Politie zet helikopter in om verdachten van winkeldiefstal te pakken | De Utrechtse Internet Courant Politie zet helikopter in om verdachten van winkeldiefstal te pakken | De Utrechtse Internet Courant

Politie zet helikopter in om verdachten van winkeldiefstal te pakken

Politie zet helikopter in om verdachten van winkeldiefstal te pakken
Een politiehelikopter boven Utrecht. Archiefbeeld DUIC
De politie heeft twee 18-jarige Vleutenaren aangehouden na vermoedelijke diefstal. De politie zette groot materieel in, waaronder een politiehelikopter. Een winkelmedewerker werd geslagen toen de verdachten op de vlucht sloegen.

De politie heeft twee 18-jarige Vleutenaren aangehouden na vermoedelijke diefstal. De politie zette groot materieel in, waaronder een politiehelikopter. Een winkelmedewerker werd geslagen toen de verdachten op de vlucht sloegen.

Een medewerker van een winkel op het winkelcentrum Vleuterweide vermoedde dinsdagavond rond 20.50 uur dat twee klanten iets probeerden te stelen en wilde ze tegenhouden. De 16-jarige medewerker kreeg een klap en de verdachten gingen ervandoor.

Getuigen konden de verdachten omschrijven en de politie bekeek de camerabeelden. Daar was te zien dat de verdachten vermoedelijk iets pakten uit het frituur- en het ijsschap.

Meerdere eenheden van de politie gingen op zoek naar de verdachten in de omgeving van de winkel. Ook de politiehelikopter werd ingezet.

Rond 22.45 uur werd een 18-jarige verdachte uit Vleuten aangehouden in een woning en vanochtend rond 07.00 uur ook de tweede verdachte. Ook hij kwam uit Vleuten en is 18 jaar oud.

11 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Daar gaan onze stoere helicops weer. Vol gas met hun peperdure heli achter 2 winkeldieven aan….
  En die peperdure enorm vele overlast gevende heli’s waren vol trots aangekondigd om de zware criminaliteit te bestrijden.
  In plaats van die heli’s had je ook een lading agenten die gewoon per fiets of lopend hun werk kunnen doen, effectiviteit is veel hoger en geen geluidsoverlast.

 2. JdV

  Prachtig. Goed om te zien dat onze zuurverdiende belastingcenten wederom goed worden besteed in het kader van “Operatie gestolen fietsbel”. Wat nog ontbreekt is de inzet van een AT om deze ongetwijfeld zwaar bewapende terrorisme verdachten bliksemsnel te overmachtigen. Want mensen die zomaar een pak kroketten en waterijsjes stelen, daar kun je niet zwaar genoeg tegen optreden uiteraard.

 3. Yoshua

  Serieus, tienduizenden euro’s verbrassen voor twee 18 jarige winkeldieven die twee blikjes Redbull wilden stelen.
  Waarom niet bij fietsendieven of door rood licht fietsers?
  Beter dan inzet tegen rondtrekkende mobile bendes.

 4. M.

  De hobbycopter beheerders kunnen tevreden zijn. Zowaar een ‘hebbes’ op hun hitlist. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

 5. Rob H.

  Jaja. En maar “Ga boeven vangen!” roepen. Totdat je er een minuutje wakker van ligt.

  Goed dat die jongens opgepakt zijn.

 6. MJPD

  Prima toch? Misschien hing het ding al in de lucht voor iets anders. Als je steelt en iemand mishandelt, dan heb je vast meer op je kerfstok.

  DUIC begint qua reacties overigens steeds meer een azijndrinkerssite te worden zeg, het zijn weer the usual suspects…

 7. JvdL

  Wat een ongelooflijk zure reacties hieronder, ga je schamen en wees blij dat de politie de verdachten gepakt heeft.
  Denken jullie echt dat er vanaf Schiphol een politiehelikopter opstijgt en naar Utrecht vliegt omdat er twee winkeldieven rondlopen? Of hadden jullie er misschien over na gedacht dat de helikopter al in de buurt was en aansloot bij de zoektocht? Beetje zonde om een helikopter in de lucht te hebben en er geen gebruik van te maken indien er twee verdachten vlakbij op de vlucht slaan.

  Daarnaast ben ik alleen maar blij dat de politie deze hondsbrutale winkeldieven, die vervolgens het personeel ook nog een klap verkopen, gepakt heeft.

 8. M.

  Nee JvdL, die rotdingen hangen in de lucht en zoeken een excuus om in de lucht gehangen te hebben. Zo’n winkeldiefstalletje is dan bijzonder welkom.

  En nee, usual suspect MJPD, dit is geen azijndrinkersreactie, maar de klacht van de piloten zelf dat ze voor elk wissewasje de lucht ingestuurd worden.

 9. Fred

  Een goede zaak, criminaliteit moet hard aangepakt worden.
  Als er niets gedaan zou worden met de argumenten van een aantal hierboven, denken die criminelen “we kunnen rustig onze gang gaan, er wordt toch niets gedaan”, criminelen maken immers altijd een afweging over de pak-kans.
  Ze beginnen met een blikje cola stelen, en een aantal jaren later is het een gewapende overval of inbraak.
  Gelijk aanpakken dus.

 10. Zuilen 030

  Kosten (of deel daarvan) verhalen op de daders?

 11. Klaas

  De inzet van de helikopter voor dit soort vergrijpen druist tegen afspraken en zelfs de lokale wetgeving in. De politie heeft bij de introductie op hun blauw ogen gezworen de inzet tot een minimum te beperken en alleen voor de echte zware vergrijpen te gebruiken. Op vragen twee jaar geleden vanuit de gemeenteraad is hierbovendien aantoonbaar over gelogen.

  De politie: al jaren is er een enorm tekort aan agenten op STRAAT, zaken blijven liggen wegens enorme administratieve achterstanden, waardoor kleine criminaliteit niet of nauwelijks meer aangepakt wordt (inbraken, fietsendiefstallen, intimidatie), maar wel met geld smijten inzake prestigeprojecten en marketing. Iemand enig idee wat de marketingterm “waakzaam en dienstbaar” gekost heeft?

  Alleen al de stickers op alle auto’s heeft tienduizenden tot honderdduizenden euro’s gekost. terwijl dat al in het woord politie besloten zit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).