Politie treedt op in parken in Utrecht, bezoekers verzocht om te vertrekken Politie treedt op in parken in Utrecht, bezoekers verzocht om te vertrekken

Politie treedt op in parken in Utrecht, bezoekers verzocht om te vertrekken

Politie treedt op in parken in Utrecht, bezoekers verzocht om te vertrekken
Bezoekers van het Wilhelminapark in Utrecht worden verzocht om te vertrekken. Politieagenten en handhavers van de gemeente roepen mensen op om direct het park te verlaten omdat het te druk zou zijn. Op sociale media is te lezen dat de politie ook optreedt in het Lepelenburgpark.

Bezoekers van het Wilhelminapark in Utrecht worden verzocht om te vertrekken. Politieagenten en handhavers van de gemeente roepen mensen op om direct het park te verlaten omdat het te druk zou zijn. Op sociale media is te lezen dat de politie ook optreedt in het Lepelenburgpark.

De zon schijnt volop en bewoners trekken er massaal op uit. Het werd vandaag ruim 18 graden in Utrecht. Het warme weer zorgt voor een flinke toeloop van mensen in de parken. Het is volgens de autoriteiten nu zo druk dat er opgetreden moet worden.

Agenten en medewerkers van Handhaving en Toezicht trokken iets na 18.30 uur het Wilhelminapark in om iedereen te verzoeken om te vertrekken. Ook in Park Lepelenburg zou de politie hebben opgetreden vanwege de toestroom van mensen.

33 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Sja Jorissen en Florissen met kratten bier. Wié kent het niét.

 2. Bubbel

  Ik woon in de binnenstad
  Ik loop 3 a 4 keer per week hard op de utregse singel,,,lepelenburg
  Als ik rondkijk
  Werkelijk niemand trekt zich iets aan van Corona
  Super aso gedrag

 3. Malle Aggie, taalpurist

  “De politie treedt op”: hopelijk met een beetje gezellige muziek, hoe heten ze, De Wouten?

 4. HArry

  Heerlijk al die mensen die lekker buiten van het heerlijke weer genieten. Dat laat je door een stelletje technocraten afnemen? Als niemand zich meer laat testen is morgen deze onderdrukking voorbij.
  Zo simpel is het. Klaar met alle leugens tijd voor wat ouderwets fatsoen en een heerlijk biertje op het terras.

 5. Lexus

  Het is om moedeloos van te worden. Die besmettingen hebben toch echt plaats omdat een grote groep mensen, vooral jongeren, zich niet aan de regels wenst te houden. Op deze manier zal de betrekkelijke noodtoestand voortduren totdat iedereen gevaccineerd is.

 6. Lada

  @Lexus laten we ook de werkgevers niet vergeten die medewerkers onnodig naar kantoor laten komen en daar te weinig de maatregelen handhaven. Alleen naar de jongeren kijken is te makkelijk en oneerlijk.

 7. Bernhard

  Heerlijke dag. Mooi hoe onze stad langzaam weer tot leven komt.

 8. Don

  Vraag me af wanneer er gehandhaaft gaat worden in de treinen want die zitten bomvol en niemand houdt zich aan corona regels. Als er ergens besmetting gevaar vandaan komt is het wel in de trein. allemaal binnen lekker volg niet te vergelijken met buiten in parken.

 9. Peter Utreg

  En wat misschien nog erger is: de on-ge-lofelijke rotzooi die deze generatie achterlaat in parken, op de werven etc. Echt bizar. Daar zou wat mij betreft elke dag enorm hard tegenop getreden mogen worden.

 10. Len

  Iedereen neemt zijn eigen risico’s, inclusief degenen waar we het allemaal zo braaf voor doen. Dat is de realiteit, en niet een opgelegde conventie.

 11. Pieter

  Waarom niet gewoon handhaven en één ieder een bekeuring geven?
  Bij het negeren van de avondklok wordt je niet gewaarschuwd.
  Tijd van waarschuwen en verzoeken om is onderhand voorbij

 12. Lachgas

  Met ijs en sneeuwpret, afgelopen warme weekend, geen politie te zien.

 13. Herman

  Hou toch op met die flauwekul.
  Laten we ons leven oppakken en accepteren dat daar risico’s zoals ziekt en de dood bij horen. De schade is al zo groot en dreigt alleen maar groter te worden.

 14. Lombokker

  Derde golf in 3, 2, 1 . .
  En bedankt hé.

 15. Lexus

  @Lada: ik zeg ook absoluut niet dat alleen jongeren voor de problemen zorgen en ook niet dat alle jongeren de regels overtreden, maar volgens mijn waarnemingen sinds inmiddels een jaar is het wel de grootste groep.

  @Herman: volgens mij is het is juist door het uitdragen van opvattingen als die van u dat de schade alleen maar groter dreigt te worden.

 16. Wim Vreeswijk

  De peilingen voor het vanuit Den Haag opgelegde coronabeleid dalen iedere week. Dit gaat m.i. grote consequenties krijgen 17 maart a.s.

 17. Charlaine Dijkstra

  Misschien nog erger dan de feestvierende jongeren zijn de hardlopende, zwetende, spugende en kuchende sporters die drie á vier keer per week tussen de wandelaars door manoevreren …

 18. Katja

  Het voordeel van buiten zijn is dat je hierdoor vitamine-D aanmaakt, dat namelijk een destructieve werking heeft op het coronavirus. Is ook goed voor de geest. Mensen met depressieve of sombere gedachten zijn vatbaarder.

 19. Justin

  Laat burgers lekker vitten op elkaar, dan kan de overheid rustig verder met (voor burgers) slecht beleid maken.

 20. Lexus

  @Katje: je kunt dat het beste doen door bijvoorbeeld een stevige wandeling waarbij je mensenmassa’s vermijdt. Kan ik iedereen aanraden. In een mensenmassa op een kluitje alcohol gaan staan nuttigen, draagt volgens mij misschien wel bij om tijdelijk sombere gedachten te vermijden, maar de kater komt onherroepelijk daarna, om over de gevolgen voor je gezondheid op langere termijn maar te zwijgen. En dit alles nog los van het coronarisico.

 21. Inez

  @Katja: gezond leven is altijd beter, ook vitamine D, maar je voorkomt er geen Corona mee. Tenslotte lukt het maar een klein gedeelte van de bevolking om heel gezond en zonder stress te leven.

 22. Rom

  Als je 30 jaar bent en de lock down wordt verlengd kan het nog wel een jaartje velen voor je weer vrij bent. Volgens de statistieken heb je dan nog 52 jaar de tijd voor. Ik ben 75 dus voor mij betekent dat een overschot van 5 jaar. Dank je wel, beste niet nadenker.

 23. Pee

  @HArry 24/2/2021 – 20:41

  Zo is het.

 24. Justin

  @Lexus, jongeren maken geen wandelingen. Dat doen oudere mensen. Weet u nog hoe het was om een tiener te zijn?

 25. Joëlle

  @Katja: vitamine D aanmaak is inderdaad een fijne bijkomstigheid van buiten zijn, alleen maak je in de winter geen vitamine D aan. De zon staat daarvoor te laag aan de hemel. Nog even wachten tot april.

 26. Lexus

  @Justin: fietsen kan ook. Dat deed ik toen ik jong was en nu nog steeds, al wissel ik het nu af met wandelen. Aan massa’s heb ik altijd een hekel gehad, en al helemaal wanneer het zoals vaak het geval was gepaard ging met zo’n ongelofelijke herrie dat normale gesprekken niet mogelijk waren.

 27. Lexus

  @Charlaine Dijkstra: daar hebt u gelijk in. Het gaat hierbij vrijwel altijd om jongeren, zowel lopers als fietsers, die vaak geen enkele afstand wensen te houden, laat staan anderhalve meter. Jijzelf moet ervoor opzij, maar dat kan niet wanneer ze ongemerkt van achterop komen. Daarom probeer ik een zo rustig mogelijke route uit te kiezen voor mijn wandelingen.

 28. Lexus

  @Charlaine Dijkstra: ter aanvulling. Wat opvalt is dat veel wandelaars, onder wie toch ook wel veel jongeren, niet weten dat je links van de weg moet lopen wanneer er geen voetpad is. Je ziet het verkeer aankomen en achterop komend verkeer kan doorgaans gemakkelijk op afstand langs je heen. Aangezien het aantal wandelaars in de coronacrisis aanmerkelijk is toegenomen, zou de overheid of de ANWB een campagne kunnen lanceren voor veilig(er) wandelen. Het voorkomt ook dat wandelaars die het wel goed doen steeds weer moeten uitwijken (slalommen) voor tegemoetkomende rechtslopende wandelaars, wat de veiligheid verder vermindert.

 29. Koel Hoofd

  @Lexus
  Wat jij beschrijft aan @Charlaine heet natuurlijke selectie.
  Alles wat te dom is om tot de volgende dag te leven zal zich ook niet kunnen voortplanten. Maar ook hun domme gedachten niet kunnen verspreiden onder jongere generaties.

 30. W.

  @Lexus: amen!

 31. Lexus

  @Koel Hoofd: tot nu toe heb ik de domheid, de lamlendigheid, de onverschilligheid en de ongemanierdheid die hierboven beschreven wordt en die ik zowat dagelijks tegenkom nog aardig kunnen pareren, net als de slechtheid trouwens die zich gelukkig minder vaak manifesteert, maar je moet je leven lang op je hoede zijn en blijven.

 32. Bruin

  @Lexus,
  Links lopen als rr geen voetpad is, geldt enkel buiten de bebouwde kom.

 33. Justin

  @Koel Hoofd, dat is geen natuurlijke selectie. Verder wekt je commentaar ook de indruk op dat je het wel prima vind als mensen doodgereden worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).