Politie zoekt verdachte en getuigen zware mishandeling op de Voorstraat in Utrecht Politie zoekt verdachte en getuigen zware mishandeling op de Voorstraat in Utrecht

Politie zoekt verdachte en getuigen zware mishandeling op de Voorstraat in Utrecht

Politie zoekt verdachte en getuigen zware mishandeling op de Voorstraat in Utrecht
De politie heeft een oproep gedaan voor getuigen van een zware mishandeling op de Voorstraat in Utrecht. Op zondag 8 oktober rond 04.30 uur ’s ochtends zijn drie jonge mannen ernstig mishandeld nabij een steeg aan de Voorstraat. Hierbij liep een slachtoffer een hersentrauma op, met daarbij kaakbreuken.

De politie heeft een oproep gedaan voor getuigen van een zware mishandeling op de Voorstraat in Utrecht. Op zondag 8 oktober rond 04.30 uur ’s ochtends zijn drie jonge mannen ernstig mishandeld nabij een steeg aan de Voorstraat. Hierbij liep een slachtoffer een hersentrauma op, met daarbij kaakbreuken.

Het incident begon bij een snackbar op de Voorstraat, er ontstond ruzie tussen een vriendengroep en een andere groep ‘luidruchtige’ jongeren. Personeel van de snackbar had de luidruchtige jongeren hier al op aangesproken. Zo werd ze gevraagd om wat stiller te doen en het eten af te halen in plaats van het binnen op te eten. Omdat de luidruchtige jongens hier moeilijk over deden, besloot het latere slachtoffer hier wat van te zeggen.

Even keerde de rust terug, maar toen zowel de vriendengroep als de andere groep jongeren buiten waren ging de ruzie verder waarna er een vechtpartij ontstond. Bij deze confrontatie werden volgens de politie drie jonge mannen uit de vriendengroep ernstig mishandeld. Een van de slachtoffers liep hersentrauma op, breuken aan de binnenkant van zijn kaak en een bloeding in zijn rechteroor met als gevolg een lichte piep.

De politie heeft nu een foto van de verdachte gepubliceerd en roept getuigen zich op om te melden.

16 Reacties

Reageren
 1. zinloosgeweld

  Klinkt als een incident wat sneller opgespoord had kunnen worden met cameratoezicht. Waren de boa’s en agenten aan het slapen?

 2. W

  @zinloosgeweld: politie utrecht is volledig uitgekleed en het aantal boa’s is sws op de vingers van 1 hand te tellen. Resultaat van jaren vvd-beleid (lees bezuinigingen).

 3. Bart van Dam

  @w volgens mij ging er de afgelopen jaren in Utrecht vooral geld naar mislukte projecten als een tramlijn en stadsboulevards

 4. Don

  @W ik zie met grote regelmaat een scan parkeer auto rond rijden soms meerdere keren per dag. En als je je fiets verkeerd neerzet zijn de boa’s er als de kippen bij om je fiets te verwijderen. Lijkt me dus een zaak van verkeerde prioriteiten stellen van dit progressieve giftig groene college.

 5. jan

  al die sneuneuzen die iemand slaan als ze zich vervelen of een keertje aangesproken worden op hun gedrag. bah

 6. Koel Hoofd

  @zinloosgeweld: politie is overwerkt en onderbezet dankzij jarenlange bezuinigingen terwijl ze er wel meer taken bijkregen.
  Dan is er ook nog de kwestie van gebrek aan opvoeding bij een overdaad aan voeding…

 7. Kloek

  @W

  Zoveel reaguurders die dagelijks klagen over dat de politie in Utrecht te weinig doet, maar tegelijkertijd VVD/ PVV stemmen.

  PVV en VVD zijn onder Rutte de hoofdverantwoordelijken, samen met het CDA, voor de zware bezuinigingen op de politie en de invoering van de nationale politie waardoor de burgemeester niet meer eigenhandig mag bepalen hoeveel agenten ze aanneemt en waar die agenten op ingezet mogen worden. Dat mag alleen nog maar met toestemming van de nationale politie en door deze bezuinigingen is er veel minder geld beschikbaar voor lokale poitiemachten. Besef je dat het takenpakket tegelijkertijd uitgebreid is, de administratieve bewijslasten zijn teoegenomen en de politie door de bezuingingen kampt met een hoop overwerkte agenten en veel verzuim.

  Dus als je politie mist, weet waar je op hebt gestemd. Iedereen die rechts van het midden heeft gestemd is verantwoordelijk voor de bezuinigingen op politie. Eigen verantwoordelijkheid eerst. En maar klagen. En op de partijen stemmen verantwoordelijk voor de ellende. Maar maar!

 8. Geenstijl@Utrecht

  Daarom kun je beter in een dictatuur wonen,weet je waar je aan toe bent,en je hebt een woning …

 9. Pee

  @Kloek
  Als er iemand is die roept dat er meer agenten de straat op moeten , of zelfs het leger daar voor wilt inzetten dan is Wilders dat.
  Maar Wilders werd niet gekozen in Utrecht .
  En GroenLinks zwaait hier al jaren de scepter daarom zal het hoe het nu gaat lekker door blijven gaan.
  Was Wilders maar de grootste in Utrecht geworden dan worden dit soort acties verleden tijd.

 10. buurtbewoner

  boa’s zijn vooral druk met mensen bekeuren die in voetgangersgebied fietsen

 11. Cico

  Je mag nooit wat van de afkomst zeggen, maar ik doe het toch. Het is -weer- een man. Het is een taboe, want aalle mannen onder de 40 hebben een testostoron probleem. Ze moeten bij een misdraging verplicht zo’n schaamkraag op die bijtende honden ook krijgen. Geert, doe er wat aan.

 12. Toine Goossens

  Geweld bestrijdt je het meest effectief met gezichtsherkenning. Iedereen die geweld zinloos vindt is daar dus direct voor.

 13. Binnenstadbewoner

  @Geenstijl: ah ja natuurlijk. Even een onelinertje over hoe geweldig een dictatuur is. Alsof het niks voorstelt. Gewoon een meninkje, ja toch. Geen rechtsstaat, onderdrukking, marteling van tegenstanders, oppositie vervolgd, persoonsverheerlijking van dictator, leugens etc.etc.. En dat lijkt u voor u in Nederland wel een goed idee? In Rusland zult u zich vast meer thuis voelen.

 14. Kloek

  @ Pee

  Geert Wilders is verantwoordelijk voor de invoering van de nationale politie in 2010, samen met de VVD en het CDA. Loop dat nu eens niet te ontkennen, want dat staat gewoon zwart op wit. De invoering van de nationale politie is de bezuiniging op de politie geweest en deze invoering heeft de macht bij de burgemeester als korpschef weggehaald. Ken je feiten.

  WIlders roept wel vaker iets voor een camera, maar stemt in de praktijk zo goed als altijd met de VVD mee. Daarom denken mensen dat de man links is als het zorg aan komt. Feitelijk stemt hij altijd voor de markt en marktwerking.

  En als je voor de linkse thema’s, bijv. de zorg, op de PVV stemt: als de beste man met rechts conservatieve partijen een regering gaat vormen, weet je dat de markt gaat winnen ten koste van de burger.

  Je laatste zinnen slaan nergens op, want de lokale politiek heeft dus niets te zeggen over de eigen politiemacht, dankzij bovengenoemde. Dankzij ook de PVV. Dat is een feit.

 15. Utrechtvoorutrecht

  @Pee Een deel van de PVV kamerleden had al een strafblad waar de politie al de nodige tijd mee bezig is geweest. En volgens het partijprogramma van diezelfde partij zouden deze mensen, met een ander paspoort, het land uit gegooid zijn. Als de PVV al tegen misdaad is, lijkt misdaad van eigen medewerkers niet de prioriteit te hebben.

 16. Geenstijl@Utrecht

  De PVV is niet zaligmakend, maar dat waren de huidige partijen ook niet,eens kijken of onze blonde leider het gaat waarmaken,of dat het ook zo’n fiasco is als de rest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).