Politie met spoed op zoek naar getuigen van een ongeval op de Marnixlaan in Utrecht Politie met spoed op zoek naar getuigen van een ongeval op de Marnixlaan in Utrecht

Politie met spoed op zoek naar getuigen van een ongeval op de Marnixlaan in Utrecht

Politie met spoed op zoek naar getuigen van een ongeval op de Marnixlaan in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
De politie zegt met spoed op zoek te zijn naar getuigen van een ongeval dat vrijdagmiddag plaatsvond op de Marnixlaan in Utrecht. Bij het ongeluk was een voertuig met Duitse kentekenplaten betrokken.

De politie zegt met spoed op zoek te zijn naar getuigen van een ongeval dat vrijdagmiddag plaatsvond op de Marnixlaan in Utrecht. Bij het ongeluk was een voertuig met Duitse kentekenplaten betrokken.

Het incident gebeurde vrijdag omstreeks 13.30 uur op de Marnixlaan vlakbij de Van Hoornekade. Wat is er precies is gebeurd is niet bekend. Wel is duidelijk dat de politie graag snel in contact komt met mensen die het ongeval hebben gezien of het betrokken voertuig eerder hebben zien rijden.

“De politie is op zoek naar getuigen die het voertuig, dat op de afbeeldingen te zien is, heeft zien rijden of getuige is geweest van het uiteindelijke ongeval op de Marnixlaan in Utrecht”, laat de politie weten.

Het gaat om een witte Volkswagen Golf met Duitse kentekenplaten. “Kunt u ons meer vertellen over de toedracht van dit ongeval of over het rijgedrag van de bestuurder van dit voertuig? […] Ook als u twijfelt of uw info nuttig kan zijn, kunt u altijd voor de zekerheid bellen”, aldus de politie.

7 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  De Marnixlaan is typisch zo’n weg waar verkeersterroristen het gas extra diep intrappen. De auto op de foto past ook wel bij zulk gedrag. Als de politie daar een avondje gaat flitsen kunnen ze een hoop geld binnenharken en stapels rijbewijzen innemen. Zolang dat niet gebeurd zullen de asomobilisten hun gedrag echt niet aanpassen.

  Op dit kruispunt is trouwens een paar jaar geleden een fietser bijna doodgereden:
  https://www.duic.nl/algemeen/doorrijden-na-ongeluk-met-zwaar-letsel-opsporing-verzocht/

 2. kobalt

  Volgens mij rijd deze auto al langer rond in ondiep ,hij heeft een typisch geluid uit de uitlaat die je een straat verder op al aan hoort komen.

 3. Rob

  Ik werk vrij vaak op de marnixlaan .tientalle van deze gasten rijden ons per uur de zoom uit onze werkbroeken
  De pionen die wij gebruiken worden dagelijks door deze gasten omver geblazen.ik hou mn hart vast bij mn werkzaamheden.
  En,,, het zijn zonder uitzondering altijd dezelfde gasten .ik snap niet dat de politie daar niet regelmatig snelheids controlles uitvoerd .gooi daar de max snelheid naar 30 en voer daar een groene golf in. Het zal een hoop rust en veiligheid geven in de wijk.

 4. Niels Bokhove

  @ Lombokker: Hoezo “De auto op de foto past ook wel bij zulk gedrag”? Lijkt me een behoorlijk neutrale auto. Ik heb ongeveer net zo’n zo’n auto, maar dan blauw. Zou dat het verschil maken?
  Dat er op de Marnixlaan vaak te hard gereden wordt, die indruk heb ik ook. De weg nodigt er ook te veel toe uit.
  Overigens zie je het ook op de snelwegen, daar wordt massaal te hard gereden. 80 wordt 100, 100 wordt 120, 120 wordt soms 140-150! Klimaatcrisis? Jawel, heel erg en heel zielig voor onze nakomelingen, maar niet als we op de snelweg rijden.

 5. Lombokker

  @Rob

  Je kan het melden op de site van de gemeente onder Verkeer/Onveilige situatie
  https://utrecht.slimmelden.nl/#/report

  Ook kan je je baas vragen of die het wil aankaarten bij de gemeente. Als een bedrijf dat doet maakt het denk meer indruk bij de gemeente.

 6. Lombokker

  @Niels Bokhove

  De echte verkeersterroristen rijden opvallend vaak in een Polo, Golf of CLA. Meestal zwart of wit, en uiteraard voorzien van sportvelgen. Wat de bestuurders betreft zal ik mij beperken tot de omschrijving dat die meestal een nektasje om hebben.

  Dat klinkt allemaal erg cliché, maar van anderen hoor ik altijd dat zij precies hetzelfde waarnemen.

 7. Probleem

  @lombokker: duic plaatst mijn reactie maar niet, want niet politiek correct. Ik woon in de buurt en kan uw observaties staven. Het gaat vaak om de volgende type auto’s: golf GTI of gtd, Mercedes a (meestal 45 AMG gehuurd) ook de gla 45 AMG is populair, polo, C63 AMG, Audi S3 (uiteraard gehuurd) De bestuurders die (extreem) rijgedrag vertonen zijn 99,9 procent nektasjes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).