Politievlog toont heftige beelden van vuurwerkaanval tijdens oud en nieuw in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Politievlog toont heftige beelden van vuurwerkaanval tijdens oud en nieuw in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Politievlog toont heftige beelden van vuurwerkaanval tijdens oud en nieuw in Kanaleneiland

Politievlog toont heftige beelden van vuurwerkaanval tijdens oud en nieuw in Kanaleneiland
Vuurwerk. Archiefbeeld DUIC
In een nieuwe video van politievlogger Jan-Willem zijn heftige beelden te zien van vuurwerkincidenten in Kanaleneiland. Hulpverleners werden daar op oudejaarsavond bekogeld met vuurwerk.

In een nieuwe video van politievlogger Jan-Willem zijn heftige beelden te zien van vuurwerkincidenten in Kanaleneiland. Hulpverleners werden daar op oudejaarsavond bekogeld met vuurwerk.

De hulpverleners rukten op 31 december uit voor een containerbrand op de Marshalllaan in Kanaleneiland. Daar aangekomen werd er door verschillende groepen jongeren met vuurwerkbommen naar voertuigen van de politie en brandweer gegooid. Naar een ME-voertuig werd een baksteen gegooid.

Vlog

In de vlog van Jan-Willem Schut (Politievlogger Jan-Willem op YouTube) is te zien dat meerdere eenheden onderweg zijn naar Kanaleneiland om daar te assisteren bij het blussen van een brand. Vervolgens wordt er met knalvuurwerk richting de dienstauto’s gegooid en geschoten. Twee verdachten op een scooter zijn gearresteerd, vermeldt de vlog.

“Collega’s op de bike waren ter plaatse en werden beschoten met vuurwerk door de jeugd eromheen”, vertelt Jan-Willem in zijn vlog over een brand in een kliko. “Mensen schieten letterlijk vuurwerk op de auto’s waar we in zitten. Bizar om te horen dat er zoveel politie nodig is om de brandweer zijn werk te laten doen.”

De desbetreffende beelden zijn te zien vanaf 12:53. Het bericht gaat onder de video verder.

Eerdere vuurwerkaanval

Twee dagen eerder werd er bij een flatbrand aan de Stanleylaan ook vuurwerk gegooid naar hulpverleners. Drie hulpverleners raakten daarbij gewond door de vuurwerkaanval. Eén brandweerman liep gehoorschade op nadat er een vuurwerkbom in zijn buurt ontplofte. Er loopt nog een onderzoek naar de vuurwerkgooiers.

In tegenstelling tot wat de beelden weergeven, sprak de politie overigens over een rustig verlopen jaarwisseling, zonder grote incidenten.

2 Reacties

Reageren
 1. Michael

  Ja, het was een erg rustige jaarwisseling in Utrecht, je zou het haast saai kunnen noemen. Dat hebben we wel eens beter gedaan. . .
  Hou toch op!! Een algeheel vuurwerkverbod instellen, die discussie nu alweer openen.
  En iedereen die rond de jaarwiseling op straat is met brandbaar materiaal, al is het maar een aansteker, oppakken en afvoeren naar een met hoog prikkeldraad omheind weiland bij LR en daar een dag laten afkoelen.
  Bij te weinig politie, het leger inzetten.
  Mijn huis beveiligen kan ik niet in m’n eentje, dat is wel gebleken.
  Dus gemeente: regelen, handhaven en straffen dat schorem!

 2. [email protected]

  Het zijn niet altijd mijn vrienden als ik een bon krijg, maar ik bedenk dan wel dat dit de jongens en meiden zijn die als eerste ter plaatse hulpverlenen als je een hartaanval of 0.i.d. mankeert, jammer dat er geen respect is voor deze mensen, überhaupt voor alle hulpverleners in dit land.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).