Politie pakt twee Utrechters op voor oproep tot rellen in de stad Politie pakt twee Utrechters op voor oproep tot rellen in de stad

Politie pakt twee Utrechters op voor oproep tot rellen in de stad

Politie pakt twee Utrechters op voor oproep tot rellen in de stad
De politie heeft maandagavond een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het aanzetten tot rellen. Dinsdagochtend volgde de aanhouding van een 16-jarige jongen uit de stad. De twee zouden mensen via sociale media hebben opgeroepen om te komen rellen in Utrecht.

De politie heeft maandagavond een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het aanzetten tot rellen. Dinsdagochtend volgde de aanhouding van een 16-jarige jongen uit de stad. De twee zouden mensen via sociale media hebben opgeroepen om te komen rellen in Utrecht.

De verdachten zitten nog vast en de politie laat weten bezig te zijn met het opsporen van anderen. “Er gaan op sociale media ook concrete oproepen rond om te gaan rellen. Het oproepen om te rellen – ook al ga je zelf niet – is strafbaar (met een maximale gevangenisstraf van vijf jaar!)”, schrijft de politie op Instagram.

Ook voor de incidenten die maandagavond plaatsvonden op ’t Goylaan zijn verdachten opgepakt. Voor het opblazen van de gevel van de Albert Heijn met een vuurwerkbom en het gooien van stenen naar de politie zijn drie verdachten gearresteerd.

Trots

De politie zegt trots en blij te zijn dat het, op de incidenten op ’t Goylaan na, afgelopen avonden rustig bleef in Utrecht. “Zo houden we ons Utrecht mooi en veilig. Toch weten we dat er ook in Utrecht onvrede is over de lockdown en de avondklok”, schrijft de politie.

In andere steden in Nederland waren afgelopen dagen veel ongeregeldheden en op sommige plekken kwam het tot botsingen met de politie en ME.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Mooi dat die zijn opgepakt. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan achterbakse figuren die anderen opstoken en zelf buiten schot (denken te) blijven.

 2. JdV

  Zucht. Dan eb je niet heel slim. Iedereen met een beetje verstand van dit soort zaken gebruikt een vpn, Tor en Telegram.

 3. Ihsan

  @JdV, mag ik het dan ook niet heel slim noemen dat jij hier op het bestaan van deze alternatieve netwerken en software wijst. Laat ze lekker onwetend.

 4. GeenStijl @Utrecht

  Misschien eens stoppen met na drie dagen naar huis te sturen, dan maar overvolle cellen met matrassen op de grond, dan is het vastzitten iets minder stoer en comfortabel.
  En ouders aanspreken op gedrag kinderen en financieel plukken,desnoods uit de huurwoning zetten.
  Iets ánders kan ik bedenken om dit de kop in te drukken.
  Respect voor de politie die de klappen opvangen en proberen de orde te herstellen.

 5. AW te S.

  JdV: Volgens mij sta je een beetje aan de kant van dit tuig door ze wijzer te maken als dat ze al zijn. Of wilt U blijk geven van Uw intelligentie/kennis ? Ik sluit me volledig aan bij Ihsan.

 6. Scherpschutter

  Schandalig. In een morele rechtstaat wordt je gestraft voor foutieve handelingen. Niet voor het verspreiden van woorden, ongeacht de inhoud van die woorden.

  We dalen hier in een rap tempo af naar een gemiddelde communistische heilstaat.

 7. Pee

  32 jaar en dan oproepen om te gaan rellen, dan heb je ze volgens mij niet op alfabetische volgorde leggen in je bovenkamer.
  Ik ben ook geen voorstander van die avondklok maar ga daar niet voor lopen rellen of oproepen tot rellen.

 8. Ch

  Heel goed verwoord mijnh GeenStijl
  een Vleutenaar

 9. Nina

  Goed gedaan, politie.

  Verder heeft iedereen problemen met de maatregelen, maar begrijpt bijna iedereen dat het noodzakelijk is en voegen we ons er naar.

  Gelukkig weten we wat te doen om besmetting te voorkomen en is er al een vaccin beschikbaar. Nog even volhouden!

 10. Utrecht

  32 jaar,,,en dan achterbaks op roepen tot rellen
  Hoe diep kan iemand zinken

 11. Karel

  @ Nina

  Ik ken maar heel weinig mensen die moeite hebben met de avondklok hoor. in mijn eigen omgeving. Ik zelf in ieder geval niet. Het is in openbare debatten wat makkelijker als je voor je zelf spreekt in plaats van namens “vele “anderen te spreken (in jouw woorden bijna iedereen> hetgeen ik ernstig betwijfel).

  Ik zit doorgaans na 20.00/ 20.30, zeker in de winter, gewoon lekker thuis op de bank. Met een muziekje, filmpje, tv’tje, boekje, partner, hapje, drankje, soms een logee.

  Nee, mijn leven is nauwelijks verandert sinds de avondklok.

 12. GeenStijl @Utrecht

  Wat is het probleem om gewoon de discipline op te brengen voor het algemene belang van onze samenleving, om binnen te blijven,zodat de pandemie beheersbaar blijft.
  Sociale cohesie……

 13. W

  Opruiing zwaar straffen svp!
  En inderdaad géén taakstraffen, maar even achter slot en grendel met deze opruiers!
  Chapeau politie Utrecht!
  Chapeau ouders/vrijwillers Kanaleneiland! U doet goed werk!

 14. UTRECHTSE JANTJE

  Wat kan ik nog toevoegen aan deze wijze woorden van @ Ihsan en @ GeenStijl@Utrecht en @ W ………helemaal niks voor nu ….

 15. Elmer wissing

  De avondklok. Tja. Ik vind her jammer dat ik op vrijdagavond thui geen drankje meer kan drinken met een vriend, Maar als ik dit nu heel even een tijdje opgeef kunnen we op vrijdagavond eeer in de stad met vele vrienden drankjes konden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).