Politie met stenen bekogeld na duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur Politie met stenen bekogeld na duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur

Politie met stenen bekogeld na duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur

Politie met stenen bekogeld na duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur
Archiefbeeld
Agenten van de Mobiele Eenheid probeerden zaterdag een confrontatie tussen supporters van FC Utrecht en SC Cambuur te voorkomen. Hierbij is de politie onder meer bekogeld met stenen.

Agenten van de Mobiele Eenheid probeerden zaterdag een confrontatie tussen supporters van FC Utrecht en SC Cambuur te voorkomen. Hierbij is de politie onder meer bekogeld met stenen.

FC Utrecht speelde zaterdagavond in de Galgenwaard een Eredivisiewedstrijd tegen SC Cambuur uit Leeuwarden. Na het duel zochten aanhangers van beide clubs elkaar volgens de politie op.

De Mobiele Eenheid werd ingezet om te voorkomen dat beide groepen met elkaar op de vuist gingen. Hierbij werden agenten met onder andere stenen bekogeld.

De politie is na het incident een onderzoek gestart en zegt dat aanhoudingen niet worden uitgesloten. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

16 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Er wordt ook van de kant van de FC Utrecht met opzet een opgefokte sfeer gecreëerd door al op de avond voorafgaande wedstrijd urenlang keiharde opzwepende muziek over de verre omgeving te laten schallen. De buurtbewoners konden niet rustig in hun tuin of op hun balkon zitten. Gisteren schalde deze herrie zelfs vanaf vier uur ‘s middags tot ver na de wedstrijd over de omgeving. Klachten leiden tot niets; de politie lacht je in je bezicht uit. De ‘supporters’ doen er nog een schepje bovenop. Geen wonder dat dit tot een rellerige sfeer leidt. Gisteravond keerde pas na twaalven de rust weer een betje terug.

 2. N.

  Hoera, het voetbalseizoen is weer begonnen. Supporters moeten worden gewaarschuwd niet met bier te gooien, waar ze zich niet aan houden …
  De buurt zit twee middagen en avonden (vrijdag en zaterdag) in de teringherrie die uit en van bij het stadion komt, en de politie doet bij melding van urenlang (!!!) geluidoverlast die mensen bij warm weer dwingt binnen te zitten (en dan nog last te hebben) niets ….
  En dan na afloop krijgt diezelfde politiek ook nog eens klappen, als ze supporters iets anders onthouden wat ze willen …
  Het was dus weer gezellig voor Jan Rap en zijn maten, en dat voor 0-0 tegen Cambuur …

 3. John

  Lexus misschien verhuizen ???? Ga langs een spoorlijn wonen en dan prorail aanklagen PPPPPPFFFFFF

 4. Hans

  Op deze plek wordt dikwijls terecht of onterecht, dat laat ik in het midden, geklaagd over de besteding van gemeenschapsgelden. Geklaagd wordt er in elk geval veel en dikwijls heeft men een punt.
  Gisterenavond ging er weer heel wat belastinggeld gratis en voor niets naar de abberatie die betaald voetbal heet. M.i. wordt het hoog tijd dat het betaalde voetbal, waar krankzinnige bedragen rondgaan, consequent de rekening gepresenteerd krijgt van de kosten die gemaakt worden voor de inzet van politie en ME om het tuig wat willens en wetens aangetrokken wordt door deze vorm van vermaak in toom te houden. Lange zin he? Maar niet onlogisch.

  ‘Willens en wetens’ is ook niet onlogisch gesteld mocht iemand dat op voorhand tegenwerpen. Ik verwijs naar de bijdrage van Lexus hier boven m.b.t. het opfokken van de massa middels opzwepende muziek.

 5. Janah

  Alcohol zal er wel niks mee te maken hebben…

 6. jan

  Oohh en die wielrenners dat is verschrikkelijk volk … Nee dat voetbal is lekker. Al tientallen jaren betalen we ons scheel aan beveiliging en het herstel van kapot getrapte dingen in de openbare ruimte.

 7. Peter

  @John
  U gaat totaal voorbij aan de onnodige overlast. Suggereren dat iemand maar zou moeten verhuizen, is op zijn zachtst gezegd nogal vreemd. Enige herrie van een stadion is normaal, maar er moet wel adequaat worden gehandhaafd. Wat Lexus schrijft, gaat vér uit boven normaal.

 8. Herman

  Club is ziek tot diep in de haarvaten.

 9. Hans Wilgers

  @Lexus De overlast die je ervaarde komt dan zeer waarschijnlijk uit Number Four. Geen idee of FC Utrecht daar enige zegenschap over heeft. Het geluid in het stadion gaat pas 2 uur voor de wedstrijd aan en is een half uur na de wedstrijd weer uit

 10. Lexus

  @Hans Wilgers: u weet helaas niet waar u het over hebt. Vrijdagmiddag en -avond is er al uren lang lawaai geweest in het stadion, mogelijk tijdens het trekken van de krijtstrepen. Een wedstrijd was er niet. Zaterdag begon het lawaai met opzwepende muziek al om vier uur ‘s middags en heeft de herrie geduurd tot tegen middernacht. Mogelijk zou ook het supportersgeweld verminderen wanneer de muziek achterwege zou blijven of zich zou beperken tot een half uur vóór en een half uur na de wedstrijd. Ik neem aan dat de supporters toch komen voor het voetbal en niet voor de muziek. Voor de buurt zou het een zegen zijn.

 11. Geenstijl@Utrecht

  Schaamteloos tuig,zonder respect …

 12. N.

  @ Hans Wilgers. Interessant wat u stelt met betrekking tot de overlast die volgens u uit Number Four komt. Ik heb vrijdagavond de politie gebeld in verband met geluidsoverlast en ving toen bot. Zaterdagavond opnieuw gebeld en gezegd dat ik ook vrijdag al had gebeld. Kreeg toen (geïrriteerd) te horen dat er vrijdag (!) ook echt een wedstrijd was, terwijl ik stellig meende te weten van niet (voetbalagenda namelijk bekeken, en er bleken vrijdag ook geen lichten aan het stadion!). Politie doet gewoon niets tegen geluidsoverlast (en supportersgedrag, maar bij dat laatste krijgen ze stenen terug; voor de gewone burger zijn ze er domweg niet, zeker niet als ze zouden moeten optreden tegen allerlei luidruchtig schorriemorrie). Heb nu een klacht ingediend bij de gemeente, die bij geluidsoverlast buiten kantooruren ook niet thuis geeft, maar waarschijnlijk ook anderszins nooit iets doet tegen dergelijke overlast. Veel te bang.

 13. Hans Wilgers

  @N @lexus Ik vermoed dat het uit number four komt waar u aan refereert aangezien daar lang voor en na de wedstrijd nog een hoop mensen waren en er muziek aan stond. Vrijdagmiddag is er rond het middaguur max 30minuten geluid getest in het stadion. Zaterdag zijn pas om 18:00 de versterkers in het stadion aangegaan en deze zijn een half uur na de wedstrijd weer uitgezet. Dus wat u buiten deze tijden gehoord heeft komt niet uit het stadion zelf. Waarschijnlijk dus supportershome of andere horeca

 14. Fiederelsje

  Voetbaloverlast, het ettert al zo lang en niet alleen hier maar overal waar gevoetbald wordt. En niemand die er iets tegen doet. De hordes willen uit de band springen en dat moet kunnen. Kennelijk levert het zoveel geld op dat we dit allemaal maar voor lief moeten nemen.

 15. Lexus

  @Hans Wilgers: ik kan het niet anders formuleren dan als voetbalgerelateerde gigantische geluidsoverlast in de verre omgeving van het stadion. En waarom moeten de enorme geluidboxen om zes uur ‘s avonds keihard worden aangezet wanneer de wedstrijd pas om acht uur begint? Totaal overbodig. Bovendien, waarom deze keiharde muziek, waarom überhaupt muziek. Tegenwoordig kan iedereen zijn of haar eigen muziek beluisteren zonder dat anderen daar last van hebben. Ook is de relatie tussen keiharde opzwepede muziek en voetbal mij totaal niet duidelijk. Of moeten de bezoekers zo nodig opgefokt worden, met alle gevolgen vandien, zoals we afgelopen zaterdag weer gezien hebben? Kortom, FC Utrecht of Number Four, stop met deze heilloze, buitengewoon irriterende overlast en beperk u tot voetbal. Anders kan aan deze hele overlast veroorzakende activiteiten maar beter zo snel mogelijk een eind worden gemaakt. Er zijn nog zoveel andere sporten.

 16. vak K

  Even over Vermeend belastinggeld…de FC draagt per jaar honderden duizenden euro’s aan belastinggeld af boor verkochte kaarten en transfers

  Tevens betaald de club de beveiliging in het stadion waar geen blauwe pet te zien is…kosten voor de FC ongeveer 50 mille per wedstrijd

  Buiten staat de Hermandad te wachten met een broodje en een drankje totdat ze altijd te laat ingrijpen

  Conclusie, zet de toch aanwezige politie in bij de probleem vakken en smoor zo beginnende opstootjes.

  Het kan zo makkelijk zijn.

  P.S. ook graag zoveel reacties als het elders in de stad misgaat met rellende jeugd uit…u weet wel waar vandaan

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).