Politienieuws: Verkeerscontrole Servaasbolwerk na klachten | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Verkeerscontrole Servaasbolwerk na klachten | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Verkeerscontrole Servaasbolwerk na klachten

Politienieuws: Verkeerscontrole Servaasbolwerk na klachten
Het bord bij het Servaasbolwerk dat veel wordt genegeerd
Bij een uitgebreide controle op het Servaasbolwerk zijn gistermiddag meerdere automobilisten op de bon geslingerd. Dat meldt wijkagent Peter de Klein op zijn Twitteraccount.

Bij een uitgebreide controle op het Servaasbolwerk zijn gistermiddag meerdere automobilisten op de bon geslingerd. Dat meldt wijkagent Peter de Klein op zijn Twitteraccount.

Enkele bewoners klaagden al langere tijd over het inrijverbod dat in de straat werd genegeerd door veel autobestuurders. Bij de controle van gisteren bleek dit gezien de meerdere bekeuringen ook zo te zijn.

De Klein geeft de automobilisten ook nog een tip mee: Rij via de Nieuwegracht en de Herenstraat. Een stuk goedkoper.

6 Reacties

Reageren
 1. Jeroen de vries

  Gokje maar wellicht heeft dat iets te maken met het feit dat de singel al tijden is afgesloten. En niet iedereen kent de sluiproutes. Goed advies van de politie. Nog beter was het geweest om een omleidingsroute via deze straten met borden aan te geven.

 2. Dirk

  Kom om, eigen verantwoordelijkheid Jeroen.

  Utrecht heeft veel verkeershufters (zowel op de fiets als in de auto). Niemand vindt zichzelf een hufter omdat je het niet zo bedoelt, je het maar heel kort doet, omdat je anders om moet rijden en je het anders nooit zou doen, omdat je anders de weg niet kent en je thuis andere prio’s hebt dan de route op dat moment uitzoeken, whatever.

  Duidelijke regels, controleren en sanctioneren.

 3. Ben

  Het verkeersbord staat niet op de goede plaats, het staat vóór de splitsing en hangt voor vele verkeersdeelnemers te hoog, waardoor het niet opvalt. De paal zelf voorzien van rode banden zou veel helpen. Plaatsing van 2 borden net vóór de twee bomen na de splitsing lijkt mij een goede oplossing.
  Als het bord op dezelfde plaats moet blijven staan, dan dient het vervangen te worden door een bord “Verboden rechtsaf te slaan”.

 4. Ronald

  Graag dan een keer een dergelijke controle op de Hamburgerstraat van de Lange / Korte Nieuwstraat naar de Oudegracht. Hoe vaak ik daar niet oo zij moet voor auto’s die tegen het verkeer in naar de Oudegracht rijden……. Te luit om even door te rijden.

 5. Anne Martine van Buren

  Heel de binnenstad zou een autovrije zone moeten zijn, behalve voor aanwonenden en taxi’s of ov.

 6. Bri

  Graag flitspaal op de Lange Nieuwstraat voor te hard rijden, voor sommigen een racebaan. Levensgevaarlijk met al die smalle zijstraatjes…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).