Politienieuws: Vechtpartij, inbraak en achtervolging in het weekend | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Vechtpartij, inbraak en achtervolging in het weekend | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Vechtpartij, inbraak en achtervolging in het weekend

Politienieuws: Vechtpartij, inbraak en achtervolging in het weekend
Vechtpartij in de trein

Vechtpartij in de trein

Vijf Utrechters van 17 tot 21 jaar zijn aangehouden na een vechtpartij in de trein op zaterdag na 01:00. De mannen werden aangehouden op het Stationsplein in Gouda.

De politie kreeg om 00.35 uur de melding dat er in de trein van Utrecht naar Rotterdam een vechtpartij gaande was tussen meerdere personen. Op het station in Gouda werden de vijf mannen uit de trein gehaald. Niemand deed aangifte. Na verhoor werden de verdachten weer heengezonden.

Inbraak in Rivierenwijk

In de nacht van zaterdag op zondag zag een getuige hoe een aantal mannen in een woning aan het Wielingenplein in Rivierenwijk wilden inbreken. De twee konden worden aangehouden.

Rond 00.45 uur meldde de getuige de poging tot inbraak en dat de mannen vluchtten. Agenten konden op de Runstraat en de Noordzeestraat een verdachte aanhouden. De twee 18-jarige jongemannen uit Utrecht hadden inbrekersgereedschap bij zich. De twee zitten vast.

Achtervolging in gestolen auto

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag februari twee minderjarigen aangehouden na een achtervolging in een gestolen auto.

Agenten zagen rond 00.25 uur een auto met te hoge snelheid rijden over de rotonde van de Swerengseweg/Sportparklaan in de richting van Maarssen. De auto stond gesignaleerd als gestolen en agenten besloten de auto te laten stoppen. De auto ging er vervolgens vandoor over de Zuilense Ring richting Utrecht.  Tijdens deze rit veroorzaakte de inzittenden van de gestolen auto veroorzaakte nog een aanrijding met een geparkeerde auto aan het Vechtplantsoen.

De gestolen auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de muur van een school aan de Orinocodreef. De twee inzittenden gingen er te voet vandoor, maar konden snel worden aangehouden. Het tweetal, 16 en 17 jaar uit Utrecht, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.Tegen de 16-jarige is geweld gebruikt omdat hij zich bleef verzetten tegen zijn aanhouding.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).