Politie Utrecht neemt 16 honden en 5 papegaaien in beslag Politie Utrecht neemt 16 honden en 5 papegaaien in beslag

Politie Utrecht neemt 16 honden en 5 papegaaien in beslag

Politie Utrecht neemt 16 honden en 5 papegaaien in beslag
De politie in Utrecht heeft zestien honden en vijf papegaaien in beslagen genomen in een woning aan de Kloosterlaan. De politie kwam op dit adres na een eerdere vondst op 10 juni van 48 verwaarloosde dieren die in beslag werden genomen aan de Kenaustraat. Er kwamen veel waardevolle tips binnen naar aanleiding van die actie.

De politie in Utrecht heeft zestien honden en vijf papegaaien in beslagen genomen in een woning aan de Kloosterlaan. De politie kwam op dit adres na een eerdere vondst op 10 juni van 48 verwaarloosde dieren die in beslag werden genomen aan de Kenaustraat. Er kwamen veel waardevolle tips binnen naar aanleiding van die actie.

De nieuwe in beslag genomen dieren waren er beter aan toe dan de zwaar verwaarloosde dieren die eerder gevonden zijn. Toch zijn ze in beslag genomen voor onderzoek naar illegaal fokken en handel in dieren.

De politie werkte in deze actie weer samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. De dieren zijn opgevangen en maken het naar omstandigheden goed. “De politie is dankbaar voor alle tips die binnenkwamen, en heeft nog niet iedere melder een terugkoppeling kunnen geven. Er zijn onder andere meldingen gedaan over zieke dieren die bij deze handelaren zijn gekocht, waaronder ook dieren die zelfs moesten worden geëuthanaseerd. Het onderzoek loopt door.”

Er zijn meerdere verdachten in dit onderzoek en deze zullen op een later moment worden verhoord. De politie roept mensen op die recent een hondje hebben gekocht en het vermoeden hebben dat dit hondje afkomstig is van een van deze fokkers zich te melden.

8 Reacties

Reageren
 1. Joop Utreg

  Alle lof voor de politie en de dierenbescherming die het in deze tijden al druk genoeg hebben! Dit mag ook wel een keer gezegd worden al zeg ik het zelf. Dierenleed komt helaas nog te vaak voor in de wereld. Hopelijk worden er passende straffen uitgedeeld en dat de rechter bepaald dat dit soort mensen nooit meer mogen fokken.

 2. Winkie

  Smerig wereldje, het fokken en hebben van honden. Na het scooterverbod mag er een hondenverbod worden ingevoerd, deze massale dierenmishandeling baat de samenleving echt niet.

 3. Esrin W.

  En de buren wisten weer van niks zoals gewoonlijk.

 4. Moniek

  Waren de buren doof of misschien oostindisch doof?

 5. Yoshua

  Beste is importverbod van (straat)honden en pups gefokt in Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Griekenland en Spanje.
  Uitsluitend erkende en gecontroleerde fokkers van één ras onder streng toezicht mogelijkheid geven voor im en export van dat ras.
  Een enkele stichting haalt serieus echte straathonden of afgedankte jachthonden naar Nederland.
  Deze stichtingen kunnen prima in landen van herkomst organiseren dat die honden daar de verzorging krijgen die ze verdienen.
  Het halen van honden naar Nederland is dan helemaal niet nodig.

  Aan de Ridderhofstad woon een oudere dame die twee jaar geleden haar hondje heeft moeten laten inslapen.
  Vorig jaar november had ze om de eenzaamheid te verzachten een Keeshondje gekocht voor € 1750.-
  Dat Keeshondje was volgens de verkoper en papieren afkomstig van een erkende Nederlandse fokker.

  Dat arme mens heeft een ellende meegemaakt met haar Keeshondje en een verdriet dat je niemand gunt.
  Hondje mankeerde zoveel dat euthanasie het beste was voor het hondje.
  Een dame van 83 die dacht geluk te ontvangen gaat nu stuk van verdriet.
  Hondje bleek afkomstig uit Hongarije de papieren en chip waren vervalst.
  Alleen om het verdriet dat de eigenaren van deze honden wordt aangedaan zou het verbod er moeten komen.

 6. Kadoendra

  @Yoshua

  Ben het wel eens met jouw stelling over een importverbod, alleen geeft het DUIC artikel blijk dat er dus ook in Nederland gasten rondlopen die geld willen verdienen aan dierenleed.

  Triest verhaal over de 83 jarige mevrouw!
  Wel leuk dat jij contact hebt met deze mevrouw, want er is veel eenzaamheid onder oude mensen en dat maakt ze ook kwetsbaar voor oplichters.

  Overigens zijn er in Nederland veel deskundige en oprechte dierenasiels waar veel leuke honden en veel leuke katten op nieuwe lieve baasjes zitten te wachten!

 7. Yoshua

  @Kadoendra,

  Het contact met deze dame is ontstaan door vriendschap die haar hond en mijn honden aanging.
  Dagelijks vier keer ontspannen wandelen met de honden kom je vaak dezelfde hondeneigenaren tegen die je groet, na verloop van tijd ontstaat er contact.
  Sommige eigenaren heb je een vluchtcontact van 30 seconden.
  Hondeneigenaren die niet meer verplicht werken hebben zeeën van tijd en de rust om een goed gesprek aan te gaan, vaak zijn er wederzijdse interesses.

 8. Yoshua

  @Kadoendra,

  De gasten die in Nederland rondlopen en geld verdienen aan dierenleed betrekken die honden van hondenfarms uit Oost-Europa.
  Papieren van de pups zijn vervalst of gesaboteerd.
  De dame is overtuigd door de verkoper dat haar pup uit een nestje kwam van zijn zus uit Friesland.
  De Oost-Europese fokkers verkopen zelf geen hond in Nederland, ze zijn de taal niet machtig om te kunnen overtuigen dat de hond in een huiselijke situatie is geboren.

  Hondenfarms fokken uitsluitend rassen die handelaren bestellen.
  Het is vraag en aanbod.
  De hondenfarms fokken niet met de eerste de beste hond die ze zien op straat.
  Is er veel vraag naar Franse Buldog dan produceren ze Franse Buldogs.
  Met een importverbod word het lastig om geld te verdienen aan dierenleed.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).