Politie zoekt getuigen van autobranden Overvecht; twaalf auto’s beschadigd of verwoest Politie zoekt getuigen van autobranden Overvecht; twaalf auto’s beschadigd of verwoest

Politie zoekt getuigen van autobranden Overvecht; twaalf auto’s beschadigd of verwoest

Politie zoekt getuigen van autobranden Overvecht; twaalf auto’s beschadigd of verwoest
De politie zoekt getuigen van de autobranden die afgelopen nacht in Overvecht woedden. Op de Ankaradreef in de Utrechtse wijk zijn twaalf auto’s zwaar beschadigd geraakt of compleet verwoest door de brand.

De politie zoekt getuigen van de autobranden die afgelopen nacht in Overvecht woedden. Op de Ankaradreef in de Utrechtse wijk zijn twaalf auto’s zwaar beschadigd geraakt of compleet verwoest door de brand.

De politie kreeg rond 4.50 uur de melding dat geparkeerde auto’s in de straat in brand stonden. Het bleek al snel te gaan om zeker vijf auto’s, maar door de harde wind wist het vuur zich snel te verspreiden.

In eerste instantie was nog wat onduidelijkheid over hoeveel auto’s schade hadden opgelopen, maar de politie kwam rond 14.00 uur met cijfers. Negen personenauto’s werden door het vuur verwoest en drie andere auto’s liepen grote schade op. “De schade is aanzienlijk”, laat de politie weten. “Eigenaren zijn fors gedupeerd door de effecten van de brand.”

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en sluit brandstichting naar eigen zeggen ‘zeker niet uit’. Mensen die rond 4.50 uur mogelijk iets hebben gezien of bruikbare camerabeelden hebben van afgelopen nacht, kunnen zich melden bij de politie.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Toch maar plátgooien die overblijfselen van deze eens zo bloeiende wijk van decennia geleden. Voor alle troep welke er nu gehuisvest is wordt vást wel weer een plekje gevonden. Mét voorrang natuurlijk.

 2. Koel Hoofd

  Het is weer oud en nieuw in Utrecht…
  Ik wens de orde handhavers en hulpdiensten bij deze heel veel sterkte vandaag en morgen.

 3. Utrechter

  “Brandstichting wordt niet uitgesloten”. Ik durf mijn handen er wel voor in het vuur te steken dat het wel is aangestoken. Ik durf nog wel een paar gokjes te wagen wie dit zijn geweest.

 4. Gbrie

  Gelukkig zijn grote delen van Overvecht zeer leefbaar met geen of heel weinig overlast. De veel te grote flatgebouwen met sociale woningbouw zouden platgegooid moeten worden. De overlastgevers vestigen in containerwoningen buiten de stad. De overigen elders zeer verspreid huisvesten

 5. Pee

  Als het maar geen voorbode is voor oud&nieuw.

 6. Lombokker

  Afgelopen nacht weer 5 autobranden, het tuig gaat weer helemaal los:
  https://alarmeringen.nl/utrecht/utrecht/brandweer/

 7. Inez

  In Lombok is ook een auto met Oud en Nieuw afgebrand.

 8. Dhr. W. Droogers

  Ondanks vele incidenten wordt er over een redelijk rustige jaarwisseling gesproken.
  Belachelijke weergave van de werkelijkheid, laten we vooral de realiteit benoemen.
  De tolerantie voor dit soort aanstichters is helemaal doorgeslagen.
  Dit land gaat ten gronde aan het politieke laffe beleid.
  Willen we dit tij keren dan zal er kei en kei hard ingegrepen moeten worden.
  Om te beginnen de dienstplicht invoeren om dit tuig wat discipline bij te brengen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).