Politie Utrecht haalt 16-jarige hardrijder in Porsche van de weg Politie Utrecht haalt 16-jarige hardrijder in Porsche van de weg

Politie Utrecht haalt 16-jarige hardrijder in Porsche van de weg

Politie Utrecht haalt 16-jarige hardrijder in Porsche van de weg
De politie heeft in de Utrechtse wijk Overvecht een 16-jarige bestuurder van een Porsche van de weg gehaald. De jongen probeerde de agenten nog te slim af te zijn, maar dat mocht niet baten voor hem.

De politie heeft in de Utrechtse wijk Overvecht een 16-jarige bestuurder van een Porsche van de weg gehaald. De jongen probeerde de agenten nog te slim af te zijn, maar dat mocht niet baten voor hem.

De jongen reed door Overvecht en haalde op de Einsteindreef een snelheid van 92 kilometer per uur, waar 50 per uur is toegestaan. Toen de politie hem een stopteken gaf, besloot hij dat te negeren.

Uiteindelijk stopte de bestuurder midden op de rijbaan, om vervolgens snel op de achterbank van de auto te gaan zitten. “Helaas voor de bestuurder herkenden wij hem al snel”, schrijft de politie Midden-Nederland op Instagram.

De jongen heeft drie boetes gekregen: voor het rijden zonder rijbewijs, voor zijn snelheid en voor het negeren van het stopteken. “Gegokt en verloren”, aldus de politie.

12 Reacties

Reageren
 1. De stille bewoner

  Waar komt die Porsche vandaan? Patserbak afpakken en van wie de autonis laten ophalen of verkopen via de overheid.

 2. RABE

  Heeft hij vast van zijn “zakgeld” gekocht.

 3. mees kees

  Hij is niet de eerste, en zeker ook niet de laatste der asomobilisten (in Overvecht), maar misschien wel een van de jongsten. Helaas hebben de lokale bromsnorren en veldwachters te weinig capaciteit om dit vaker te doen. Blijft bij toevalstreffers😢

 4. Ton

  Gokken is tegenwoordig legaal ?

 5. Lombokker

  Ik ben bang dat het daar veel vaker voorkomt dat minderjarigen zonder rijbewijs achter het stuur kruipen. Maar als de politie vaker gaat controleren krijgen we weer gezanik over etnisch profileren.

  Wat mij betreft moet de wetgever het veel makkelijker maken om in dit soort gevallen een auto in beslag te nemen, of zelfs verbeurd te verklaren. Dan zal de eigenaar zijn auto niet meer zo snel uitlenen aan iemand zonder rijbewijs of een notoire hardrijder.

 6. Aa

  Waarom wordt zo’n gast niet opgepakt? Waarom krijgt hij slechts boetes die hij toch niet betaald? Waarom konden deze gasten verder rijden? Totaal ineffectief beleid.

 7. Herman

  ” Vroeger” reden ze in VW Polo of Golf.
  Zaken gaan blijkbaar goed…….

 8. Pee

  En niet achterhalen waar die auto vandaan komt.

 9. Ton

  @ De stille bewoner
  “Patserbak afpakken en van wie de autonis laten ophalen of verkopen via de overheid”
  Het was een huurauto.

 10. wollie

  goed idee wel, een porsche huren. ga ik ook eens doen

 11. Bernhard

  “gegokt en verloren”. De enige die verliest is de werkende Nederlander. Deze gastjes zitten morgen lachend in een andere huurauto van Duitse makelij.

 12. Cees van Heemert

  Huurauto? Verhuur bedrijf in overtreding! dikke boete geven!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).