Politie Utrecht deelt beelden van dollemansrit door Overvecht; vrouw met lachgas achter het stuur Politie Utrecht deelt beelden van dollemansrit door Overvecht; vrouw met lachgas achter het stuur

Politie Utrecht deelt beelden van dollemansrit door Overvecht; vrouw met lachgas achter het stuur

Politie Utrecht deelt beelden van dollemansrit door Overvecht; vrouw met lachgas achter het stuur
Beeld: Instagram Politie Utrecht Noord
De politie Utrecht Noord heeft op Instagram beelden gedeeld van een dollemansrit door Overvecht. De politie achtervolgt op de beelden een vrouw die lachgas gebruikt achter het stuur en daarbij gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt. De beelden zijn al een paar weken oud, maar zijn nu vrijgegeven.

De politie Utrecht Noord heeft op Instagram beelden gedeeld van een dollemansrit door Overvecht. De politie achtervolgt op de beelden een vrouw die lachgas gebruikt achter het stuur en daarbij gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt. De beelden zijn al een paar weken oud, maar zijn nu vrijgegeven.

De politie kreeg op 23 maart een melding van overlast van een vrouw die lachgas zou gebruiken op een parkeerplaats in Overvecht. Overvecht is een van de wijken in Utrecht waar lachgasgebruik verboden is, dus de politie ging naar de parkeerplaats toe om de situatie te beoordelen.

Op de beelden is te zien dat de vrouw er meteen vandoor gaat op het moment dat de politie de parkeerplaats op komt rijden. De politie besluit de achtervolging in te zetten, omdat agenten graag willen controleren of de vrouw daadwerkelijk lachgas gebruikt.

Verkeerde weghelft

De achtervolging gaat dwars door de wijk, over onder meer de busbaan. De vrouw veroorzaakt vervolgens een aanrijding, waardoor haar auto op de verkeerde weghelft terechtkomt. Ook dat weerhoudt haar er niet van om te stoppen voor de politie. Ze rijdt, met een lekke band, tegen het verkeer in en over het fietspad langs de Einsteindreef. Tijdens de achtervolging blijft de vrouw volgens de politie lachgas gebruiken.

Op de Zamenhofdreef weten meerdere politieauto’s bij de achtervolging aan te sluiten. Ze rijden vervolgens klem en kunnen haar aanhouden. Tegen de vrouw zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt en ze moet voor de rechter verschijnen.


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

17 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Dat commentaar ook aan het einde… Dit gedrag wordt alleen maar als stoer gezien. Het zal wel weer een licht strafje worden en niemand zal hier uiteindelijk iets van leren.

 2. Wies

  Rijden over het fietspad, door rood, op klaarlichte dag, met een ballon. Lastig ook voor de politie, enerzijds denk je het is verstandiger om ze te laten gaan anderzijds rijden ze als je ze laat gaan wel met een verboden middel. Deze mevrouw mag NOOIT maar dan ook NOOIT meer een rijbewijs hebben. Rest van haar leven pakt ze maar de bus of fiets, wat mij betreft.

 3. RABE

  Vastzetten en een flinke boete. Gelikk een strafblad.

 4. Larie

  Waarom kunnen deze mensen niet eens veroordeeld worden voor POGING TOT MOORD, want dat is het. Een auto/ machine, met deze kracht en mogelijkheden tot deze snelheden is een POTENTIEEL MOORDWAPEN.

  Hier worden, zichtbaar als bewijs, risico’s genomen (je zou een lijst van 100 punten kunnen opstellen) waarbij mensenlevens kunnen sneuvelen.

  5 jaar cel en een EEUWIGE rijontzegging zouden logisch moeten zijn. Zijn het niet.

  En waarom kan lachgasgebruik alleen strafbaar zijn bij een verbod? Het is toch gewoon AANTONBAAR rijden onder invloed en ook als zodanig te traceren?

 5. Liza

  Wat een tekort aan politie hebben we in dit land zeg.

  Hoe vaak wordt er in dit filmpje voor ondersteuning gevraagd, van af het begin al, en die wordt dus niet geboden, want is er niet en “gaat moeilijk worden”.

  Bedenk even dat dit allemaal het gevolg is van de invoering van de Nationale Politie door CDA, VVD en PVV (en dit was gewoon een bezuiniging).

  Misselijkmakend is het. 2 van deze partijen “runnen” het land nog steeds. Nou ja….

  Overigens, alleen het vergoeden van de schade aan die ene auto van de crash zou wel eens uit duizenden euro’s alleen kunnen bestaan. Bij deze crash hadden meerdere mensenlevens kunnen vallen.

 6. Uuutje

  Het zou mooi zijn als zo iemand als potentieel gevaarlijk iemand ook eens keihard hardhandig tegen de grond gewerkt wordt na klemrijden. Wat een compleet gestoord iemand in die auto. Koekoek!

 7. Lombokker

  “Tegen de vrouw zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt en ze moet voor de rechter verschijnen.”.

  Nou, laten we hopen dat dat helpt om te voorkomen dat mevrouw nogmaals in de fout gaat. Al heb ik daar eerlijk gezegd niet zo heel veel vertrouwen in.

 8. Els

  Begin alsjeblieft niet over de politie cao maar grijp een keer kordaat en krachtig in. Echt in.

 9. HeerdesVaderlands

  hard aanpakken, mensen met lachgas oppakken, vastzetten minimaal 2 maanden. klaar.

 10. Ad

  Rijbewijs afpakken, hele vette boete en nooit meer rijden zou ik zeggen. Verplichte stage in revalidatiekliniek.

 11. Natte Otter

  @Larie omdat moord voorbedachte raden is. Doodslag is het woord dat je zoekt…

 12. UTRECHTSE JANTJE

  Helemaal met jou eens hoor @ Wies !!! En verder commentaar lijkt me overbodig ……

 13. passalacqua

  de echte wereld is niet die van GTA, het lachen zal haar nu wel vergaan, de hele nasleep hiervan duurt jaren en zal haar strafrechtelijk en financieel blijven achtervolgen, en terecht!

 14. Larie

  @ Natte Otter

  Wat jij en anderen maar niet willen begrijpen is dat op een dergelijke manier met een levensgevaarlijke machine die een moordwapen kan zijn omgaan voorbedachte rade is, of in ieder geval zou moeten zijn. Dit soort mensen hadden never nooit een rijdbewijs moeten kunnen halen. Overigens knalt ze moedwillig en met voorbedachte rade op de vlucht de kruising met ander verkeerd over, wetende dat ze daarbij slachtoffers kan en gaat maken. Dat is dus met voorbedachte rade dat risico nemen.

  Poging tot doodslag is gewoon te min voor dit soort misdrijven. De strafmaat ook.

 15. Don

  Zoals bekend, is het gebruik van lachgas in #Overvecht verboden! Bizar he in andere wijken mag je dus lachgas gebruiken die tot dit soort rijgedrag kan leiden. Moet blijkbaar eerst iemand aan gort gereden worden in utrecht voordat er een verbod in heel utrecht komt. Wat is daar zo moeilijk aan een vuurwerk verbod kan toch ook in heel utrecht.

 16. Cico

  Gewoon goed werk van de politie. Juiste inschatting en greep nog op tijd in. En de filmende omstanders is gewoon onder de indruk. Zijn filmpje is zelfs achter die vd politie gemonteerd, dus werkte letterlijk mee.
  Beetje positief blijven mensen.

 17. Kelly

  Strafblad voor deze mama sita.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).