Politie over steekincidenten Balijelaan in Utrecht: ‘Zichtbare en onzichtbare maatregelen om dader(s) te identificeren’ Politie over steekincidenten Balijelaan in Utrecht: ‘Zichtbare en onzichtbare maatregelen om dader(s) te identificeren’

Politie over steekincidenten Balijelaan in Utrecht: ‘Zichtbare en onzichtbare maatregelen om dader(s) te identificeren’

Politie over steekincidenten Balijelaan in Utrecht: ‘Zichtbare en onzichtbare maatregelen om dader(s) te identificeren’
Archieffoto Balijelaan
De politie heeft ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ genomen om de dader of daders van de steekincidenten aan de Balijelaan in Utrecht snel te identificeren. Afgelopen week raakten drie jonge vrouwen lichtgewond nadat zij op verschillende dagen in de buurt van de Balijelaan werden neergestoken.

De politie heeft ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ genomen om de dader of daders van de steekincidenten aan de Balijelaan in Utrecht snel te identificeren. Afgelopen week raakten drie jonge vrouwen lichtgewond nadat zij op verschillende dagen in de buurt van de Balijelaan werden neergestoken.

Het meest recente incident was in de nacht van maandag op dinsdag. Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein zat om 0.30 uur bij een vriendin achterop de fiets toen een onbekende man naast hen kwam fietsen. Hij sprak de vrouw aan en stak haar vrijwel meteen met een scherp voorwerp. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht. De verdachte fietste vervolgens weg en is nog niet aangehouden. Op 27 en 30 september waren er vergelijkbare incidenten. Daarbij raakten twee vrouwen gewond toen ze werden neergestoken.

De politie ziet overeenkomsten tussen de incidenten. Zo zijn alle drie de vrouwen gestoken met een scherp voorwerp en reed de dader in alle gevallen op een fiets. Toch zijn er ook verschillen, met name in het signalement en de beschrijving van de fiets, aldus de politie. Uit verder onderzoek moet nog blijken of het om dezelfde dader gaat.

Signalementen

Inmiddels is door de politie een signalement verspreid van de dader van het laatste steekincident, in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober. Ook van de dader van het incident op 30 september is een signalement verspreid. De politie doet een beroep op getuigen en buurtbewoners met camerabeelden om zich te melden. “Wees alert op en in de buurt van de Balijelaan en bij verdachte situaties en/of personen bel 112”, schrijft de politie tot slot.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Peter

  Oei! Mogelijk meerdere daders.
  Dat maakt het nog erger.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Dames hier een goede tip,wapen jezelf met smurfenspray, die is online tekoop bij de Rumble Store in houten.
  De aanvaller krijgt een blauwe kleur op zijn gezicht die wekenlang niet is af te wassen,zo is de dader dus altijd herkenbaar.
  Let wel,dit is een volkomen legaal verdedigings middel,en is toegestaan volgens de wet.

 3. Rottebert Peermans

  Hondenbezitters omgeving Balijelaan, neem de straat op in de route van uw laatste avondwandeling en help mee de Utrechtse chickies beschermen.

 4. Bart van Dam

  Laten we vooral niet opsporing makkelijker maken door stelselmatig hier op Duic signalementen niet te geven en mensen maar hun eigen zoekwerk te laten doen. We zouden toch een een dader(groep) in een kwaad daglicht zetten. Liever dan wat extra slachtoffers he?

 5. W.

  Bart, er wordt in het artikel toch gewoon verwezen naar de signalementen die door de politie zijn gepubliceerd? Mochten daar aanvullingen of wijzigingen op komen dan zie je dat gewoon op die pagina, in plaats van dat DUIC dat constant moet bijhouden of gedateerde informatie in het artikel heeft staan.

  Of is het gewoon weer een excuus om de onderbuik even te laten spreken?

 6. Hetty

  Goede tip die Smurfenspray ! Toen ik de eerste zin las, dacht ik even, dat je jezelf moest vermommen met die spray, zodat je niet herkenbaar was als vrouw. Nog een tip, vermom je als man. Als ik daar s nachts langs moest, langs de Balijelaan, zou ik proberen, er zo veel mogelijk als een man uit te zien. Het zou kunnen, dat de dader of daders en nare ervaring met een vrouw/vrouwen hebben gehad, en dat nu gaan afreageren op willekeurige vrouwen. Mocht het nog een keer gebeuren, dat een vrouw word gestoken, hopelijk loopt die man dan een blauwtje, maar dan letterlijk….door die Smurfenspray !

 7. mees kees

  Smurfenspray, G E W E L D I G! Rumblestore is binnen! Waarom moeten we deze gouden ‘blauwe’ tip uit de pen van Geenstijl@Utrecht vernemen en komt de politie er niet gewoon mee langs alle gebruikelijke kanalen?

 8. Malique

  Roerend eens met Balthasar onlangs: zet lokagentes in en grijp die stekers ter plekke

 9. Geenstijl@Utrecht

  Officeel heet dit product, XMARKER, en is volkomen legaal om te kopen en te gebruiken.
  Het helpt in iedergeval om ongewenste figuren te markeren en herkenbaar te maken.
  Het is gewoon verschrikkelijk wat hier gebeurt met vrouwen,dit moet absoluut stoppen.

 10. Pragmatist

  De gesmurfde aanvallers zouden een enorm goede Blue Men impressie moeten doen als ze niet als verdachte opgepakt moeten worden, haha!

 11. w

  Sharon Dijksma lees je mee? het is tijd voor een messenverbod, dat zal een hoop helpen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).