Politie vernietigt gedeelte van boetes voor illegaal feest in Utrecht Politie vernietigt gedeelte van boetes voor illegaal feest in Utrecht

Politie vernietigt gedeelte van boetes voor illegaal feest in Utrecht

Politie vernietigt gedeelte van boetes voor illegaal feest in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
De politie gaat een gedeelte van de tijdens een illegaal feest in Utrecht uitgeschreven boetes vernietigen. Afgelopen maandagavond werden 62 arrestaties verricht en vele boetes uitgeschreven tijdens het feest op industrieterrein Lage Weide. De politie laat nu weten dat ze samen met het Openbaar Ministerie heeft besloten om een gedeelte van de boetes te vernietigen om zo het aantal boetes per betrokkene te beperken tot maximaal drie.

De politie gaat een gedeelte van de tijdens een illegaal feest in Utrecht uitgeschreven boetes vernietigen. Afgelopen maandagavond werden 62 arrestaties verricht en vele boetes uitgeschreven tijdens het feest op industrieterrein Lage Weide. De politie laat nu weten dat ze samen met het Openbaar Ministerie heeft besloten om een gedeelte van de boetes te vernietigen om zo het aantal boetes per betrokkene te beperken tot maximaal drie.

Verschillende agenten togen afgelopen maandagavond rond 23.00 uur naar industrieterrein Lage Weide omdat er meldingen binnen waren gekomen over een feest. Het bleek te gaan om een georganiseerd feest met draaitafel, dj en alcoholische dranken. In totaal waren er zo’n 120 aanwezigen.

Minderjarig

Een deel van hen was minderjarig, maar ook aan hen werd alcohol geschonken. In totaal zijn 57 personen ter plekke bekeurd voor het overtreden van een of meer coronamaatregelen, acht personen zijn aangehouden voor het organiseren van het feest en 54 personen zijn aangehouden omdat zij geen geldig ID-bewijs bij zich hadden. Ook ouders die hun kind na 22.00 uur naar het illegale feest brachten, kregen een bekeuring vanwege het overtreden van de avondklok.

De politie heeft dinsdag alle gegevens van de bekeurden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de meerderheid minderjarig is en dat veel van hen hun eerste overtreding(en) hebben begaan. Sommigen hebben meerdere verschillende coronabekeuringen gekregen, al dan niet naast een aanhouding vanwege de identificatieplicht.

Boetes kwijtschelden

Volgens de politie waren alle bekeuringen en aanhoudingen terecht. Toch vindt de politie het, nu alle gegevens compleet zijn, te zwaar om tot en met vier bekeuringen per (minderjarig) persoon te laten betalen.

Daarom heeft de politie samen met het OM besloten dat twee bekeuringen per persoon voor het niet naleven van de coronamaatregelen – te weten het negeren van de 1,5-meterregel en groepsvorming – voldoende zijn om te straffen voor deelname aan dit illegale feest.

In afstemming met het OM worden de extra bekeuringen dan ook niet verwerkt en komen te vervallen. De bekeuringen vanwege de identificatieplicht blijven wel staan.

Geweld

De politie heeft ook nog geen reactie gegeven op het gebruik van geweld tegen de aanwezigen. De politie liet eerder weten dat veel feestgangers probeerden te vluchten toen agenten ter plaatse kwamen. Nu schrijft ze dat bijna alle feestgangers goed zouden hebben meegewerkt.

Twee aanwezigen zouden zich wel recalcitrant hebben gedragen en verzetten zich tegen hun aanhouding. In deze twee gevallen is ‘gepast geweld gebruikt’, zoals de politie het omschrijft.

Er is volgens de politie geen gebruik gemaakt van de wapenstok. Deze is wel in de hand gehouden door de agenten, omdat zij met een grote groep te maken hadden en er informatie was dat zij niet mee zouden willen werken aan de staandehoudingen.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Butch

  Piet van 18 en Junnisa van 17 uit Apeldoorn (zie het interview in het AD) vonden de boetes al niet zo indrukwekkend. Prima natuurlijk. Ik hoop alleen wel dat de samenleving waar ze hun middelvinger naar hebben opgestoken ze in de toekomst ook goed afrekent. Bij mij hoeven ze niet te komen solliciteren.

 2. Baliekluiver

  Dit is wel een heel slecht signaal. Waarom zo lief doen tegen mensen die ons steeds langer in de ellende menen te moeten houden? Stuur alle bekeuringen van minderjarigen gewoon naar hun ouders, die zijn verantwoordelijk voor dit schandalige wangedrag van hun kroost!

 3. Coronazorg

  Complimenten voor de politie
  Schandalig dat ouders hun kinderen naar zo,n feest brengen

 4. Koel Hoofd

  Lekker verhaal weer.
  De wet overtreden en er mee wegkomen omdat de straf zielig wordt gevonden?

 5. Esrin W.

  Waarom?

 6. Joey

  Kwijtschelden alles svp!
  En alle maatregelen weg!

  We waren toch een vrij land….

 7. Niels Bokhove

  @ Joey: klinkklare nonsens natuurlijk. Een democratie kan alleen bestaan dankzij regels waaraan iedereen zich houdt, juist ook in een pandemie. Als iedereen zich vrij voelt om letterlijk te doen wat ie wil krijg je anarchie, waarin iedereen een mogelijke bedreiging voor anderen is. Aangenaam leven lijkt me dat…… (Spookrijders: gewoon maar hun gang laten gang?) Kijk naar die idioot van dat illegale ministersdiner in Parijs: “We leven in een democratie, dus mag ik doen wat ik wil.” Terug naar school voor een lesje maatschappijleer, zou ik zeggen.

 8. NapoBonap

  Het ter hand nemen van een wapenstok is wel degelijk het gebruik ervan: een wapen vasthouden is het ermee dreigen, of imponeren. Dat maakt deel uit van het doel van de wapenstok. Het is een misverstand wanneer gesteld of gedacht wordt dat slechts het ermee duwen of slaan het gebruik ervan zou zijn. Tevens de reden dat niet klakkeloos iedere boa ermee moet worden uitgerust.

 9. Moniek

  Slap, slap, slap! De politie ondermijnt hiermee zijn eigen gezag.

 10. RABE

  Kunnen ze de ouders niet laten opdraaien voor de boetes. Zij hebben hun kinderen daar zelf heen gebracht.

  Het was toch geen kinderopvang????

 11. Herman

  Politie laat zich in de Corona crisis van haar slechtste kant zien. Heksenjachten op de avondklok, ze staan om 10.00 uur te trappelen om “boeven” te vangen. Hier en daar wordt een feest betrapt, terwijl iedereen weet dat er tientallen feesten zijn.
  Beetje vergelijkbaar met drugsvangsten, af en toe laat men vol trots een onderschepte partij zien, terwijl er ondertussen tonnen drugs gewoon verhandeld worden.
  Politie zou zich minder voor het karretje van Rutte moeten laten spannen, er is ook een leven na Corona en dan hebben ze niets aan een besmette naam.

 12. Moniek

  Er is vast ook wel leven na corona, Herman. Maar dan moet corona eerst zodanig sterk teruggedrongen zijn dat dit ook weer veilig kan. Feesten, zeker als het er tientallen zouden zijn, helpen daar nu niet bepaald bij. Juist door deze veelvuldige “feestelijke” contacten blijft het virus massaal rondwaren. We hebben nu juist politie om maatregelen te handhaven en overtreders tot de orde te roepen. Zonder handhaving gaat het alleen maar langer duren. Maar OK, als u dat liever hebt? Ik zorg wel dat ik me bescherm.

 13. herman

  @Moniek, die feesten zij niet echt handig, daar ben ik het helemaal met je eens. De realiteit is dat er constant feesten zijn, dweilen met de kraan open. Dan kun je wel stoer een feest oprollen, maar als ondertussen elders vrolijk wordt doorgefeest, maakt dat allemaal niet zoveel uit.

 14. Dirk

  Flauw weer van het OM: ik denk ook het mijne van sommige van de maatregelen, maar als je dan zo stoer bent om de wet te breken en dan gepakt wordt dan mag je ook de consequenties ervaren.

 15. Pee

  Waarom hebben ze dan ingegrepen als ze de boetes weer intrekken.
  Als jij met drie man op straat staat te praten krijg je die boete wel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).