Politie rukt in groten getale uit voor verdachte situatie in trein in Utrecht; vier personen zijn opgepakt Politie rukt in groten getale uit voor verdachte situatie in trein in Utrecht; vier personen zijn opgepakt

Politie rukt in groten getale uit voor verdachte situatie in trein in Utrecht; vier personen zijn opgepakt

Politie rukt in groten getale uit voor verdachte situatie in trein in Utrecht; vier personen zijn opgepakt
De politie is zondag aan het eind van middag met groot materieel uitgerukt vanwege een verdachte situatie in een trein in Utrecht. Uiteindelijk zijn vier personen gearresteerd.

De politie is zondag aan het eind van middag met groot materieel uitgerukt vanwege een verdachte situatie in een trein in Utrecht. Uiteindelijk zijn vier personen gearresteerd.

Vanwege een verdachte situatie in een trein is besloten het voertuig van NS stil te zetten bij station Vaartsche Rijn in Utrecht. De politie was in groten getale uitgerukt. Zo stonden er onder het station meerdere voertuigen en alle aanwezige agenten droegen kogelwerende vesten. Vanuit de lucht werden de agenten ondersteund door een helikopter.

Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen wat er precies aan de hand was. “Ik kan alleen zeggen dat het om een verdachte situatie ging.” Vier personen die in de trein zaten zijn aangehouden.

24 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Waarom worden wij niet geïnformeerd over wat er aan de hand was?

 2. Thuisblijver

  Helaas zitten er vaker gekkies in de trein, worden ze eindelijk nu aangepakt? Laat dit een waarschuwing zijn voor eenieder die loopt te zieken in de trein.
  Maar goed, na Rotterdam zit de schrik erin.
  Ik ga fijn met de auto!

 3. Jeroen

  Ik ben toch best wel benieuwd wat er gebeurd is in die trein en wat deze personen hebben gedaan dat er zo’n paniek in de trein is ontstaan.
  Voor zover ik het kan zien lijken de personen die aangehouden zijn niet heel imposante adolescenten te zijn.

 4. Uuu

  @Jeroen

  Gedreigd met een aanslag/ anderen iets aan te doen waarschijnlijk. In de trein scheen door de conducteur te zijn omgeroepen: terroristische dreiging.

  (Dit heb ik van een treinenforum)

 5. w

  mannen? ik zie op foto 2 jochies van hooguit 15 jaar

 6. Anonim

  De mensen in de trein kregen te horen dat ze werden tegengehouden omdat tieners of jongens een grapje maakten dat ze explosieven bij zich hadden, maar op dat moment was het natuurlijk niet duidelijk of het een grap was

 7. Jeroen

  @Uuu
  Dat zou de paniek inderdaad wel verklaren, als er gedreigd is met terreur. Hopelijk zijn er genoeg getuigen die dat de opgepakte personen hebben horen zeggen en kunnen ze er dan ook voor veroordeeld worden.

 8. Janah

  Ik zat in een trein achter de trein met ” de vier verdachten”. Gestopt op Utrecht Lunetten en na half uurtje wachten verder met bus 8. De trein reed inmiddels ook weer. Irritant dat ” de autoriteiten” zich kennelijk niet geroepen voelen om nadere uitleg te geven.

 9. Koel Hoofd

  @Duic
  waarom wordt mijn reactie niet geplaatst?

 10. Jolanda

  Precies de reden dat ik niet meer met het OV reis. Al sinds het gebeuren op 24okt plein.
  Lang leve prive auto bezit in utrecht! (Zolang het nog kan)

 11. Hetty

  Jolanda, groot gelijk ! Heb me al voorgenomen, om, als ik onverhoopt toch met de trein moet reizen, een 1e klas kaartje te kopen. Zelf ook al het nodige in de trein meegemaakt, en het lijkt meer en meer de spuigaten uit te lopen, dat trein- en straatgeweld.

 12. Uuu

  @ Jolanda

  Ja joh, want als je vast staat in een file ben je geen sitting duck voor iemand die je als prooi ziet?

  Maar leef verder in de waan.

 13. Uuu

  Het dreigen met een bom in een trein is geen grapje. Berecht ze maar alsof het wel een echte dreiging was, want voor de nooddiensten, de paniek in de trein, de treinstremmingen en alle bijbehorende kosten (loopt in de tien- zo niet honderdduizenden euro’s) was het wel een echte melding.

 14. Geenstijl@Utrecht

  Ik ga ervan uit dat de rekening naar de betreffende heren zal gaan …

 15. Dolle Dries

  @Jolanda: your loss, het is heerlijk om af en toe met de trein te reizen. Het moet goedkoper of gratis worden, maar verder weinig op aan te merken. Ik ben toevallig 1 van de 99,9999% van de Nederlanders die nog nooit (dreiging van) een aanslag in het OV heeft meegemaakt, dus misschien heb ik makkelijk praten.

  Als je de hele dag DUIC aan het refreshen bent en alleen maar op een schermpje of vanuit je auto de wereld in kijkt, klopt je wereldbeeld niet. Het is jouw keuze om angst je leven te laten regeren of niet, maar ga er eens op uit. Je zult erachter komen dat er veel leuke mensen zijn in de wereld.

 16. Hoera

  @w
  Dus? Die mogen alles roepen? En in het bericht staat personen, geen mannen.

  @Koel Hoofd
  Dat zouden ze bij jou altijd moeten doen, haha 🙂

 17. Paul

  @ thuisblijver & Jolanda. Ik heb mijn auto verkocht en dat bevalt reuze ! Alle gekken op de weg die bumper kleven, snijden, race of zelfs met een pistool op andere dreigend richte heb ik mee gemaakt.
  Dan heb ik nog niet over het klimaat ! Op je eentje in de auto is niet bepaald goed.

 18. Thuisblijver

  Paul? Auto verkocht? Dus iemand anders is er nu de atmosfeer mee om zeep aan het helpen. De inruil in je zak, een paar euro’s, die elk jaar minstens 10% minder waard worden? Trein en de rest van het OV is schrikbarend duur, en wordt nog duurder als je in de spits naar je werk moet (omdat de werkgever van je verlangt om wel voor negenen paraat te zijn, voor klanten of patiënten). Je geld is zo op. Die trein rijdt overigens ook niet op lieveheersbeestjesspierkracht. Wees niet bezorgd over de aarde (die aarde overleeft jou en ons makkelijk). Die treinen staan om elke wissewasje stil (kapot , zonder airco, of omdat iemand van een brug wil springen, boos is op iets of iemand of omdat er alweer een paar gekken in zitten. Ohja, als iedereen (die aan de knoppen zit) echt zo bezorgd over ons klimaat is, dan zou de trein, bus en de organisatie eromheen veel beter, veiliger, schoner (zowel fysiek als wel footprint) en goedkoper moeten worden. Maar dat gaat niet gebeuren. Waarom niet? Ik weet het!

 19. Uuu

  @ Thuisblijver

  Wat een onderbuik nonsens.

  Zelfs nu de problemen op het spoor groter zijn dan de afgelopen 20 jaar, rijdt nog steeds bijna 87% van de treinen (op jaarbasis) op tijd, dus bijna 90%. Vertraging is vaak 3-5 minuten. Er blijven ongeveer 6% problemen op jaarbasis over die zeer ernstig van aard zijn. Dat haalt de gemiddelde drukke snelweg in dit land niet aan cijfers.

  En die loslopende mensen met zeer ernstige psychiatrische problemen die voor problemen zorgen in de openbare ruimte heb je (juist) te danken aan decennia lang neoliberaal> lees rechts economisch beleid (ja, ook de PvdA heeft dat beleid gevoerd).

  De trein is bewezen klimaatvriendelijker dan auto’s, omdat 1 trein ongeveer 50-75- misschien wel 100 auto’s kan vervangen. Iedere trein. (En dan tel ik dus niet iedere reiziger als potentieel automobilist). Er rijden dagelijks 5200 treinen in Nederland (!!!!). In het maximale geval worden er dus 520.000 vervoersbewegingen met een auto per dag vervangen door vervoer met de trein.

  Tel de vakantieperiodes er even vanaf en dan heb je 520.000 x 231 (ongeveer aantal werkdagen met de vakantiedagen er vanaf) 120.120.000 vervoersbewegingen met een auto op jaarbasis voorkomen.

  Overigens, als er geen treinen zouden zijn, heb je dan een oplossing om alle studenten bij hun studie te krijgen? Zoals je weet wonen die sinds het neoliberale beleid te ver is doorgevoerd weer massaal thuis. En enig idee hoe groot de filedruk zou worden als mensen niet meer met het ov zouden reizen? Zo groot dat die druk niet/ nooit op te lossen is in dit kleine land. Dus ook als autorijder zou je blij moeten zijn met de spoorwegen.

  O ja, by the way> helemaal schone energie bestaat inderdaad niet, toch probeert men bij de NS in ieder geval zo schoon mogelijk te rijden. We kunnen ook allemaal de hele dag thuis gaan zitten en niks doen. Enig idee hoeveel stroom je internetgebruik trouwens kost? Stroom waar bij de inkoop helemaal niet gekeken wordt naar zo schoon mogelijk? Denk daar maar eens over na.

 20. Kloek

  @ Thuisblijver. de aarde kan jou en mij wel overleven, maar jouw achterkleinkinderen in de toekomst zullen de ondergang waarschijnlijk meemaken, dankzij menselijk handelen, niet vanwege natuurlijke processen.

 21. w

  @kloek
  zal allemaal wel meevallen hoor haha, waar baseert u dat doemscenario op? de ondergang haha

 22. Uuu

  @ W, op wetenschappelijke feiten. Een betere raadgever dan de onderbuik.

 23. W.

  In het OV wordt er een aanslag gepleegd, dus ik ga niet meer met het OV. In de auto wordt er een pistool op je gericht, dus ik verkoop m’n auto. Op dit tempo zal het thuiswerken een omvang bereiken die de coronacrisis zal overtreffen! De angst regeert.

 24. w

  @Uuu
  welke wetenschappelijke “feiten”?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).