Politie pakt overlastgevende man op in centrum van Utrecht na meerdere meldingen Politie pakt overlastgevende man op in centrum van Utrecht na meerdere meldingen

Politie pakt overlastgevende man op in centrum van Utrecht na meerdere meldingen

Politie pakt overlastgevende man op in centrum van Utrecht na meerdere meldingen
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden in het centrum van Utrecht. Er waren al meerdere meldingen gedaan over de man. Hij zou mensen hebben lastiggevallen en hij zou onder invloed zijn van alcohol.

De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden in het centrum van Utrecht. Er waren al meerdere meldingen gedaan over de man. Hij zou mensen hebben lastiggevallen en hij zou onder invloed zijn van alcohol.

Op de Ganzenmarkt werd de man er voor het eerst uitgepikt door een wijkagent. De man viel volgens de politie winkelend publiek lastig. De wijkagent sprak met de man af dat hij naar huis zou gaan. Een kwartier laten kreeg de politie echter opnieuw een melding over een overlastgevende man, dit keer vanaf de Oudegracht. Het bleek om dezelfde persoon te gaan.

Wederom zou de man hebben beloofd naar huis te gaan, maar die belofte bleek hij moeilijk te kunnen houden. Een uur later kreeg de politie een spoedmelding vanaf de Oosterkade, nabij station Utrecht Vaartsche Rijn: hun collega’s van de Handhaving Utrecht hadden de man aangehouden. De man zou zwaar onder invloed zijn van alcohol. Ook zou hij de handhavers hebben bespuugd en beledigd.

Agenten hebben de man aangehouden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

8 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Pappen en nathouden?
  Hoeveel minder overlast en hoeveel minder uren en menskracht aan politie-inzet zou er zijn geweest als bij zo’n eerste melding de man meteen een paar uurtjes tot rust mag komen op het bureau…
  En dan maar klagen over werkdruk en te weinig blauw op straat.

 2. Confusius

  Iemand die geen huis heeft kan je niet naar huis sturen. Hoe slim zijn ze daar eigenlijk bij de politie?

  Daarnaast iemand die ze psychisch niet op een rijtje heeft of zo van de wap is door zijn verslaving beleefd iets vragen en dan hopen dat het gebeurd? Leven die agenten op een andere planeet ofzo?

 3. Koel Hoofd

  @Jeroen
  Nee, de politie heeft de wet gevolgd.
  Een kind geeft je immers ook niet gelijk een klap als die iets fout doet, eerst paar keer waarschuwen en dan pas bij herhaalde malen niet luisteren naar de waarschuwing…de consequenties.
  Dronken mannen zijn net kleine kinderen… Dronken vrouwen is een ander verhaal.

 4. Ronald

  Driemaal is scheepsrecht?!

 5. [email protected]

  Misschien zouden de agenten inderdaad met dit soort figuren een zero tolerance beleid moeten voeren,in de boeien en gelijk afvoeren.

 6. Jeroen

  @Koel Hoofd, ik heb de wettekst er niet op nagelezen, maar ik denk dat ‘eerst waarschuwen’ niet in de wet staat. De man begaat een overtreding, dan kun je bekeuren, of oppakken, net naar gelang wat er wel in de wet staat. Het waarschuwen lijkt mij vooral intern beleid van de politie.

  Het lijkt er in dit soort situaties op dat het beleid van de politie averechts uitpakt: men denkt iets snel en eenvoudig en met weinig inzet van middelen op te lossen; een waarschuwing en de man naar huis sturen. Maar het effect is dat ze meerdere keren moeten ingrijpen en met steeds meer mensen. Kijk maar eens hoeveel politieagenten je ziet op de foto. Om één man aan te houden…

 7. Koel Hoofd

  Zero tolerance beleid lijkt prima, totdat je onder een dergelijke dictatuur moet leven.
  Roepen om zero tolerance lost helemaal niets op omdat het intolerant is.

 8. Wat bedoel je?

  @Koel hoofd “Dronken mannen zijn net kleine kinderen… Dronken vrouwen is een ander verhaal.” Vertel maar dan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).