Politie opent jacht op stenengooiers tijdens ongeregeldheden in Utrecht Politie opent jacht op stenengooiers tijdens ongeregeldheden in Utrecht

Politie opent jacht op stenengooiers tijdens ongeregeldheden in Utrecht

Politie opent jacht op stenengooiers tijdens ongeregeldheden in Utrecht
Tijdens de ongeregeldheden in de verschillende Utrechtse wijken zijn vooral mensen gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde en het niet naleven van het noodbevel. Naar de personen die bijvoorbeeld met vuurwerk en stenen gooiden wordt nu gezocht.

Tijdens de ongeregeldheden in de verschillende Utrechtse wijken zijn vooral mensen gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde en het niet naleven van het noodbevel. Naar de personen die bijvoorbeeld met vuurwerk en stenen gooiden wordt nu gezocht.

Volgens de politie zijn er inmiddels een kleine vijftig mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de ongeregeldheden in de stad. Hier zitten ook personen bij die zouden hebben aangezet tot de rellen. De politie vraagt nu de hulp van getuigen om nog meer verdachten te identificeren.

De politie zegt dat daders die met stenen en vuurwerk gooiden, en vernielingen aanrichtten hun straf niet ontlopen. Een onderzoeksteam analyseert alle beschikbare beelden en verklaringen om meer aanhoudingen te kunnen doen. Getuigen en mensen die beelden hebben die zij nog niet aan de politie hebben gegeven, worden gevraagd dit alsnog te doen.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Pete

  Goed bezig politie
  Toon de beelden maar bij opsporing verzocht
  Oppakken dat tuig
  Sukses!!!!

 2. Koel Hoofd

  Big brother is watching you from every angle….

 3. Lombokker

  @Pete
  De politie is inderdaad goed bezig.
  Maar nu is het OM aan de beurt, en vervolgens de rechtbank.
  Hoe dat afloopt moeten we nog maar afwachten.

 4. JdV

  Stoer hoor. Niks doen en een week later oppakken in plaats van direct ingrijpen en erger voorkomen. Met dank aan de wederom opzichtig falende/fietsende loco

 5. Hetty

  Goed werk, politie ! Kan er niet een soort bootcamp komen, bijvoorbeeld bij het leger, met een streng regime, waar deze jongeren heropgevoed worden in de hoop, dat ze later als normale burgers aan de samenleving kunnen deelnemen?

 6. Erik

  Helemaal met je eens Hetty, maar het OM zijn watjes die kunnen geen straf geven. De politie doet zijn werk en het OM verpest het .

 7. Hans

  @ Hetty

  Zo’n bootcamp hadden we ooit in Wezep. De Glen Millsschool. Is jaren geleden al opgeheven. De aanpak bleek niet effectief en was tevens omstreden. De school, een internaat waar de jongens verbleven, dikwijls bij machtiging van de kinderrechter, was een onderdeel van de Hoenderloo groep. Ironisch genoeg wonen daar nu steenrijke bejaarden in de tot luxe appartementen omgebouwde behuizing. Het is een soort ‘gated community’ geworden. Die bejaarden zullen dus weinig last hebben van rellende stadsjeugd. Kun je ze niet binnen houden, hou ze dan buiten lijkt daar het motto.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Glen_Mills_School

 8. Paul

  Goed bezig?
  1 week te laat!
  Onder leiding van deze politiecommissaris en College volgen weer gesprekjes,taakstrafjes en Groen Links zal wel weer De subsidie pot open zetten voor de o zo zielig prinsjes!

  Waar zijn de bekende Marrokaanse Nederlanders nu om dit te veroordelen? Waar is Denk? Waar is Bij 1, altijd de slachtofferkaart trekken…hou toch op…Nederland is dit asociale gedrag al 20 jaar spuugzat. De politiek faalt aan alle kanten, na mij de zondvloed denkt men. Alleen Wilders en Baudet benoemen dit probleem maar die zijn voor hun hele leven beveiligd.

  Zij doen dit voor onze kinderen en kleinkinderen, word eens wakker Nederland en kijk om je heen waar dit land in terecht is gekomen!

 9. Antoine

  Idd Paul, en vooral niet benoemen NPO, vooral minimale aandacht besteden aan deze rellende “jongelui”, die weer eens graag laten zien geen enkel respect te hebben voor dit tot idioot tolerant en naïef afgegleden landje. Onze “sterke arm“ wordt al jaren meer op sociaal-werker eigenschappen geselecteerd dan op fysiek en gezond verstand. De enkeling die wel eens (te) hard optreedt, wordt direct door alle linkse media aan de schandpaal genageld. Te hard is zeker niet goed, maar te zacht en te tolerant net zo min en heeft ons gebracht tot het walhalla voor relschoppers en criminelen.
  1 ding is voorspelbaar:
  Na de moderne Grote Volksverhuizing, welke heeft plaatsgevonden in de afgelopen 3 decennia en nog steeds plaatsvindt, dit in combinatie met de binnen deze groep gepredikte en door de Nederlandse staat gesubsidieerde vermenigvuldiging, zal de Nederlandse cultuur door dit eigen suïcidale beleid, tot slechts een herinnering verworden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).