Politie: ‘Laatste tijd veel overlastmeldingen in Utrecht-Zuid’ Politie: ‘Laatste tijd veel overlastmeldingen in Utrecht-Zuid’

Politie: ‘Laatste tijd veel overlastmeldingen in Utrecht-Zuid’

Politie: ‘Laatste tijd veel overlastmeldingen in Utrecht-Zuid’
Bron: Instagramaccount Wijkagenten Oog In Al
Volgens de politie zijn er de laatste tijd heel veel overlastmeldingen in Utrecht-Zuid. Het gaat dan met name om jongeren die op straat hangen en studenten die een feestje geven.

Volgens de politie zijn er de laatste tijd heel veel overlastmeldingen in Utrecht-Zuid. Het gaat dan met name om jongeren die op straat hangen en studenten die een feestje geven.

Peter Bouw en Dennis Polman, beiden wijkagent in de Utrechtse wijk Oog in Al, laten via sociale media weten dat het niet altijd lukt om alle overlastmeldingen te behandelen. Als voorbeeld werd de dienst van maandag genomen. “De dienst is nu twee uur oud en we hebben er zeven gehad in Utrecht-Zuid.”

In september vorig jaar werden in Oog in Al op verschillende plekken borden opgehangen. Hierop is te lezen dat het verboden is na 22.00 uur geluidsoverlast te veroorzaken. Het idee was dat de borden de toen al toegenomen overlast in de wijk tegengingen.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Aa

  Wacht…borden ophangen hebben niet geholpen? Ongelooflijk wat een incompetentie en onwetendheid.

 2. JdV

  Jeetje. Terwijl borden waarop een maximale snelheid, inrijverbod of andere regels staan altijd super goed helpen. Wie had dat nou verwacht? Nee, daar kan het stadsbestuur echt niks aan doen. Gewoon domme pech. Ook niemand die vorig jaar toen dit artikel op DUIC stond die had gemeld twijfels te hebben over het nut. Nou, dan zit er niks anders op. Camera’s weghalen uit Overvecht en Lombok en ophangen in Oog en Al dan maar. Dat zal ze leren !!!

 3. Lombokker

  Altijd maar weer die studenten, dit moet vreselijk zijn voor de mensen in Oog en Al. Misschien worden hun huizen ook wel minder waard door al die overlast, daar moet je toch niet aan dénken. The horror.

 4. Erwin

  Utrecht-Zuid? is dat een wijk? En hoezo valt Oog en al daar dan onder…???

 5. Hans

  Een waarschuwingsbord lost uiteraard niet in één keer het volledige probleem op, maar maakt het wel wat makkelijker om de overlastveroorzakers er op aan te spreken. Net als een rookverbod bij een kinderspeelplaats, zonder bordje kreeg je altijd de vraag ‘waar staat dat je hier niet mag roken (tussen de spelende kinderen)?’ en nu wijs je naar het bordje en verlaat 90% van de rokers zonder discussie en met begrip (‘sorry ik had het bordje niet gezien’) de speelplaats. En voor die 10% die er maling aan heeft, kun je de politie langs laten komen en een boete uit laten schrijven. Dus zie zo’n bordje vooral als aanvullende maatregel, maar niet als dé totaaloplossing.

 6. Yoshua

  Nooit geweten dat Oog in Al in het zuiden van de stad Utrecht ligt.
  Lunetten is Utrecht noord, oost of misschien west?

 7. BW

  @Lombokker
  Altijd leuk, ironie, maar voor iemand die zich regelmatig beklaagt over overlast in zijn eigen wijk is dit een behoorlijke Calimero-reactie, Lombokkert.

  On topic: ik woon zelf in OiA en ik herken het zelf eigenlijk niet. Dat wil niet zeggen dat er geen overlast is (ik mis vast wel eens iets), maar ik heb ook eens doorgeklikt naar het gekoppelde artikel van 8-9-2020 en de straten die daarin worden genoemd (Herderplein, Keulsekade, 24 Oktoberplein en Rachmaninoffplantsoen) liggen geen van allen in OiA.

 8. Nachtrust gewenst

  Pfff kan zo’n bord en bijbehorende boa/handhaving ook bij het Griftpark geplaatst worden?
  Heus geen NIMBY hier hoor: lekker eten en borrelen in het park moet kunnen en als het in het weekend wat later wordt dan 22u is ook echt geen ramp. Maar afgelopen zondag: grote groep(en?) luidkeels aan het zingen en schreeuwen tot 2 uur in de nacht. Ik woon niet eens direct aan het Griftpark, maar straten verder was het nog steeds goed te horen.

 9. Pee

  Oog in al ligt in west.
  Dit ligt er in zuid.
  1: Tolsteeg en Rotsoord, 2: Bokkenbuurt, 3: Oud Hoograven Noord, 4: Nieuw Hoograven Noord, 5: Lunetten Noord, 6: Oud Hoograven Zuid, 7: Nieuw Hoograven Zuid, 8: Lunetten Zuid.

 10. Joop

  @ Nachtrust gewenst
  Je zal wel een reactie krijgen dat je maar moet verhuizen wat een dood doener
  Herrie overlast hoort in eens bij de stad
  De provinciale hebben het grootste woord

 11. Teringjantje

  @Hans
  Jij snapt het! Die borden zijn er puur om ellenlange discussies te voorkomen. De eerste reactie bij aangesproken mensen is helaas vaak : “waar staat dat dat niet mag?” ipv het gewoon van iemand aan te nemen.

 12. Fred

  BW: Voor zover mij bekend ligt het Herderplein wel degelijk in Oog in Al, namelijk bij de Dickenslaan.

 13. Kadoendra

  @Lombokker

  Wat een groot nadeel aan Lombok is is dat het een wijk is waar zeer weinig ruimte is voor recreatie.
  De wijk staat vol met huizen, auto’s en woonboten terwijl het enige groene recreatieplekje zich bevind bij de molen.
  Dus als mensen uit b.v Lombok naar Oog in Al gaan om te recreëren kan ik dat wel begrijpen daar er in Oog in Al een park aanwezig is.

 14. Angelique

  Tja, de dronken studenten. Vooral die gillende meiden heb ik nooit goed begrepen. Wat bezielt ze.

 15. BW

  @Fred
  Herderplein wordt (begrijpelijk) vaak Oog in Al genoemd, maar formeel valt dat onder Halve Maan.

  Zelf vind ik vooral de Keulsekade opmerkelijk. Recent zijn op DUIC wat artikelen verschenen over de Muntsluis en het ‘s nachts afsluiten daarvan. Ook daar in de reacties wat sneren richting de bewoners van OiA. Lig daar verder niet wakker van (welkom op internet), maar aan de OiA kant staan nauwelijks huizen, dus het ligt (en lag) voor de hand dat de overlast vooral wordt ervaren aan de overkant van het kanaal.

 16. Anne Marie ten Berge

  @Aa: Ooit bedacht dat de politie te weinig mankracht en de steden te weinig politiebureaus hebben waar de burger terecht kan met zijn/haar hulpvragen? Het staat in iedere Algemene Plaatselijke Verordering dat overlast niet binnen de wet past. De APV geldt in iedere stad, in iedere wijk, in ieder dorp. Ooit bedacht wie die bezuinigingen heeft afgedwongen? Dat zijn niet de zo, met minachting genoemde populistische partijen geweest!

 17. Commissioner Gordon

  Lieve agenten, wat moeten we met zo’n bericht waarin alle wijken van Utrecht door elkaar verhaspeld worden? Dit is geen Utrecht Zuid maar Utrecht West, leer de stad even uit je hoofd voordat je op Insta gaat spuien. En wat is de boodschap? Niet meer melden? Niet klagen als er na een melding niet wordt opgetreden? Zelf het gevecht aangaan met de overlastgevers?

  Ik ben niet zo van het argument dat overheidsdiensten winstgevend moeten zijn, maar als iedere overlastgever altijd een boete van 140 euro krijgt, en elke melding is raak, zou het de moeite moeten lonen om met een paar BOA’s de pleinen schoon te vegen. Die BOA’s hebben ook wat minder omhanden sinds de avondklok is afgeschaft.

 18. Bernhard

  Geluidsoverlast door studenten zou ik zelf wel oplossen, evt. met ondersteuning van een paar buurmannen of familieleden. Het slag volk dat op straat overlast veroorzaakt zou ik echter wel twee keer bij nadenken voordat ik die zelf benader… ik hou liever m’n ruiten en auto heel.

 19. Fred

  BW: Dank voor de uitleg, heb ik weer wat geleerd. Herderplein en Oog in Al is me bijgebleven omdat in de jaren 60 er af en toe berichten in de kranten verschenen over rellende jongeren op het Herderplein in Oog in Al (knokken tussen vetkuiven en sjorsklanten).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).