Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval aan de Jutfaseweg in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval aan de Jutfaseweg in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval aan de Jutfaseweg in Utrecht

Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval aan de Jutfaseweg in Utrecht
De plek van het ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig ongeval aan de Jutfaseweg in de Utrechtse Rivierenwijk. Het incident gebeurde zondagmiddag rond 16.15 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig ongeval aan de Jutfaseweg in de Utrechtse Rivierenwijk. Het incident gebeurde zondagmiddag rond 16.15 uur.

Een 42-jarige fietser die ter hoogte van de Socratesbrug reed werd aangereden door een 33-jarige automobilist. Door de klap werd het slachtoffer in de berm geslingerd. De fietser is vervolgens met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de automobilist raakte gewond.

Volgens Marlijn van der Brok, een familielid van het slachtoffer, ligt hij momenteel op de Intensive Care en wordt hij in slaap gehouden. Brok heeft via Twitter een oproep gedaan aan getuigen. Ze zegt nog veel vragen te hebben over het ongeval.

Ook de politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het ongeluk. In een bericht wordt gezegd dat agenten al met meerdere getuigen hebben gesproken en ook dat er een buurtonderzoek is gedaan. Desondanks wil de politie meer te weten komen over het ongeval.

1 Reactie

Reageren
  1. Thuisblijver

    Ik doe effe geen uitspraak over de schuldvraag met betrekking tot dit ongeval, maar ik lees iets te vaak dat er weer een fietser of voetganger is aangereden. Meisje van 12 op de Tolsteegsingel, voetganger op de Thomas a Kempisweg, vrouw onder vuilniswagen, meisje uit Marken, etc. Ik dacht dat er jaarlijks zo’n 600 verkeersdoden waren, maar in dit tempo…… dat worden er zeker meer. De gevaarlijkste weg van Nederland is niet de A2 (elk jaar één miljoen overtredingen), maar gewoon de straat waarin je lekker rustig woont. Vaak maakt de automobilist zich uit de voeten, en als er eentje wordt gepakt, dan houdt zo iemand z’n maatje uit de wind (ze kennen de wet beter dan de gemiddelde strafadvocaat). Als je half uurtje langs een kruising gaat staan met een verkeerslicht, dan mankeert er bij de meeste auto’s wel iets. De helft heeft geen gordel om (of nog stommer: gordel zit achter de rug), een kleiner deel, maar nog te veel, is bezig op de telefoon, een enkeling rijdt nog door rood, evenals de meeste fietsers. Scooters zijn nog gekker, dan heb ik het nog niet eens over de koeriertjes. ‘S avonds wordt het nog beroerder, nog meer mafkezen in scheurende auto’s, fietsers zonder licht, ballonnetje aan de snavel, voetgangers die zomaar op drukke, donkere plekken oversteken. Politie en/of handhavers besteden te weinig aandacht aan deze gasten zonder verkeersinzicht. Politiek: hé, laten we voor 1,2 miljoen een 30km zone maken met een rotonde, die door een ambtenaar is verzonnen (maar nog aan het oefenen is met autocad), dan gaan automobilisten langzamer rijden. Onzin natuurlijk. Gewoon meer controle en aanhoudingen. Maar ja, politie durft geen controles te doen, want dan krijgen ze het verwijt van etnisch profileren. Hoe krijgen we weer een beetje een leefbare stad? Wie het weet mag het zeggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).