Politieke vragen over stijging aantal autobranden | De Utrechtse Internet Courant Politieke vragen over stijging aantal autobranden | De Utrechtse Internet Courant

Politieke vragen over stijging aantal autobranden

Politieke vragen over stijging aantal autobranden
https://www.youtube.com/watch?v=fItstI7P6Zc

https://www.youtube.com/watch?v=fItstI7P6Zc

Er gingen 37 auto’s in vlammen op afgelopen nieuwjaarsnacht. Vier meer dan vorig jaar ondanks aangekondigde preventiemaatregelen. De VVD-fractie wil weten hoe dit kan.

Zo wil de partij weten of deze stijging ondanks de extra inzet of juist dankzij de extra inzet (anders was het mogelijk meer geweest) van gemeente, OM en politie is geweest, of voor dit vandalisme aanhoudingen zijn verricht en of er aangifte voor autobranden zijn binnengekomen.

De fractie vermoedt dat er weinig aangiftes worden gedaan vanwege de angst voor represailles. “Als dit klopt, wat kan er gedaan worden om de aangiftebereidheid te verhogen? En als dit niet klopt, welke verklaring heeft het college dan voor het aantal
aangiften ten aanzien van de 37 autobranden?”

5 Reacties

Reageren
 1. Willem

  De VVD doet erg zijn best om de politie kapot te bezuinigen, en gaat vervolgens op lokaal niveau vragen lopen stellen….

 2. Berend

  Ik denk dat de preventie vanuit de gemeenschap zelf moet komen. De politie kan niet overlast tegelijk zijn.

 3. Kees B

  Het is inderdaad opmerkelijk dat juist de VVD hier vragen over stelt.
  Ook de suggestie dat er geen aangifte wordt gedaan, omdat men bang is voor represailles lijkt me nogal overdreven. Volgens mij doen slachtoffers van dit soort misdrijven geen aangifte omdat de mensen er van uit gaan dat er toch weinig mee gedaan wordt. Zo denken ook veel mensen over het melden van overlast.

 4. Mikel

  En wat dan nog als er 30 mensen aangifte doen? Wat dan nog?? Zonder bewijs kan men niks. Vorig jaar in hoograven 25 auto’s in de fik. Tich jongeren opgepakt die allemaal toevallig in de buurt waren ten tijde van de branden. Maar ja, ze hielden allemaal hun bekken stijf dicht tijdens de verhoren en er waren geen directe getuigen dus allemaal vrijgelaten. Het heeft totaal geen zin.

 5. herman

  Goed dat de VVD vragen gaat stellen, als de politiek zich er mee gaat bemoeien dan weet je zeker dat dit probleem opgelost wordt.

  Tot op heden maakte niemand zich druk om die branden, maar nu de VVD vragen heeft gesteld wordt iedereen wakker!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).