Politie maakt 3D-scans op het 24 Oktoberplein | De Utrechtse Internet Courant Politie maakt 3D-scans op het 24 Oktoberplein | De Utrechtse Internet Courant

Politie maakt 3D-scans op het 24 Oktoberplein

Politie maakt 3D-scans op het 24 Oktoberplein
Archieffoto aanslag 18 maart 2019 op het 24 Oktoberplein. Foto: Robert Oosterbroek
De politie heeft zondagochtend 3D-scans gemaakt van de omgeving van het 24 Oktoberplein. De scans worden gebruikt in het onderzoek naar de tramaanslag van 18 maart.

De politie heeft zondagochtend 3D-scans gemaakt van de omgeving van het 24 Oktoberplein. De scans worden gebruikt in het onderzoek naar de tramaanslag van 18 maart.

Het onderzoek naar de aanslag is nog steeds gaande. “Om een duidelijk beeld te krijgen en te maken, zijn deze beelden van groot belang”, zegt de politie. Een deel van het 24 Oktoberplein was zondagochtend afgezet.

Bij de tramaanslag kwamen vier mensen om het leven. Enkele anderen raakten gewond. Gökmen T., de verdachte van de aanslag, werd diezelfde dag nog gearresteerd. T. heeft de tramaanslag bekend. Ook heeft hij verklaard dat hij alleen heeft gehandeld. Op maandag 1 juli moet hij voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Dakhaes

  Ben erg benieuwd wat nu de toegevoegde waarde is van zo’n onderzoek?
  Lijkt me erg duur, weer inzet van agenten, die er niet zijn volgens de verhalen, terwijl er een duidelijke verdachte is.

 2. Koel Hoofd

  Boys and their toys? Worden we nu te afhankelijk van techniek om nog rechtsspraak te kunnen doen?

  @Dakhaes Ik zie ook de toegevoegde waarde er niet van in. Voor dat geld kunnen ze waarschijnlijk een agent (misschien ook wel meer) een heel jaar betalen.

 3. Robertjan

  Gelet op de specialisatie en de daarmee samenhangende ontwikkelingen binnen de opsporingsmogelijkheden, twijfel ik helemaal niet aan de toegevoegde waarde. Bovendien zullen de beelden een bijdrage kunnen leveren aan opstellingen binnen nieuwe ontwerpen van de infrastructuur en het rijdend materieel, ter vergroting van de kans te schuilen, of de verlaging van de kans geraakt te worden bij zo’n aanslag. Het oog hebben voor zelfs de kleinste details in hun juiste perspectief leidt tot een betere wapening tegen achterlijkheid dan scepsis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).