Politie slaat weer slag: 13 rijbewijzen ingevorderd in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Politie slaat weer slag: 13 rijbewijzen ingevorderd in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Politie slaat weer slag: 13 rijbewijzen ingevorderd in Utrecht

Politie slaat weer slag: 13 rijbewijzen ingevorderd in Utrecht
Archieffoto controle
De politie heeft afgelopen weekend dertien rijbewijzen ingevorderd in Utrecht. Er werd gecontroleerd tussen de Beneluxlaan via de Cartesiusweg richting de Einsteindreef. Afgelopen periode heeft de politie vaker opgetreden op deze wegen.

De politie heeft afgelopen weekend dertien rijbewijzen ingevorderd in Utrecht. Er werd gecontroleerd tussen de Beneluxlaan via de Cartesiusweg richting de Einsteindreef. Afgelopen periode heeft de politie vaker opgetreden op deze wegen.

Er werden niet alleen dertien rijbewijzen ingevorderd, ook kregen 24 bestuurders boetes voor het negeren van een rood verkeerslicht, gevaarlijk inhalen, niet de rijbaan gebruiken, geen helm dragen, valse kentekenplaten en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

De afgelopen weken heeft de politie vaker in dit gebied gecontroleerd waarop steeds tientallen overtredingen werden beboet. In april kwam een voetganger nog om het leven op de Spinozaweg toen hij werd aangereden door een auto. Diezelfde maand schepte aan andere automobilist die 120 kilometer per uur reed nog een voetganger op de Cartesiusweg.

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Goed werk van onze agenten. Nu nog levenslange rijontzeggingen voor notoire wegpiraten.

 2. Utregter

  Mooi zo. Aanpakken die snelweg tussen kanaaleiland en Overvecht. Zal ook veel overlast schelen als dit soort acties iedere week plaatsvinden.

 3. [email protected]😉

  Goed dat dit soort controles plaatsvinden , het kaf vd koren scheiden zou een agrariër zeggen.
  Veiligheid in het verkeer is een recht. 🤔

 4. Berend

  Goed bezig. Hopelijk helpt het om het aso-rijgedrag wat in te dammen. Richtingaanwijzers gebruiken lijkt ook iets van vroeger te zijn, of is dat geen onderdeel meer van het rijexamen?

 5. har

  Als omwonende op het traject zeg ik: elke dag controleren. De hele dag heb ik last van het geluid. Zo snel mogelijk drempels en flitspalen plaatsen, op z’n minst.

 6. Nico

  Sinds wanneer moeten automobilisten een helm dragen? 😀

 7. Scherpschutter

  @har 26/5/2020 – 11:53

  Betaalt u de extra kosten? Verkeerscontroles in Utrecht zijn namelijk economisch zeer onrendabel. Torenhoge kosten door de inzet van veel personeel en duur materiaal. Zeer lage opbrengsten doordat het aantal boetes meestal bij 20 wel ophoudt…Iedere verkeerscontrole levert de overheid (lees: belastingbetaler) netto duizenden Euro’s aan kosten op.

  Verder zie ik niet in hoe controles de door u ervaren geluidsoverlast zouden kunnen verminderen. Alsof er dan geen auto’s en motoren meer langs uw huis rijden…Misschien oordoppen proberen of een verhuizing overwegen als u niet graag langs een weg woont?

 8. cas

  Niet zo gek als je in dit verdorven wetteloze stukje Utrecht gaat controleren.

 9. Robertjc

  Goed werk van de politie, werk dat niet vaak genoeg kan worden uitgevoerd om juist de excessen te elimineren. Flitspalen zijn dan nog een aardige oplossing, omdat de verkeersbewuste verkeersdeelnemers daar geen hinder van ondervinden. Met drempels ligt dat anders. Inmiddels liggen er overal zoveel van, dat we zo zachtjesaan beter kunnen spreken van verkeerskuilen – tussen de drempels in.
  Het nadeel van drempels blijft, dat je er ter hoogte van die dingen langzaam rijdt, en daarna weer gas bijgeeft. Ook de automobilist die rustig rijdt. Er zijn wijken zat waar je, net als vroeger, kalm en comfortabel doorheen kunt rijden, en daardoor beter op het overige verkeer kunt letten – spelende kinderen, fietsers, huisdieren op straat, als je niet gedwongen werd uitsluitend bezig te zijn met die drempels. Die dingen dragen ook bij tot slijtage aan het onderstel, die gepaard gaat met aanzienlijke hoeveelheden fijnstof. Bovendien werken drempels irritatieverhogend, ook bij de kalme rijders; irritatie is altijd een verkeersonveilige factor.
  Flitsen ja, politiecontroles ja, drempels nee.

 10. Hetty

  Als het de politie lukt, nog meer rijbewijzen in te vorderen, kunnen ze er straks mee gaan kwartetten…..
  Veel bestuurders lijken te denken, dat deze wegen een autosnelweg zijn, met een dodelijk ongeluk als gevolg. Uitstekend, dat de politie hier op zo goed handhaaft. Van mij zouden deze race-maniakken hun rijbewijs nooit meer terug krijgen, hun auto verbeurt verklaard zien, een Domtorenhoge boete krijgen en heel lang gaan brommen.

 11. Huib

  Goed gedaan door de politie. Dit moeten ze ook doen Gloriantdreef/ Theemsdreef en de Zamenhofdreef dat is meesta;l in de avond en nacht, dan zijn deze wegen een snelwg. hopen dat daar ook een wat aangedaan wordt.

 12. Angelique

  Veel beter dan drempels, chicanes, versmallingen en andersoortige circustrucjes die afleiden van de rest van het verkeer.

 13. Lombokker

  lekker bezig hoor!
  Aangezien het iedere keer prijs is, mogen ze nog wel een tijd doorgaan met deze controles.

 14. isabelle

  Doekje voor het bloeden…

 15. Joost

  Lijkt me overduidelijk dat hier een structurele aanpak moet komen. Flitspalen, andere indeling, drempels etc etc.
  Een aantal controles zullen geen blijvende oplossing zijn.

  En tja, die route…75% van de weggebruikers is gewoon een bepaald soort volk. Die veranderen niet. Als er flitspalen komen gaan ze net zo goed ergens anders ‘lekker’ flaneren.
  Het waterbedeffect noemen ze dat.

  Ik vind wel dat Utrecht veel van dit soort types rond heeft rijden. Grootste nadeel van de stad.

 16. Erwin

  Alsof die gasten na inname van hun rijbewijs niet meer in hun bolide zouden rond rijden. Dream on.

 17. Koel Hoofd

  Een scooter hoort niet thuis op een 50km/u weg die is ingericht als een 70 km/u weg punt. Dit wel verplichten is volkomen achterlijk en spelen met mensenlevens omdat ze op een ‘foute tweewieler’ rijden.

  Wanneer gaan ze dat wangedrag van 300.000 fietsers in Utrecht eens controleren en beboeten?

 18. Pee

  Als ze je rijbewijs voor een tijdje in beslag nemen is dat nog geen garantie dat men geen auto gaat rijden.
  Er is geen controle daarop mogelijk.
  Het zijn over het algemeen dezelfde figuren die zich niet kunnen of willen gedragen,ook buiten de auto.

 19. Thuisblijver

  Lachen dit: ik snap niet dat de politie budget te kort komt. Hiermee kunnen ze elke dag de begroting sluiten. Oh nee, wacht, boetes uitschrijven is niet het zelfde als daadwerkelijk incasseren.

 20. Toine Goossens

  Gedragsverandering eist handhaving. De gedoogcultuur in Nederland breekt ons op.
  Meer geld naar handhaving te financieren met belasting op alcohol en drugs.

 21. Bernhard

  Three strikes you’re out-principe hanteren bij het invorderen van rijbewijzen. De derde keer ben je voor goed je al je rijbewijzen kwijt en alle voertuigen waar je eigenaar van bent verbeurd verklaard. Celstraf wanneer je daarna nog eens als bestuurder van een voertuig gesnapt wordt.

 22. erwin

  @Thuisblijver: lekker simpel gedacht, alsof boetes automatische op de politiebegroting komen…

 23. Martijn

  Goede actie, mag gerust een aantal keren per week plaatsvinden. Overigens is rijden met een in beslag genomen rijbewijs een misdrijf, geen overtreding. Three strikes out zou ik wel voorstander van zijn in het geval van zware verkeersovertredingen e/o rijden onder invloed van alcohol of lachgas.

 24. Frits

  @Koel Hoofd,
  Dus een scooter die 45 km/u rijdt laten rijden op een weg waar 50 km/u rijdt is “spelen met mensenlevens”.

  Volledig mee eens. Automobilisten houden zich, zoals je zelf al terecht signaleert, zich nooit aan verkeersregels. Ze kennen verkeersregels uiteraard wel: zie jezelf.Verkeersregels zijn die dingen die je zelf mag overtreden (te hard rijden op de Cartesiusweg en spelen met het leven van scooterrijders is oké), maar anderen strikt op moeten volgen (waag het niet ‘s ochtends in alle vroegte stapvoets over het voetgangersbruggetje bij de sluis te fietsen).

 25. Katja

  Nou nog die idiote motoren op de ASW van de weg halen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).