Politie neemt motorscooter van 22-jarige Utrechter in beslag in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Politie neemt motorscooter van 22-jarige Utrechter in beslag in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Politie neemt motorscooter van 22-jarige Utrechter in beslag in Kanaleneiland

Politie neemt motorscooter van 22-jarige Utrechter in beslag in Kanaleneiland
De politie heeft zaterdagavond de motorscooter van een 22-jariger Utrechter in beslag genomen. De man maakte wheelies en reed door een rood verkeerslicht bij winkelcentrum Kanaleneiland. Nadat agenten een stopteken gaven ging hij ervandoor, maar hij kon later toch worden aangehouden. Een tweede scooterbestuurder wist te ontsnappen.

De politie heeft zaterdagavond de motorscooter van een 22-jariger Utrechter in beslag genomen. De man maakte wheelies en reed door een rood verkeerslicht bij winkelcentrum Kanaleneiland. Nadat agenten een stopteken gaven ging hij ervandoor, maar hij kon later toch worden aangehouden. Een tweede scooterbestuurder wist te ontsnappen.

De 22-jarige man die kon worden aangehouden, bleek niet het juiste rijbewijs te hebben om een motorscooter te besturen. Een maand eerder werd hij betrapt op een soortgelijke overtreding, dus besloten agenten nu de motorscooter in beslag te nemen. Hij kreeg daarnaast bekeuringen voor het negeren van een stopteken, het rijden door rood licht en het rijden zonder rijbewijs.

Tweede bestuurder

Ook een tweede motorscooterrijder reed door rood en maakte wheelies. Hij wist te ontkomen toen hij er na het stopteken van de agenten vandoor ging. Zijn kenteken is bekend bij de politie, waardoor de boetes wel konden worden uitgeschreven.

Volgens de politie lijkt asociaal rijgedrag toe te nemen nu het vanwege de coronacrisis rustiger is op de weg. Er wordt in deze periode door agenten extra gelet op verkeersoverlast in Utrecht.

12 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Het asociale rijgedrag lijkt inderdaad toe te nemen, zie met name motoren en quads die met hoge snelheid over fietspaden scheuren. Deze worden dus met kenteken en al doorgegeven. Ook het appen op de fiets is weer helemaal terug van (niet helemaal) weg geweest.

  Lijkt me dat politie en handhaving nu toch tijd genoeg hebben om hier structureel op te controleren en te handhaven? Aub ook checken op bezorgbrommertjes en opgevoerde snorscooters die de fietspaden onveilig maken.

 2. Piet

  Hulde hulde hulde voor de agenten. Ik ben heel blij dat dit hun aandacht heeft.
  Ook smullen dat hij niet bepaald een bulkkorting heeft gekregen op de boetes, en dat ze allemaal zijn uitgeschreven. Voor hetzelfde geld wordt er weer een voetganger geschept.

 3. Lombokker

  Fijn!! Nu de rest nog. De politie is goed bezig de laatste tijd.

 4. Joost

  Een van de redenen om de stad uit te verhuizen. Ik wordt soms gek van al die brommertjes en scheurgolfjes.
  Iedereen ergert zich eraan, behalve de bestuurders zelf. Heel vermoeiend.
  Voor hun is het een kat en muisspel met de Politie. Dan beleven ze nog eens wat in hun inspiratieloze leven.
  Desalniettemin goed dat de Politie het aan probeert te pakken….

 5. Lachgas

  Aardig begin, maar waarom niet kontroleren op handuitsteken van fietsets, is er een bel op een racefiets, automobilisten die afslaan zonder richting aan te geven, auto’s die via een afslagbaan de verkeerslichtfile voorbij gaan(Hooggelegen), enz, enz?

 6. Bernhard

  Goed werk van de politie. Helaas hebben ze binnen een week een nieuwe
  auto/scooter/motor geja.. uh gekocht en terroriseren ze het verkeer net zo hard als voorheen.

 7. Katja

  “Daar is ze weer”…jaja, ik zeg het maar, op de ASW scheuren ze ook zo, en auto’s met ploffende knallen in de uitlaat bij het schakelen. Illegaal, maar helaas.

 8. Robert

  Het lijkt ook onmogelijk om dergelijke scooters te rijden zonder open uitlaat. Zelfs deze auto en motor liefhebber (en rijder) ergert zich er kapot aan. Goed om te horen dat ze in ieder geval af en toe tegen de lamp lopen en de speeltjes kwijtraken.

 9. isabelle

  @Katja: de ASW is al 20 jaar een politie-vrije zone. Als er al politie loopt, komen ze een praatje maken me winkeliers. Bekeuringen uitdelen voor aso-fietsers, bromfietsers of auto’s is daar nog nooit gebeurd. En dat weet iedere bewoner daar ook.

  Van mij mag je er iedere dag iets over zeggen. Politie zal standaard en op ieder tijdstip van de dag of de nacht roepen dat ze het te druk hebben hiervoor. Is helemaal niet waar, maar het is een perfecte -en niet te controleren- uitspraak om het lekker te laten liggen.

 10. Rob

  Goed werk hoor ,top, flink inzetten op dat tuig

 11. Koel Hoofd

  Boys & toys

 12. Thuisblijver

  Tuurlijk moet de politie hier vaker tegen optreden. Ook zij hebben moeite met de reacties die ze krijgen. Heeft ook te maken met onze zachte aanpak. Doe je zoiets in de USA, dan lig je gelijk op de grond met een knie in je rug en je tandjes in het asfalt.
  Wat ook help is deze gasten zelf aanspreken, vinden ze niet leuk, hebben uiteraard een grote bek, maar zijn dan wel een week niet meer te zien. Want ze knijpen hem wel. Ze weten dat de buurt zich een keer tegen hen keert.
  Ik ga toch ook niet met mijn sportauto, met sportluchtfilter, door een woonwijk indruk maken op de vrouwtjes? Zelfs Max V., met meer ervaring, doet dit alleen op een afgesloten circuit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).