Politieauto zwaar beschadigd door vuurwerk in Overvecht in Utrecht Politieauto zwaar beschadigd door vuurwerk in Overvecht in Utrecht

Politieauto zwaar beschadigd door vuurwerk in Overvecht in Utrecht

Politieauto zwaar beschadigd door vuurwerk in Overvecht in Utrecht
Dat er zich de nodige incidenten hebben afgespeeld tijdens oud en nieuw in Utrecht was al duidelijk, maar de politie maakt steeds meer details bekend. Zo is nu duidelijk geworden dat agenten zijn belaagd op de Tigrisdreef in Overvecht. Er werd zwaar vuurwerk gegooid naar een politieauto, waardoor meerdere ramen kapot gingen en het zwaailicht beschadigde.

Dat er zich de nodige incidenten hebben afgespeeld tijdens oud en nieuw in Utrecht was al duidelijk, maar de politie maakt steeds meer details bekend. Zo is nu duidelijk geworden dat agenten zijn belaagd op de Tigrisdreef in Overvecht. Er werd zwaar vuurwerk gegooid naar een politieauto, waardoor meerdere ramen kapot gingen en het zwaailicht beschadigde.

De politie patrouilleerde op meerdere plekken in Utrecht tijdens oud en nieuw. Op de Tigrisdreef in Overvecht werden ruiten van bushokjes vernield. Toen de politie rond 01.15 uur poolshoogte kwam nemen stonden er ongeveer dertig personen, vervolgens werd het politievoertuig bekogeld met zwaar vuurwerk.

Door het vuurwerk sprongen meerdere ramen van de auto en raakte onder meer het zwaailicht beschadigd. De agenten bleven ongedeerd. Het voertuig was niet meer inzetbaar. De politie roept getuigen op zich  te melden.

Vorige week werd duidelijk dat de politie tijdens oudjaarsnacht ook bekogeld werd met vuurwerk op de Ina Boudier Bakkerlaan. De agenten kwamen af op een melding van een autobrand. Voorlopige cijfers laten zien dat er 19 arrestaties zijn verrichten tijdens oud en nieuw en dat er 24 autobranden zijn geweest.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Als er vuurwerk met de kracht van een handgranaat naar de politie wordt gegooid of geschoten, dan mogen die wettelijk gezien gewoon hun vuurwapen inzetten om zich te verdedigen.

  Waarom doet de politie dat dan niet? Geen idee, mogelijk krijgen ze van hogerhand instructies om dat niet der doen omdat men bang is voor rellen?
  Daarmee wordt dan wel een totaal verkeerd signaal afgegeven, namelijk dat allerlei tuig kan doen en laten waar ze zin in hebben.

 2. JdV

  Kijk, dit soort dingen zouden uiteraard nooit gebeuren als we, net zoals harddrugs en vuurwapens, sierfonteinen geheel illegaal maken in Nederland. Proest.

 3. Pee

  Pomp nog meer geld in die wijk.

 4. Klaasjan

  En de conclusie van de politiek is? Gezellig feestje? Volgend jaar opnieuw?

 5. Nlz

  Maarrrrrr, het probleem zit hem in het nu nog legale vuurwerk, en niet in de bovenkamer van de totale debielen die gericht met ook nu al illegaal vuurwerk op de hulpdiensten (of wie dan ook) gooien…

 6. RABE

  Politie mag van mij vaker schieten. Op de kuiten, dan lopen de daders niet ver meer en kunnen gepakt worden. Het is hier allemaal te soft. En bijvoorbeeld een waterkanon inzetten. Dan is het vuurwerk ook meteen uit.

 7. Malle Aggie, taalpurist

  “de nodige incidenten” Wie vindt dat dan nodig? Diegenen mogen een week lang parken en plantsoenen vuurwerkvrij maken! De bushaltes aan de Moezeldreef/Korfoedreef zijn versplinterd, het glas ligt er nu nog steeds

 8. Scherpschutter

  Er wonen 2,3 miljoen mensen in Nederland met een IQ tussen de 70 en 85. Het valt relatief gezien eigenlijk nog mee met de hoeveelheid overlast die deze groep veroorzaakt.

  We hebben maar te dealen met de incidenten. Zo simpel is het.

 9. Koel Hoofd

  Dat crisissfeergeneuzel komt me beetje de strot uit.
  Is het glas nou half leeg of toch half vol?

  Het is vele jaren lang heel veel erger geweest in ons stadsie tijdens de jaarwisseling. Totale Anarchie in Kanaleneiland, Hoograven en Overvecht, dat was precorona heel normaal…
  Utrecht heeft nu voor de verandering het nieuws niet eens gehaald en met ‘slechts’ 26 autobranden zijn we echt op de goede weg want het waren er wel eens meer dan 40.
  Goed nieuws dus, en ook dat mag wel eens worden gezegd.

 10. Klaasjan

  @Scherpschutter
  Zo komen we nooit verder als we gods water maar over gods akker laten blijven lopen. M.i. dus niet dealen maar maatregelen treffen, zoals een vuurwerkverbod (afsteken, verkoop, import). Ik weet het, de rechtse partijen zijn daar niet voor. Daar beperkt men zich tot een bivakmutsverbod en loze woorden, zodat we volgend jaar opnieuw ellende kunnen verwachten.
  Het verband tussen laag IQ en de veroorzakers van overlast, is dat wetenschappelijk aangetoond of doet u die uitspraak vanuit de onderbuik? Een IQ van 70 tot 85 is wel heel erg laag hoor.

 11. Klaasjan

  Gewoon dus maar lekker ieder jaar zo doorgaan, Koel Hoofd? Omdat het geweld ietsjepietsje minder zou zijn geworden? Praten over dat geweld vindt u crisissfeergeneuzel? Men had toen al fors moeten ingrijpen. Het wordt nu hoog tijd voor echt forse maatregelen.

 12. errare

  @Sherpschutter
  U hoort zeker bij die desbetreffende groep van 2,3 miljoen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).