Politie zoekt getuigen van schietincident in flat aan Dorbeendreef in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Politie zoekt getuigen van schietincident in flat aan Dorbeendreef in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Politie zoekt getuigen van schietincident in flat aan Dorbeendreef in Overvecht

Politie zoekt getuigen van schietincident in flat aan Dorbeendreef in Overvecht
Beeld: Google Maps
De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident op zondag 19 januari in Overvecht. Er is al onderzoek in de buurt gedaan, maar het opsporingsteam is op zoek naar meer informatie.

De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident op zondag 19 januari in Overvecht. Er is al onderzoek in de buurt gedaan, maar het opsporingsteam is op zoek naar meer informatie.

De politie kreeg op zondag 19 januari kort na 12 uur ’s middags een melding van een conflict in een flat aan de Dorbeendreef in Utrecht. Er bleek te zijn geschoten in de flat. Niemand raakte gewond.

De politie is een onderzoek gestart en het lijkt op een incident in de relationele sfeer. Het opsporingsteam wil echter weten wat er zich precies in de flat heeft afgespeeld.

Rechercheurs hebben donderdagochtend al een buurtonderzoek gehouden. Het team is op zoek naar meer getuigen.

2 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Een “incident in de relationele sfeer” welke een “schiet-incident” wordt.
  Bij mij liggen die twee nogal ver uit elkaar bij de meesten hier niet begrijp ik. Niemand is meer verbaasd over dat alles wordt opgelost met om je heen schieten.
  Waarom vertelt het artikel niet of de schutter wel of niet is aangehouden en of deze al uit de doeken heeft gedaan van welke leverancier hij zijn schiet-gerei heeft gekregen?

 2. Kadoendra

  @Esrin W.

  Bij woede kan vaak agressie optreden en in iemands woede kan het lichaam ingezet worden als wapen, denk b.v aan vuisten, maar een woedend persoon kan ook een wapen, zoals een pistool, mes, etc, op zak hebben en in zijn blinde woede uiteindelijk het wapen inzetten.
  Jij zegt dat niemand meer verbaasd is dat alles wordt opgelost met om je heen te schieten.
  Nu komt het wel voor dat er personen in Nederland zijn die erop los schieten, maar ik weet zeker dat dit niet plaats vind bij het overgrote deel van de mensen in Nederland.
  Het is waar dat in de oertijd alles niet werd opgelost door om je heen te schieten. Maar toen was het meer gangbaar dat bepaalde zaken waar woede en agressie een grote rol speelde opgelost werd door personen die met een houten knots om zich heen sloegen.
  Wat betreft informatie over de leverancier van het schiet-gerei van de schutter kan ik je op dit ogenblik meer informatie geven dan dat Peter R. de Vries je nu kan geven.
  Het schiet-gerei heeft de schutter niet gekregen maar gekocht!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).