ingevorderd. Vooral de Weg der Verenigde Naties blijkt een plek waar veel automobilisten veel te hard rijden. 

Met behulp van videoauto’s en videomotoren werd er in de nacht van zondag op maandag vanaf kwart over vier op zowel provinciale wegen als in de bebouwde kom snelheid gemeten. De politie stond op de Einsteindreef, Weg der Verenigde Naties en de Zuilense Ring.

Vooral op de Weg der Verenigde Naties zijn veel overtreders geconstateerd. In totaal werden hier 1.305 overtreders geteld, waarbij de hoogst gemeten snelheid 154 km per uur was waar 50 km is toegestaan. Via de lasergun kregen negentien bestuurders een bekeuring wegens een snelheidsovertreding en van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Op de Zuilense Ring werden 6 overtredingen waargenomen waarbij de hoogst gemeten snelheid 154 km per uur was waar 100 km is toegestaan. Daarnaast werd een bestuurder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en een bestuurder voor onjuist gebruik van kentekenplaten.

Op de Einsteindreef werden 246 overtreders geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 76 km per uur was waar 50 km was toegestaan.

Bij deze actie werden door de videosurveillance nog eens 48 proces-verbalen opgemaakt voor onder andere rijden door rood licht, bumperkleven en niet handsfree bellen.

Vorige week waren ook al 200 fietsers de pineut na een grote controle van de politie.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Jan

  Zozo, da’s wel een flinke hoeveelheid overtredingen, gemaakt in een voertuig wat steeds vaker omgetoverd wordt tot een dodelijk wapen. En maar janken over fietsers.

 2. Piet

  Dus van de 1305 overtreders op de Weg der Verenigde Naties zijn er 19+2 gepakt. Da’s dan 1,6%…
  Of zou de rest nog een bonnetje thuis krijgen?

 3. JdV

  Goed bezig bij de politie utrecht. Eerst 200 bekeuringen bij fietscontroles, nu ruim 1600 bij drie autocontroles. Dat is nog eens geld verdienen !!!

 4. Ben

  Goed bezig! Mag ook meer op de doorgaande wegen in de stad.

 5. Bart

  Graag ook een paar keer in de Kanaalstraat zulke acties. Officieel 30 km zone, dus daar is veel geld te verdienen.

 6. Piet

  Mooi dat ze de volgende keer op de Kapiteinlaan gaan staan hebben 2x zoveel boetes. En dat voor een 30km-zone dus dat tikt qua bedrag lekker aan.

 7. cas

  Rood rijden door fietsers aanpakken bij de kruising van de maliebaan!

 8. BdV

  Dit is onder andere waar we de politie voor nodig hebben. Meer en vaker, anders verandert er weinig aan het gedrag van de zelfbenoemd brave burger.

 9. "Willem"

  Citaat: “Grappig hoe de rechtse law and order-reaguurders altijd (lees maar eens wat reacties op Facebook) beginnen te piepen als politie/justitie/burgemeester een keer doorpakken. Dan is opeens de wereld te klein.
  Iets met dubbele moraal.”

 10. Ramon

  Ja laten we bekeuringen geven op wegen waar je makkelijk harder kan en dan beginnen we om 4 uur 15 als er niemand nog op de weg is .
  En die ene auto die dan te hard rijdt kleden we financieel lekker uit .
  Alles voor de verkeersveiligheid natuurlijk want dit heeft natuurlijk niets met geld verdienen voor de schatkist te maken.

 11. Oostrom

  Petje af politie goed gedaan meer doen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).