Politie rukt in groten getale uit om illegaal feest in Utrecht te beëindigen Politie rukt in groten getale uit om illegaal feest in Utrecht te beëindigen

Politie rukt in groten getale uit om illegaal feest in Utrecht te beëindigen

Politie rukt in groten getale uit om illegaal feest in Utrecht te beëindigen
Bron: Operationeel Expert Utrecht Centrum
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest beëindigd aan de Atoomweg op bedrijventerrein Lage Weide. Twee personen zijn daarbij aangehouden.

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest beëindigd aan de Atoomweg op bedrijventerrein Lage Weide. Twee personen zijn daarbij aangehouden.

Meerdere politie-eenheden uit verschillende regio’s waren uitgerukt om de Utrechtse collega’s te assisteren. Op een foto die is gedeeld door een wijkagent zijn ten minste negen politievoertuigen te zien.

De beëindiging van het feest is het bedrijfspand verliep volgens de wijkagent ‘zeer gemoedelijk’. De twee personen die zijn aangehouden konden zich ter plekke niet identificeren.

33 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Slechts 2 personen zijn aangehouden? En de rest mocht gewoon naar huis om deze week rustig verder te werken aan de volgende lockdown?

 2. Realist

  Aai over de bol en dat was het.. Waarom niet voor iedereen een vette prent of andere straf. Dit schiet niet op natuurlijk.

 3. Feestganger

  Ahjoh, was lachen

 4. Esrin W.

  Er is een Nederlands gezegde dat heel veel wat op deze site zo de revue passeert pérféct samenvat en dat klinkt als De Zachte Heelmeester. Symptomatisch voor Nederland. Al heel lang.

 5. Katja

  Dus als ik een illegaal feest bezoek en zorg dat ik mijn paspoort bij mij heb gebeurt er niks ?

 6. Michiel

  Waarom bekeuren? Wel voetbalwedstrijden en F1 maar geen evenementen is gewoon vragen hierom. Lekker laten gaan en alleen stoppen als er overlast van in!

 7. G.H.

  @Realist: voor welk strafbaar feit? Of vindt u uw persoonlijke weerzin al voldoende om te straffen?

 8. val

  Mee eens Michiel 👍

 9. G.H.

  @Katja: inderdaad. Het feest is illegaal. Het bezoeken ervan is dat niet.
  Uw politiestaat is nog niet zover gerealiseerd dat je kan worden vervolgd voor aanwezigheid op een niet-verboden plaats.

 10. Pieter

  Tjonge tjonge…negen politieauto,s minstens 18 politiemensen en 2 arrestaties,de rest braaf naar huis..op naar de volgende Lockdown!

 11. Lombokker

  @Michiel
  Bij evenementen in de openlucht is de kans op verspreiding van het virus een stuk lager (maar niet nul) dan bij activiteiten die in een gesloten ruimte plaatsvinden.

  Ik wordt doodmoe van al die discussies en het ge-jamaar.
  Verspreiding van corona wordt bestreden met een combinatie van maatregelen die allemaal een beetje bijdragen. De ene maatregel wat meer, de andere wat minder. Die combinatie wordt vastgesteld op advies van het OMT, allemaal mensen die er echt wel verstand van hebben,
  Als iedereen zich nou eens aan de maatregelen zou houden, dan waren we waarschijnlijk al lang van de corona af geweest.

 12. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Discussies met ge-jamaar is gejammer….

  Waar ik een beetje geirriteerd door wordt is dat vele van die illegale coronafeestjes bezoekers wel onze toekomstige artsen, advocaten, bestuurders, psychologen, docenten en ‘wat dies meer allemaal zei’ worden.
  Als ze nu al hun ego op een trip boven gezond verstand en wet/regelgeving plaatsen, hoe moet dat dan als ze straks verantwoordelijke functies hebben?

 13. Lexus

  Ik ben bang dat we hier te maken hebben met de opmaat voor een nieuwe golf van besmettingen. Dat er alleen twee personen zijn aangehouden die zich niet konden identificeren (!), geeft te denken. Over boetes wordt niet gesproken. Voortaan allemaal een legitimatiebewijs meenemen, mensen, dan kun je verder dankzij onze gemoedelijke wetshandhavers rustig je gang gaan.

 14. drexciya

  @Lombokker:
  Tot dusver zijn we er nu slechter aan toe, dan hetzelfde tijdstip vorig jaar. Dat geeft te denken over de effectiviteit van de aanpak van corona. In voetbaltermen gesproken, wordt het de hoogste tijd voor een andere opstelling, en een andere trainer.

  Het echte probleem is een inflexibel beleid, wat alleen maar op vaccinatie gericht is, wat gezien de stand van zaken in, ondermeer, Israël, niet gaat werken.

 15. Baliekluiver

  @G.H.: Het doet er niet toe of uw wangedrag juridisch recht te praten valt. Waar het om gaat is dat iedereen alles moet doen om de pandemie te bestrijden. Het bijwonen van een illegaal feest is gevaarlijk en maatschappelijk gezien zeer asociaal omdat u daarmee de pandemie in stand houdt.

 16. Esrin W.

  Dat ge-jamaar is typisch iets van de generatie van nu Lombokker. We hoorden dat vannacht ook een paar keer toen de politie bij wat studentenhuizen langs moest om de geluidsoverlast te stoppen. “ja maar het is zaterdag”. Die vlieger ging niét op.

 17. Bernhard

  Mooi initiatief. Hopelijk volgen er nog veel gezellige feestjes in en om Utrecht.

 18. G.H.

  @Baliekluiver: haha, meent u dat echt? Het doet er niet toe hoe het juridisch zit? Het doet er niet toe of je iets doet wat wel mag of niet mag?
  Laten we dan meteen maar volkstribunalen installeren. De boze menigte Baliekluivers kan de levensgevaarlijke dansende vijanden van het volk dan in één moeite door aanklagen, veroordelen, en de straf voltrekken.

 19. Aa

  Misschien waren ze allemaal wel gevaccineerd✅. 🤔,,,,,,,,,,,nee dat geloof ik zelf ook niet.

 20. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  De mens is een rationeel-egoistisch wezen. Eigenbelang staat in iedere handeling voorop.

  Een individu dat besluit risico’s te nemen met het eigen leven is niet egoistischer dan een individu dat een ander individu liefst gekooid wil opsluiten. Integendeel zelfs; de werkelijke egoist is natuurlijk het individu dat een ander individu wil belemmeren in de vrijheid om te handelen naar eigen inzicht vanwege eigen arbitraire opvattingen…

  Wij zijn allemaal egoisten, Koel Hoofd. U, ik en werkelijk ieder ander mens op dit forum. Allemaal eersteklas eigenheimers. Het enige verschil is dat mensen als ik deze natuur herkennen en erkennen, waar anderen hun egoistische motieven weg-rationaliseren door iets sociaals of maatschappelijks te fantaseren.

  Zuiver rationeel-egoisme is wat de mens een mens maakt. Zo is de nature of reality en u kunt maar beter accepteren dat er vele vele individuen zijn die weigeren te buigen naar uw wil. Dat maakt het leven aangenamer.

  Wie niet besmet wil raken kan zichzelf 100% isoleren op de zolderkamer. Punt. De rest doet wat de rest zelf wil. Zo simpel is het.

 21. Lexus

  @drexciya: het beleid is niet inflexibel, het is inconsequent en daarmee zo flexibel dat je er alle kanten mee opkunt. Met een beetje mazzel heb je niets te duchten van overtredingen. De onvermijdelijke gevolgen zijn voor later…

 22. Baliekluiver

  @G.H.: Wat ik bedoelde is dat je niet persé alles maar moet doen wat strikt formeel gesproken niet verboden is. Zo zou je je bijvoorbeeld kunnen afvragen of zo’n triest stiekem feestje op een sneu bedrijventerrein misschien net iets minder belangrijk is dan de volksgezondheid. En dan je een bijdrage wilt leveren aan de samenleving waar je deel van uitmaakt i.p.v. er schijt aan te hebben.

 23. Herman

  Stoer hoor, ondertussen stikt het van illegale feesten, eigenlijk heeft niemand daar last van.
  Ga misdaad bestrijden die overlast veroorzaakt, dan heb je lef.

 24. René

  @ Esrin: maak af; ‘de beste stuurlui….’

 25. Lexus

  @Scherpschutter: kopiëren en plakken. Hoe afgezaagd en onjuist. Moeten we weer aantonen, zoals al eerder is gedaan, dat mensen allesbehalve rationeel zijn en gelukkig ook niet altijd egoïstisch? U bent nu eenmaal blind en doof.

 26. Sneipas

  @Scherpschutter
  Dat we een ratio hebben betekent geenszins dat de mens ook een rationeel wezen is. En ‘zuiver egoïstisch’ is ook tamelijk overdreven. Egoïsme is maar een van de vele (onderbewuste) factoren die mee kunnen spelen bij het menselijk handelen. De ratio hobbelt daar vaak maar een beetje achteraan. Verdiep u in wat basic (neuro)psychologie en er gaat een wereld voor u open.

 27. Jeroen

  Zo zo, negen politieauto’s. Ik dacht dat de politie in Utrecht onderbezet was?

 28. Scherpschutter

  @Lexus

  Blijf nou even on topic. Wat ik uitleg is dat er altijd mensen zullen zijn die niet zullen gehoorzamen. De mens stelt van nature altijd het eigenbelang voorop. Wat ik ook uitleg is dat deze ongehoorzamen uw mores opleggen getuigt van grotesk egoisme.

  @Sneipas

  Ik zeg niet dat de mens een rationeel wezen is. Ik zeg dat de mens een rationeel-egoistisch handelend wezen is. Dat zijn twee verschillende zaken en het zou u toch op zijn minst wel sieren dat u dit soort cruciale nuances oppikt alvorens u begint te wapperen met een of andere vage verwijzing naar (neuro?!, LOL) psychologie.

 29. Geenvertrouwenmeerinregering

  Ja dit krijg je al je de evenementen blijft verbieden. En waarom wel duizenden bij voetbal of F1 ? Al die mensen moeten zich ook verplaatsen om bij hun zitplaats te komen, dan nog hun behoefte moeten doen tijdens de wedstrijd /GP, versnaperingen gaan halen in de pauze of gewoon tussendoor, en ze allemaal weer gaan verplaatsten schouder aan schouder als het afgelopen is. Maar ja lobby vanuit knvb en GP, er zal wel geld mee gemoeid zijn. En wij wonen dichtbij de Galgewaard, er werd gisteren flink gezongen en gejuicht bij doelpunten. Maar het virus zal zich dan vast niet verspreiden want Rutte en consorten vinden het goed. Dus dan doet het virus dat niet. Dat is toch logisch.

 30. Esrin W.

  In ieder geval konden we ook na een keer bellen gisterenavond om 23.45 gewoon gaan slapen.
  Maak jij deze af René? Als je links kijkt… (zie je rechts niks)
  Ik bedoelde eigenlijk iets met kop en zand.
  Symptomatisch voor de wannabe en nep high society buurt waar ik woon.

 31. Scherpschutter

  @Geenvertrouwenmeerinregering

  Uw premisse is dat de overheid rationeel en consequent beleid nastreeft. Wellicht is het niet de overheid wiens beleid nog eens overdacht moet worden, maar uw premisse dat de overheid rationeel en consequent beleid WIL voeren.

 32. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Rationeel-egoisme…
  Dat beloofd niet veel goeds voor de toekomst, als die feestbeesten zijn opgegroeid en op posities zijn gearriveerd waar ze meer kwaad dan goed kunnen doen.
  …Waarom moet ik nu ineens spontaan aan het duo Rutte/Kaag denken?

 33. Pee

  Het is of allemaal dezelfde maatregelen of allemaal niets.
  Niet de 1 wel en de ander niet daar krijg je illegale feestjes van.
  De politie heeft schijnbaar overcapaciteit in plaats van onder bezet te zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).